Assisterend begeleider Wonen
Frion

Functieomschrijving

Assisterend begeleider Wonen (Weekendkracht /om het weekend werken, zaterdag en zondag)

 

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassenen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locatie. Er werken 10000 professionals dei ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

In deze omgeving kom jij te werken

Commissarislaan 35-3/4 is een locatie die op het terrein van de IJsselbolder gesitueerd is. De woning bestaat uit twee aparte groepen waar in totaal 11 mensen wonen. De bewoners hebben een leeftijd tussen de 30 en 65 jaar en vallen onder de eenheid  Matig Verstandelijk Beperkt (MVB).

De cliënten hebben hulp nodig bij de dagelijkse verzorging en begeleiding. Onder het verzorgen houdt ook in, het ondersteunen bij douchen en wassen.

Het bieden van veiligheid, duidelijkheid en sfeer en het werken vanuit de relatie met cliënt is erg belangrijk.

Naast een verstandelijke beperking kan er sprake zijn van psychiatrische, sociale en emotionele problematiek.

Er wordt gewerkt vanuit de behandelmethode Triple C, wat in een notendop het volgende inhoud:

 • We gaan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met onze cliënten
 • We zorgen voor een betekenisvolle dag invulling
 • We focussen niet op het probleemgedrag

De ondersteuning is gericht op herstel van het gewone leven. Er wordt ondersteuning geboden bij de zelfzorg, wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Samen met je collega bied je passende ondersteuning aan de cliënten op basis van de vastgelegde afspraken in het ondersteuningsplan, aansluitend bij de vraag/ondersteuningsbehoefte van de cliënten en gericht op het optimaliseren van de kwaliteit van leven van de cliënt.

Functie eisen

Wat wij zoeken

Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de Assisterend begeleider Wonen die wij zoeken. Jij staat erom bekend dat je hart hebt voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij durf jij een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de persoon met de verstandelijke beperking en ondersteun je hem/haar in het vergroten van zijn/haar competenties. Ook weet jij rust en veiligheid te bieden zodat de cliënt  zich optimaal kan ontwikkelen. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en daarbij nét dat stukje extra te geven! 

Jij werkt vanuit de wensen en mogelijkheden van de persoon met de verstandelijke beperking en geeft hen eigen verantwoordelijkheid gericht op wat hij/zij kan en aan kan.

Je bent flexibel en niet bang voor een probleem of dilemma, je gaat op zoek naar de best passende aanpak. Een uitdaging ga jij niet uit de weg en dit zie je als een kans om jezelf te ontplooien. Omgaan met feedback en reflecteren op het eigen handelen zie jij als kans om je verder te ontwikkelen om nog betere zorg en ondersteuning te bieden.

Dit ben jij  

 • Jij bent in staat om de persoon met de verstandelijke beperking te ondersteunen in zijn/haar dagelijkse ritme
 • Je begrijpt de disbalans tussen verstandelijk en sociaal emotioneel functioneren van

cliënten en kunt  hier naar handelen

 • Je bent in staat om je goed in te leven in de achterliggende zorgvragen van de persoon met een verstandelijke beperking
 • Je bent in staat om reflectie toe te passen op eigen handelen en ook op die van je collega’s. Hierin kun zowel feedback geven als ontvangen van je collega’s.
 • Je bent goed in staat flexibel en met verantwoordelijkheidsgevoel in te spelen op onverwachte situaties
 • Je bent sensitief en hebt het lef om je o.a. kwetsbaar op te durven stellen
 • Je kunt samenwerken in een resultaatverantwoordelijk team waarin de kernwaarden van Frion leidend zijn
 • Je neemt graag initiatief, bent doortastend en draagt verantwoordelijkheid binnen jouw team
 • Je biedt hulp bij huishoudelijke vaardigheden en persoonlijke verzorging. Naast de zorg en begeleiding draag je ook bij aan een gezond en veilig leefklimaat.

Wat wij vragen  

Wij zijn op zoek naar iemand die inzetbaar is in de weekenden en eventueel extra tijdens vakanties. Een mooie kans om naast je opleiding relevante werkervaring op te doen.

Je bent enthousiast om met de doelgroep te werken. Je hebt een relevante zorg gerelateerde opleiding of bent in een gevorderd stadium van je opleiding, bijvoorbeeld:

 • Niveau 3 afgerond en bezig zijn met niveau 4
 • Niveau 4 afgerond en bezig zijn met een HBO studie
 • Je volgt op dit moment een niveau 5 opleiding en je bent in het derde of vierde jaar

Ben je enthousiast, maar twijfel je over je opleiding of je ervaring? Neem dan gerust contact op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Het werken in een resultaatverantwoordelijk team vraagt: verantwoordelijkheid, doorzettingsvermogen, lef, respectvolle omgang met elkaar, analyserend vermogen en een kritische blik. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van cliënten. Daarin staat het doelmatig werken op basis van de individuele plannen centraal. Door jouw affiniteit met de doelgroep biedt jij zorg op maat.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een bijzondere organisatie. Frion werkt met Resultaatverantwoordelijke teams, dus ook jij hebt regie in eigen hand. Wij bieden een boeiende functie in een dynamische, inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega’s.

Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 1.707,= en maximaal € 2.546,= (FWG 30) afhankelijk van uren, opleiding en ervaring.

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, daarna bestaat de mogelijkheid tot verlenging of een contract voor onbepaalde tijd.

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Daarnaast maakt een referentiecheck onderdeel uit van de procedure. 

Ben je geïnteresseerd? (contactinformatie)

Reageer dan vóór 25 oktober 2019 via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met een collega van het team via 038 – 469 81 10 / 469 81 15 of via  commissarislaan35-3@frionzorg.nl  of commissarislaan35-4@frionzorg.nl

De gesprekken vinden plaats in de week 44 /45.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Commissarislaan 35-3/4
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 7
Uren tot 7
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Publicatiedatum 14-10-2019
Reageer voor 15-12-2019
Ingangsdatum 14-10-2019
Nummer 48870

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion