2 PEDAGOGISCH MEDEWERKERS KINGS Deventer
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij HBO geschoold én lijkt het je leuk om te werken binnen een samenwerking van Accare, Ambiq, Jeugd GGZ en Pactum dan zoeken we jou voor KINGS Deventer! 
 
Wat is KINGS? 
KINGS staat voor Kind In Gezond Systeem en is een gefaseerd behandelmodel, dat is ontwikkeld voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en hun ouders. De jeugdigen én hun ouders zijn voor opname slachtoffer geweest van ingrijpende interpersoonlijke gebeurtenissen (intergenerationeel trauma). 
Het doel van het KINGS behandelmodel is om alle gezinsleden, zowel gezamenlijk als individueel, traumabehandeling aan te bieden in een klinische setting, zodat zij daarna weer met een gezonde basis in de samenleving kunnen integreren. Indien nodig met ambulante vervolgbehandeling. KINGS focust op zowel traumaverwerking van het kind en de ouders, als op het vergroten van de sensitiviteit en opvoedvaardigheden van de ouders. Het doel hiervan is dat de jeugdige veilig terugkeert in een gezond systeem. 
 
Het model kent drie verschillende fases. De ouder doorloopt dezelfde fases als het kind, maar loopt telkens een fase voor. Hierdoor is de ouder in staat het kind tijdens de behandeling te ondersteunen. Het hele behandelteam coacht en ondersteunt hen hierbij. 
Er vindt op dit moment promotieonderzoek plaats naar de effectiviteit van KINGS. De praktijk is in elk geval veelbelovend, 95% van de kinderen kan bij de biologische ouders blijven wonen en daarmee voorkomt KINGS veel uithuisplaatsingen. Sinds 2008 zijn al ruim 300 gezinnen behandeld vanuit de kliniek in Smilde. 
Deze succesvolle ontwikkeling willen we graag verder uitbreiden! Sinds september 2021 is deze ontwikkeling verder uitgebreid naar Deventer.
Momenteel zijn we voor het team Deventer op zoek naar 2 HBO gezinsbehandelaren.  

Wat ga je doen? 
In totaal heeft KINGS Deventer ruimte voor 2 gezinnen die in een geschakelde woning verblijven. Er is dus altijd (behalve ’s nachts) een andere collega in de buurt waar je mee af kunt stemmen. De KINGS behandeling richt zich op het hele gezin. Veelal is er sprake van complexe gezinsproblematiek met trauma-gerelateerde klachten. Er vindt behandeling plaats van de ouder(s) en de kinderen, om in het geheel te werken aan een veilige en solide ontwikkelingsbasis voor het kind. De doelen van het gezin staan hierbij centraal. 
Gezinnen worden gemiddeld zes weken opgenomen om d.m.v. een intensief behandeltraject te werken aan het doorbreken van patronen. In de meeste gevallen wordt hier o.a. traumabehandeling voor ingezet en wordt er gewerkt met pedagogische doelen. Er wordt op systemische wijze aan de doelen gewerkt en hiervoor worden verschillende methoden en protocollen ingezet. Gedurende diensten werk je als HBO gezinsbehandelaar individueel, maar tóch ook samen, omdat er altijd een collega voor het tweede gezin aanwezig is. Je kunt bij voorkeur cognitieve gedragstherapeutische technieken toepassen of bent geschoold in een andere HBO  behandelmethode voor gezinnen. Als HBO gezinsbehandelaar vorm je een verlengstuk van de individuele therapie. Jij zorgt ervoor dat de therapie zijn plek krijgt in het dagelijks handelen van ouders (en kinderen) en kunt ouders pedagogische vaardigheden aanleren. Je staat naast ze en maakt hen sterker. 
Wil je hier meer informatie over? Check de instagram van Ambiq en kijk bij de volgweek van KINGS van 5-8 april 2022. 

Functie eisen

Wie ben jij? 
Je hebt een relevante afgeronde HBO opleiding en bent bij voorkeur ook CGW / IAG / TOV of IPG geschoold. We bieden de mogelijkheid tot het volgen van laatst genoemde opleidingen. Daarnaast heb je een geldige SKJ- of BIG registratie en aantoonbare affiniteit en ervaring met de doelgroep. Ook ben je flexibel inzetbaar, want er wordt in onregelmatige diensten gewerkt (dus ook in het weekend). Je weet met onverwachte situaties om te gaan en je bent gewend om verantwoordelijkheid te nemen en te dragen, daarnaast ken je je eigen grenzen. Je weet via een positieve benadering gezinnen in hun kracht te zetten. Je bent een kei in het overzicht behouden en duidelijkheid bieden, tegelijkertijd ben je iemand die zich inzet voor het team en de samenwerking opzoekt. In deze functie stem je veel af met de andere WO en HBO (gezins)behandelaren betrokken bij dit gezin.  

Inschaling

Wat bieden wij jou? 
Een uitdagende en professionele, ontwikkelrijke werkomgeving; een plek waar je je op jouw eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. 

  • Een leuke, verantwoordelijke baan en het aantal uren overleggen wij graag met jou!  
  • Op dit moment hebben we plek voor 2 mensen voor ieder 28-32u;  
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling en aan de doorontwikkeling van het KINGS behandelmodel; 
  • Persoonlijke ontwikkeling (on the job) en opleidingsmogelijkheden;  
  • Een enthousiast team wat volop in ontwikkeling is;
  • Salaris is conform CAO. 

Bijzonderheden

Ambiq is een orthopedagogisch behandelcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek.

Wij bieden onze medewerkers een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving gericht op LVB-cliënten, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. Op onze website staat welke hulp we kunnen bieden: www.ambiq.nl

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod.

Je kunt je bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Kijk ook eens op Facebook en LinkedIn onder "Werken bij Ambiq" om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie. Of klik op deze link: https://www.youtube.com/user/CommunicatieAmbiq?app=desktop

Wil je graag meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Dineke Werkman (clustermanager)  via 088 - 777 60 00. 

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! We hanteren voor deze vacature geen sluitingsdatum. Zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden zullen we de vacature sluiten.

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Noord/Midden Deventer e.o.
Postcode 7415 KP
Stad Deventer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 02-06-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-12-2022
Nummer 111414
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq