Activiteitencentrum Arnhem: Persoonlijk Begeleider Dagbesteding voor 28,80 uur per week in Arnhem binnen intensieve begeleiding
Elver

Functieomschrijving

Waar ga je werken?
Het Activiteitencentrum is een dagbestedingslocatie, waar gemiddeld 75 cliënten dagbesteding krijgen. De leeftijd loopt uiteen van jong volwassen tot de ouder wordende cliënt. De doelgroep zijn cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag. De cliënten zijn werkzaam in 6 verschillende activiteitengroepen; kantine, timmerwerkplaats, textielruimte, 2 industriegroepen en 2 activeringsgroepen. Tevens zijn er enkele cliënten werkzaam bij externe werkposten. Een aantal cliënten vragen intensieve begeleiding bij moeilijk verstaanbaar gedrag.

Waarom bij Activiteitencentrum Arnhem werken?
Jij moet bij ons komen werken omdat je een consequente begeleiding kunt bieden en een aanpakker bent. Ook kun jij de mogelijkheden van onze deelnemers zien en daarop inspelen. Verder heb je humor, sta je open voor nieuwe dingen, denk je in mogelijkheden en vind je het leuk om in een gevarieerd team te werken.

Wat ga je doen?
Samen met jouw collega’s zorg je voor een optimaal mogelijke zorg en dagbesteding voor de cliënten. Jij biedt regelmaat en voorspelbaarheid in de dagelijkse routine en zorgt voor voldoende variatie in de activiteiten. In de begeleiding bied je veiligheid en vertrouwen en weet je de activiteiten af te stemmen op de interesses en beleving van de cliënt. De cliënten vragen om individuele aandacht en activering waarbij gezelligheid, sfeer en een aangepast tempo centraal staan. Er moet een goede balans zijn tussen rust en activiteit. De activiteiten zijn afgestemd op de individuele behoeften, interesses en mogelijkheden van de cliënt. Vanuit deze basis kunnen de cliënten zich optimaal ontplooien en ontwikkelen, ieder op zijn eigen manier.

Als Persoonlijk Begeleider dagbesteding ben jij het aanspreekpunt voor één of meer individuele cliënten en coördineer jij de dagbesteding voor deze cliënten. Jij onderhoud contact met wettelijke vertegenwoordigers en andere externen voor dagbesteding relevante contacten. Vanuit dagbesteding stel jij het zorgplan op, daarbij bewaak jij de afspraken die hierin zijn vastgelegd en legt verantwoording af in cliëntengerichte overlegvormen.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

 • Het is prettig als jij affiniteit en ruime ervaring hebt met deze doelgroep.
 • Naast dat jij in een team kan samenwerken, kan jij ook zelfstandig werken.
 • Gezien de plek waar jij voor solliciteert is het belangrijk dat jij technisch inzicht hebt en affiniteit met houtbewerking.
 • Jij bent een persoon die interesse heeft in het werken met bewoners met een intensieve begeleidingsvraag en hebt ervaring als het gaat om omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Hierbij zijn de volgende competenties van belang: enthousiasme, creativiteit, tact, geduld, invoelend vermogen en stimuleren. Daarnaast ben jij mondeling en schriftelijk sterk in communiceren en feedback geven.
 • Naast de bovenstaande competenties ben jij fysiek en mentaal weerbaar en kan jij duidelijkheid en voorspelbaarheid bieden. Bij calamiteiten kan je adequaat handelen.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Het is natuurlijk fijn dat jij veel mee kan brengen, maar wij bieden jou graag het volgende:

 • Je werkt 28,80 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar en als het van beiden kanten goed bevalt dan zetten wij deze graag om naar onbepaalde tijd.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33%).
 • Wij bieden verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsplan, maar ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.
 • Als Persoonlijk Begeleider Dagbesteding word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 40 tussen de € 1.898,- en € 2.807,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met Jan Geurtsen. Hij is dagelijks tot 15:30 uur telefonisch bereikbaar via 026-3696970.

Ben jij net zo enthousiast en creatief als de collega’s op de groep naast de andere gevraagde competenties? Reageer dan vóór 17 december 2019 via de ‘solliciteren’ knop.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Activiteitencentrum '' Het Pleijwerk''
Postcode 6826 TN
Stad Arnhem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jan Geurtsen, dagelijks tot 15:30 uur telefonisch bereikbaar via 026-3696970.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 03-12-2019
Reageer voor 17-12-2019
Nummer 49949
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver