Aankomend begeleider GGZ MZ4 of AD Social Work
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

Aankomend Begeleider

Voor meerdere locaties binnen de GGZ zijn wij op zoek naar aankomend begeleiders.

We hebben opleidingsplekken voor studenten Maatschappelijke Zorg niveau 4 en voor HBO Social Work Assiociate Degree studenten.

Wij willen graag dat jij het vak goed leert en diverse doelgroepen binnen de GGZ leert kennen. Tijdens je studie kom je dan ook op twee verschillende ggz locaties te werken, beide plekken 1 jaar. Wij bieden binnen onze GGZ locaties begeleiding aan volwassenen en op een enkele locatie aan jongvolwassenen vanaf 16 jaar. We hebben een grote verscheidenheid aan locaties in Eerbeek, Twello, Apeldoorn, Brummen, Vaassen en Doetinchem.

Naast jou is er altijd een gediplomeerde collega in dienst en word je begeleid door enthousiaste en gecertificeerde werkbegeleiders.

Hoe werkt het? 

Voor de studie Maatschappelijk Zorg niveau 4 volg je een opleiding bij Deltion College (volwassenen onderwijs) en ben jij binnen twee jaar een gediplomeerd begeleider B binnen Riwis.

Voor de studie HBO Social Work Assiociate Degree volg je een opleiding bij bijvoorbeeld het Saxion. Jouw AD diploma behaal je binnen 2 jaar en dan kun je starten als begeleider B binnen Riwis.

Voor beide studies geldt dat jij een arbeidsovereenkomst ontvangt vanuit de cao GGZ voor 28 uur, hiervan word je 24 uur ingeroosterd en zijn 4 uur voor het praktijkleren, ingeroosterd op je lesdag. De opleidingskosten worden voor je mbo opleiding 100% door ons vergoed, voor de hbo AD naar rato. Je start jouw werkzaamheden in functieschaal (FWG) 20. Dit zal na jouw diplomering omgezet worden naar FWG 40.

We willen je aanraden om onze website te bezoeken en op ons YouTube kanaal onze filmpjes over Riwis te bekijken. Je ziet hier verschillende locaties, cliënten en medewerkers. Hierdoor krijg je een goed beeld van de doelgroepen die bij ons wonen en wat het werken binnen de GGZ van Riwis Zorg & Welzijn inhoudt!

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over de toelatingseisen van de betreffende opleiding, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Reactie ontvangen wij graag via onze eigen website, werkenbij.riwis.nl

Inschaling

Wij bieden

  • 28 uur per week, hiervan word je 24 uur ingeroosterd en zijn 4 uur voor het praktijkleren;
  • Ingangsdatum eind augustus/begin september 2023;
  • Een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
  • De functie Aankomend Begeleider is ingedeeld in FWG 20 (min. € 1.918,00/max. € 2.527,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband [op basis van loonschalen per 1-5-2023]);
  • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
  • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
  • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

  • Het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure;
  • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 1 mei 2023 via onze eigen website.

Wil je meer informatie over werken en leren binnen de GGZ bij Riwis? Neem dan contact op met Patricia Jonkers (Praktijkopleider), telefoonnummer 06 - 28 23 65 83

Op vrijdag 14 april vinden de eerste gesprekken al plaats!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type BBL
aantal plekken 10
Intern nummer 237
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Persoonlijk Begeleider
Opleidingsinstituten Deltion College Zwolle
ROC Aventus
Saxion Hogeschool
Publicatiedatum 07-03-2023
Reageer voor 01-05-2023
Ingangsdatum 01-09-2023
Nummer 118377
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn