2 begeleiders Wonen / Heijendaal 1a / 32,4 uur per week te verdelen
Elver

Wat ga je doen?

Heijendaal 1a is een buitenlocatie van Elver in Nieuw-Wehl en bestaat uit 2 woningen, het woonhuis en de appartementen. De zorg en begeleiding zijn erop gericht dat de bewoner zich thuis, veilig en gezond voelt.De bewoners hebben een grote diversiteit op het gebied van leeftijd, ontwikkelingsniveau, ontwikkelingsmogelijkheden, sociaal emotionele ontwikkeling en zorg- en begeleidingsvragen.

In het woonhuis wonen 5 mannen en 1 vrouw in de leeftijd van 32 tot 76 jaar. Het accent ligt hier op huiselijkheid, gezelligheid, samen doen en het behouden van vaardigheden. De ouder wordende bewoners binnen het woonhuis hebben meer verzorging en ondersteuning nodig bij de ADL.

Bij de appartementen wonen 4 vrouwen en 1 man in de leeftijd van 31 tot 38 jaar. Hier ligt de nadruk op het behouden en ontwikkelen van vaardigheden. Inspelen op individuele behoeftes/mogelijkheden. In het appartement werken houdt ook in dat je kennis hebt van autisme en weet hoe je met bewoners om moet gaan. In het appartementen wonen 4 bewoners met een PGB indicatie en 1 bewoners een WLZ indicatie. Ook in het appartement houd je intensief contact met de wettelijke vertegenwoordigers en maak je samen met hun afspraken omtrent de begeleiding van zoon of dochter.

De bewoners hebben een eigen appartement, maar maken ook gebruik van een gezamenlijk woonkamer en keuken. Op beide groepen werken we vanuit de Driehoek.

Waarom hier werken?
Werken bij de Heijendaal houdt in dat we proberen om bewoners zoveel mogelijk te laten aansluiten bij het Gewone Leven. Wat betekent samen de tuin bijhouden, boodschappen doen en helpen met het koken in het weekend. Alle bewoners werken overdag op verschillende locaties binnen en buiten Elver. Ook in de vrije tijd zijn ze druk met het deelnemen aan sporten, volksdansen etc.

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega's verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond-, slaap,- en weekenddiensten. Tijdens de slaapdiensten ben je verantwoordelijk voor beide woningen. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Heijendaal 1a wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega's. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega's invulling geeft aan de dag.

Wat vragen wij van jou?
  • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
  • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep en kennis heeft van autisme.
  • Jij bent in het bezit van een rijbewijs, omdat wij met de bewoners vaak op pad gaan voor activiteiten buiten het terrein.
  • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Verzorgende IG, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
  • Wij stemmen graag in overleg jouw uren af. 32,4 uur per week wordt verdeeld over 2 Begeleiders Wonen.
*Uren zijn in overleg met het Flexbureau aan te vullen tot 32 uur per week (wij leggen je graag uit hoe dit precies werkt).
  • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
  • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
  • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
  • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.920,- en € 2.853,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
  • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's van Heijendaal 1a via 0314-680669 of 0314-696259.

Je hebt tot vrijdag 28 januari 2022 de tijd om te reageren op deze vacature.
De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 10 februari 2022.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.
*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer info
Heijendaal 1a
0314-680669
[email protected]

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 14-01-2022
Reageer voor 28-01-2022
Nummer 107198

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver