Activiteitenbegeleider (28-36u)
Stichting De Voart

Functieomschrijving

Stichting De Voart heeft meegedaan aan de gemeentelijke aanbesteding voor WMO zorg vanaf 2023. Het plan van Stichting De Voart voor het ‘perceel begeleiding’ is door de gemeente als beste beoordeeld. Met het winnen van deze aanbesteding wordt een flinke groei verwacht. De komende maanden zullen uitwijzen hoe groot deze groei zal zijn. Voor nu staan er twee vacatures (een voor begeleider individueel en een voor activiteitenbegeleider) maar de verwachting is dat dit er meer gaan worden. Er zal dan ook geen sluitingsdatum zijn van de vacature. Gesprekken zullen plaatsvinden met geschikte kandidaten in de volgorde van solliciteren.

Als activiteitenbegeleider bij Stichting de Voart heb je oprecht aandacht voor de wensen en behoeften van de deelnemer op het gebied van een zinvolle invulling van de dag. De activiteiten zijn gericht op zingeving en mogelijkheden tot zelfontplooiing van de cliënt, zodat het gevoel voor eigenwaarde en de zelfredzaamheid worden vergroot. Uitgangspunt voor activiteiten is het individuele werkplan dat is samengesteld door jou en de deelnemer. Het werken met het 8-fasenmodel ( https://www.petra-van-leeuwen.nl/het-8-fasenmodel/ ) is daarin een wezenlijke basis. Het is aan jou om de deelnemer, zoveel mogelijk, aan te spreken op en te helpen bij de ontwikkeling van zijn eigen kracht. Hoe meer jij in je eigen kracht staat, hoe groter de kans is dat de inwoner ook in zijn kracht gaat staan. Je werkt zowel met groepen als met individuele cliënten. Je organiseert zelfstandig zowel individuele als groepsactiviteiten. Je toont duidelijk betrokkenheid bij de cliënt. Je creëert een warme en veilige sfeer. Je bent een teamspeler, je ondersteunt je collega’s in het team en je coacht vrijwilligers en stagiaires vanuit je inhoudelijke kennis en ervaring.

Met jouw kennis en kunde ben je in staat om je collega’s mee te nemen in de verdere professionalisering van de dagbesteding. Je hebt de capaciteiten om overstijgend te kunnen en kijken en werken. Je hebt ervaring of affiniteit met verschillende doelgroepen en je bent in staat om mensen met verschillende problematieken te begeleiden zoals bijvoorbeeld psychiatrische, geriatrische, verstandelijke, fysieke, sociale of sociaal-psychische problematiek. Je durft jezelf te laten zien in je talenten en kwetsbaarheden.

Profiel van de functie

 • Mbo werk- en denkniveau;
 • Het kunnen vertalen van de problematiek van de doelgroep/het individu naar passende activiteiten;
 • Kennis van hygiëne- en veiligheidseisen;
 • Kennis van bij activiteiten toe te passen materialen, (handvaardigheids-)technieken en gereedschap.
 • Sociale vaardigheden voor het motiveren en stimuleren van participatie door deelnemers en het creëren van een goede sfeer;
 • Creativiteit en improvisatievermogen voor het ontwikkelen van activiteiten en opdrachten afgestemd op de wensen en behoeften van deelnemers;
 • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en didactische vaardigheden voor het verstrekken van informatie, het geven van instructies en dergelijke;
 • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van plannen en het schrijven en bijhouden van rapporten

Functie eisen

 • Je beschikt minimaal over een MBO3 of 4 diploma in een sociaal agogische richting.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het werken met verschillende doelgroepen
 • Je bent in staat om nieuwe activiteiten te ontwikkelen en daarbij out of the box te denken.
 • Je bent stressbestendig en flexibel in je werkhouding.
 • Je legt gemakkelijk contacten met zowel cliënten, collega’s als externe partijen.
 • Je bent vaardig in het schrijven van begeleidingsplannen en evaluaties, ook ter ondersteuning van indicatie-aanvragen
 • Je hebt een goede fysieke basisconditie
 • Je bent vaardig op de computer en handig met moderne media en apparatuur

Inschaling

 • een prettige werkomgeving
 • een contract voor minimaal 28u en maximaal 36u uur per week 
 • het contract is in eerste instantie voor 12 maanden, mét kans op verlenging of een vast contract bij goed functioneren.
 • een salarisinschaling volgens de CAO Sociaal Werk schaal 6 max. € 3428,- (vanaf 1-1-2023) bij 36 uur.

Het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan met jouw CV en motivatie via ZorgSelect.

We streven ernaar om zo snel mogelijk gesprekken te voeren met geschikte kandidaten.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ramon Bosch, bedrijfsleider, T 0646346664

Type Vacature
Organisatie Stichting De Voart
Locatie Stichting De Voart
Postcode 7701 AR
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Publicatiedatum 11-10-2022
Reageer voor 01-01-2023
Ingangsdatum 01-01-2023
Nummer 114618
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Voart

Stichting de Voart biedt sinds 2014 dagbesteding en begeleiding aan voor mensen met psychische of psychosociale problemen en mensen met een verstandelijke beperking al dan niet met fysieke beperkingen.

Stichting de Voart is voortgekomen uit het voormalige ‘Restaurant de Voart’ waar een aantal mensen met een verstandelijke beperking werkzaamheden verrichtten. Na het sluiten van het restaurant is Stichting de Voart opgezet om de begeleiding van deze mensen te vervolgen. Inmiddels is Stichting de Voart uitgegroeid tot een volwaardige zorgaanbieder met een geheel eigen identiteit, missie en visie.

Meer over Stichting De Voart