Aanwezigheidsdienst (Begeleider A)
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De crisisdienst binnen Riwis Zorg & Welzijn wordt in een nieuw jasje gestoken. In plaats vanuit huis bereikbaar zijn ben je aanwezig op diverse locaties. Zo ben je direct in contact met jouw collega's om te sparren, de-escalerend te handelen, ondersteunen bij incidenten/calamiteiten en kun je nazorg bieden.

Kan jij rust bewaren in soms lastige en/of spannende situaties? Denk je graag in oplossingen, wil jij er zijn voor je collega’s ten behoeve van preventie en nazorg? Werk je graag solistisch maar wel ten behoeve van het grotere geheel? Dan is deze functie misschien wat voor jou.

Als begeleider A regisseer en coördineer je de zorg en begeleiding van cliënten. Je biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn om de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je bent in staat om jouw collega’s zorginhoudelijk te coachen. Je  hebt een actieve rol in het onderhouden van contacten met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

We zoeken meerdere collega's voor onze GGZ aanwezigheidsdienst. Om de kwaliteit van zorg te waarborgen en om in voorkomende gevallen te kunnen handelen is het van belang dat Riwis 24-uur per dag/7 dagen per week goede bereikbaar is voor cliënten, medewerkers, naastbetrokkenen en externe partijen.

Hiervoor zoeken we medewerkers voor diensten op werkdagen tussen 17:00 en 08:30 én in het weekend. Je werkt preventief ten behoeve van het voorkomen van onrust en escalaties en ondersteund teams bij het de-escalerend werken en vergroten van de handelingsbekwaamheid.

Je slaapt  's nachts op een van onze locaties in Apeldoorn en bent beschikbaar voor calamiteiten en ondersteund de teams waar nodig.

Binnen Riwis is er een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen en spreken collega’s aan als dat nodig is.

Functie eisen

 • Je beschikt over een afgeronde, zorggerelateerde HBO opleiding
 • Je kunt rust bewaren in lastige en/of spannende situaties
 • Je denkt graag in oplossingen
 • Jij bent er voor collega's die jou nodig hebben ten behoeve van preventie en nazorg
 • Je werkt graag solistisch maar wel ten behoeve van het grotere geheel
 • Je bent bereid om in de avonden/nachten en de weekenden te werken

Inschaling

 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 45 (min. € 1.996,- / max. € 3.396,- bruto per maand bij fulltime dienstverband)
 • Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid wordt je arbeidsovereenkomst na een jaar omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Bijzonderheden

 • Uren zullen in overleg afgestemd worden
 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Type Vacature
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 12
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Judith Klein Gunnewiek, manager GGZ, 06-43728863
Functie(s) Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Nachthoofd
Slaapwacht
Publicatiedatum 05-10-2021
Reageer voor 31-10-2021
Ingangsdatum 01-11-2021
Nummer 71602
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn