4 Zorgprofessionals MBO/HBO , Piet Roordakliniek Zutphen (36 uur p/w)
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

De Piet Roordakliniek (PRK) is een forensische verslavingskliniek en biedt behandeling aan mannen die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen, langdurig verslaafd zijn en niet in staat zijn om dit patroon te doorbreken. De cliëntgroep in deze kliniek kenmerkt zich door problematiek op verschillende gebieden, namelijk persoonlijkheidsproblematiek (met name antisociale persoonlijkheidsstoornis), verslaving, criminaliteit en psychiatrische problematiek. De Piet Roordakliniek biedt gestructureerde behandeling aan deze groep cliënten door middel van een geïntegreerde benadering, waarbij gelijktijdig aandacht is voor de verschillende problemen.

De kliniek bestaat uit twee locaties. Locatie Zutphen biedt een gesloten en besloten setting. Locatie Apeldoorn biedt een open setting. In Zutphen wordt diagnostiek verricht, er wordt gewerkt aan motivatie en de behandeling wordt opgestart. In Apeldoorn vindt vervolgbehandeling plaats en wordt er verder gewerkt aan resocialisatie. De totale behandelduur is gemiddeld 1 jaar.

Voor het team van de PRK in Zutpen zijn we momenteel op zoek naar 4 nieuwe collega's.

Wat doet een verpleegkundige/sociotherapeut in de PRK in Zutphen?
Als verpleegkundige of sociotherapeut leid je de sociotherapeutische onderdelen van het groepsprogramma. In specifieke blokken in het dagprogramma begeleid je, zowel zelfstandig als in samenwerking met andere disciplines, groepen. Dit doe je met het oog op het individuele leertraject van de cliënt en door een optimaal therapeutisch milieu te bewaken. Je bent verantwoordelijk voor de continuïteit van de behandeling en het leefklimaat in de groep/kliniek. Daarnaast is het contact met de reclassering een zeer belangrijke pijler in de behandeling van de cliënt. Het proces van onderhouden, aangaan en bijsturen van deze samenwerking behoort eveneens tot de taken. In bepalen en zo nodig bijstellen van een individueel behandeltraject vervul je als sociotherapeut in de rol van persoonlijk begeleider een sleutelfunctie.

Wat doet een sociotherapeutisch medewerker in de PRK in Zutphen?
Als sociotherapeutisch medewerker draag je bij aan een optimaal therapeutisch milieu. Je begeleidt de leefgroepen bij hun activiteiten en bent beschikbaar voor gesprekken met cliënten. Je zorgt voor de eerste opvang en verwijst hen zo nodig naar het dagprogramma. Daar waar sprake is van crissisituaties intervenieer je door handelend op te treden. Veelal in overleg met de dienstdoende collega's en de (medische-) achterwacht.

We zoeken zorgprofessionals voor wisselende diensten (dag,-late-diensten) 7.30-16.00 uur en van 14.30-23.00 uur.

Dit breng je mee:

Als Sociotherapeutisch medewerker (MBO), Verpleegkundige (MBO en HBO) / Verzorgende (MBO), Sociotherapeut (HBO):

  • Ben je in het bezit van een diploma MMZ, MBO-V, MWD dan wel Social Work, HBO-V of SPH.
  • Is werkervaring in de forensische psychiatrie en/of de verslavingszorg een aanbeveling.
  • Heb je ervaring in het gedragstherapeutisch werken met groepen.
  • Herken je jezelf verder in de termen flexibel, zelfstandig, verantwoordelijk, overtuigend en samenwerker.
  • Weet je goed om te gaan met afstand en nabijheid en kunt op effectieve wijze jouw grenzen aangeven.
  • Ben je in staat kliniekoverstijgende contacten aan te gaan en te onderhouden.
  • Kan en durf je vanuit je verantwoordelijke inslag je collega’s en externen op verantwoordelijkheden aan te spreken.

Dit bieden wij:

  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.
  • De functie van sociotherapeut (HBO) en verpleegkundige (HBO) is ingedeeld in functiegroep 45, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.843,- maximaal € 3.135,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018).
  • De functie van sociotherapeutisch medewerker is ingedeeld in FWG 40, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverand minimaal € 1.843,- en maximaal € 2.863.- bij een fulltime dienstverband bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018).

Interesse?

Heb je interesse in een van deze boeiende functies bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag voor 31 mei tegemoet!

Een refrerentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocesdure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten doe de VOG- aanvraag met zich meebrengt.

Weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus.

Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze facebookpagina.

Kortom, kom werken bij Tactus!

Type Vacature
Intern nummer 2019-015
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Verlengde Ooyerhoekseweg - Piet Roordakliniek
Postcode 7207BJ
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd Part time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Moniek van Koot, manager, telefoonnummer: 06-53615323.
Functie(s) Sociotherapeut
Sociotherapeutisch medewerker
Verpleegkundige 4/6
Publicatiedatum 24-01-2019
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 31-08-2019
Nummer 43023
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg