Begeleiders Het Bakhuis - Wilp
Zozijn

Wil jij vanaf de start deel uit maken van een nieuwe team met ambitie?  Ben jij toe aan werk waar je elke dag leert, groeit en ontzettend veel betekent voor cliënten en collega’s?  Verhuis dan mee met onze bewoners!

In februari gaan bewoners met een complexe begeleidingsvraag en/of een intensieve zorgvraag verhuizen naar twee prachtige nieuwe locaties op het Landgoed de Lathmer. Het Bakhuis en Het Pannenhuis.

Voor het Bakhuis zijn we nog op zoek naar begeleiders

Wat ga je doen?   
Samen gaan we kleine leefgroepen ontwikkelen, waar bewoners met complexe problematiek fijn kunnen leven. Met jouw kennis en ideeën draag je bij aan een prettig woon- en werk klimaat. Je komt werken in een nieuwe groep bewoners die vanuit de diverse locaties verhuizen. Samen gaan we de verhuizing van de bewoners goed begeleiden. We creëren een passende omgeving door de best mogelijke ondersteuning te kiezen en uit te voeren. We doen er alles aan om te begrijpen wat de bewoners ons willen vertellen en waarom ze handelen zoals ze doen. Met inhoudelijke kennis en liefdevolle aandacht proberen we iedere cliënt een prettig leefklimaat te bieden.

Dit zijn wij 

Het Bakhuis bestaat uit een geschakelde woning die ruimte biedt aan 20 cliënten. De geschakelde woning wordt opgesplitst waardoor er 2 woningen van 10 cliënten ontstaan. In de woning bestaat de mogelijkheid om 2 kleine woongroepen van 5 cliënten te realiseren waarbij iedere cliënt zijn eigen zit-/ slaapkamer of studio heeft met daarbij een gezamenlijke woonkamer en keuken. Beide woningen ontvangen ondersteuning van een team begeleiders.

Teams en ambitie : Er verhuizen enkele bekende medewerkers mee naar het Bakhuis, grotendeels gaan beide teams bestaan uit nieuwe medewerkers. We gaan uit van mogelijkheden in bijvoorbeeld het bieden van maatwerk op verschillende domeinen binnen de 24-uurszorg. Daar waar de uitdaging het grootst is, gaan we dingen doen die voorheen onmogelijk leken.

Cliënt populatie : Vijf jeugdigen bewoners tussen de 17 en 18 jaar die nu vanuit Kind & Jeugdhulp begeleiding ontvangen nemen, verspreid over de woongroepen hun intrek in het Bakhuis. De volwassenen cliënten verhuizen vanuit drie verschillende locaties naar het Bakhuis. Jongeren en volwassenen nemen samen hun intrek in deze woning. De bewoners hebben een ernstige verstandelijk beperking (ontwikkelingsniveau variërend tussen de eerste adaptie- en eerste socialisatiefase). Nabijheid, veiligheid en hygiëne is belangrijk. De uitdaging zit vooral in de intensieve begeleidingsvraag in combinatie met een complexe zorgvraag.  Om die zo goed mogelijk te bieden, is zicht op de lichamelijke zorgvraag en verzorging belangrijk , maar vooral ook hoe we de cliënt het best kunnen begrijpen en begeleiden. We halen informatie uit kleine signalen die de cliënt geeft, hieruit  lezen we de behoeftes. Er wordt meerzorg geboden, waardoor er extra inzet mogelijk is  om de ondersteuning nog beter te laten aasluiten bij wat er écht nodig is.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. En sluiten we aan bij wat de samenleving al biedt. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk.

 

Herken jij je in het volgende?

 • Je hebt een relevante beroepsopleiding op minimaal kwalificatieniveau 4;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep
 • Je kiest ervoor om ook de verzorgende taken te verrichten
  Je hebt een oplettende en alerte houding
 • Je bent een stabiel persoon die professioneel weet te handelen in spanningsvolle situaties
 • Je bent alert op de signalen van cliënten
 • Je bent je bewust van je eigen gedrag en kunt reflecteren
 • Je bent stimulerend en motiverend en hebt de nodige humor

Dit bieden wij

 • Een uitdagende baan vol dynamiek op het prachtige landgoed De Lathmer in Wilp
 • Een kans om een nieuwe uitdaging en ambitie tot een succes te maken
 • Een arbeidsduur in overleg
 • Een salaris van maximaal € 2902,-- bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), inschaling in FWG 40
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden
 • Een leerrijke werkomgeving, met o.a. training op het gebied van agressiepreventie en –hantering en op het gebied van de persoonlijke verzorging
 • Werken in een organisatie met het Keurmerk 'Beste Werkgevers' 

 

Procedure
Als je reageert nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

In het kader van de vergewisplicht worden, voordat we overgaan tot een aanstelling, referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”.

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie Regio Oost-Veluwe Wilp
Postcode 7384 AN
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij manager Sander Markvoort het Bakhuis: 06-20269071 of email: S.Markvoort@zozijn.nl het Pannenhuis, manager Ilse Harleman 06-27628313; email: I. Harleman@zozijn.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 06-11-2020
Reageer voor 01-10-2021
Nummer 55878
Doorsturen Bekijk PDF