Nieuws

Scholingsvoucher van 2.500 euro voor iedere werkzoekende
14-11-2016
Nog steeds weten veel werkzoekenden niet dat je bij het UWV een scholingsvoucher van 2.500 euro kan krijgen. De scholingsvoucher voor werkzoekenden is een subsidie voor een opleiding of voor het bekostigen van een traject voor het behalen van een ervaringscertificaat. Met de scholingsvoucher voor werkzoekende kunt u zich laten bij- of omscholen naar een kansberoep. U kunt de scholingsvoucher gebruiken voor 1 of meerdere opleidingen in hetzelfde vakgebied.
Lees meer

Sterk in je werk, zorg voor jezelf
10-11-2016
Het kan ineens gebeuren: je werkt in zorg en welzijn en je baan verandert of verdwijnt. Ben je er klaar voor wanneer dat gebeurt? De adviseurs van ZorgSelect helpen je graag op weg met een persoonlijk gesprek. Het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf!’ heeft als doel werknemers in de zorg arbeidsmarktfit te maken en te houden.
Lees meer

Expositie bij WGV Zorg en Welzijn door AtelierZ Aveleijn
20-10-2016
Op donderdag 20 oktober is bij WGV Zorg en Welzijn een expositie geopend met kunstwerken van cliënten van AtelierZ van Aveleijn. Verschillende kunstenaars exposeren schilderijen en beelden van keramiek en papier maché. Bij de opening waren de kunstenaars zelf aanwezig en hebben met trots hun werken getoond.
Lees meer

Hogeschool Saxion stopt met numerus fixus zorgopleidingen
03-10-2016
De vraag naar hbo-opgeleide zorgprofessionals neemt toe en mede daarom moet zorgonderwijs zo toegankelijk mogelijk zijn.
Lees meer

Geautoriseerde beschrijving Pedagogisch medewerker
16-09-2016
In de branche kinderopvang zijn sinds 2012-2013 ontwikkelingen gaande die momenteel leiden tot een personeelsoverschot in Nederland en een personeelstekort in Duitsland. De geautoriseerde beschrijving maakt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden op handzame wijze inzichtelijk wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de Duitse ‘Erzieher/-in werkzaam in kindercentra’ en de Nederlandse ‘pedagogisch medewerker werkzaam in kindercentra’.
Lees meer

Zorgtopbanen.nl live!
01-09-2016
Een vacaturesite met een overzicht van alle HBO⁺ en WO-vacatures vanuit Zorg en Welzijn? Die bestond nog niet, tot vandaag: Op Zorgtopbanen.nl worden regionale vacatures bij elkaar gebracht tot een regio-overstijgend aanbod voor zorg- en welzijnsvacatures op HBO+ en WO niveau!
Lees meer

Webinar van Saxion: Maak werk van je talent
29-08-2016
Hogeschool Saxion biedt een gratis webinar aan over het herkennen van je talenten/kwaliteiten en hoe je hier een succes van kunt maken.
Lees meer

Training Loopbaan APK op 6 en 7 september
04-07-2016
Vandaag de dag hebben we te maken met een sterk en snel veranderende arbeidsmarkt, nieuwe wet- en regelgeving en een andere visie op werk en inzetbaarheid. Om medewerkers te ondersteunen bij het vergroten van de eigen regie in hun loopbaan om daarmee duurzaam inzetbaar te zijn is de training Loopbaan APK ontwikkeld.
Lees meer

Wil jij de overstap maken naar de huisartsenzorg?
02-06-2016
Op 1 oktober 2015 is de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) gestart met de campagne "Nieuwe zorg, nieuwe kansen. Nederland zoekt 600 huisartsondersteuners". Nog tot 1 oktober 2016 wordt gezocht naar ervaren zorgprofessionals die de overstap willen maken naar de huisartsenzorg in de functie van doktersassistent, praktijkondersteuner Somatiek en praktijkondersteuner GGZ.
Lees meer

12 mei: Dag van de Verpleging
11-05-2016
Op 12 mei is het de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, herdacht. Over de hele wereld is aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg.
Lees meer

Training Premobiliteit op 14 en 15 juni
26-04-2016
Vandaag de dag hebben we te maken met een sterk en snel veranderende arbeidsmarkt, nieuwe wet- en regelgeving en een andere visie op werk en inzetbaarheid. Om medewerkers te ondersteunen bij het vergroten van de eigen regie in hun loopbaan om daarmee duurzaam inzetbaar te zijn is de training Premobiliteit ontwikkeld.
Lees meer

Morgen beter Zorgen, de Gezond & Zeker Kennisdagen 2016
14-04-2016
We weten het allemaal; de zorg wordt zwaarder, cliënten blijven langer thuis, cliënten komen sneller thuis, indicatie voor opname in ziekenhuis en zorginstellingen is aangescherpt. Wat betekent dat voor jou als zorgverlener, ergo- of veiligheidscoach? Natuurlijk blijven onze kernwaarden voor eigen gezondheid overeind. Je gezondheid is belangrijk, jullie zijn allemaal hard nodig. Aandacht voor gezond en veilig werken is daarom een must. En hoe kunnen wij, met deze uitdagingen, morgen beter zorgen? Recent onderzoek en ontwikkeling van instrumenten legt haarfijn de link tussen gezond werken en het leveren van een nog betere kwaliteit van zorg. En daarvan worden wij als zorgverleners natuurlijk nog enthousiaster.
Lees meer

Week van Zorg en Welzijn in Oost-Nederland trekt veel bezoekers
21-03-2016
Van 14 tot en met 19 maart 2016 heeft de 4e Nationale Week van Zorg en Welzijn plaatsgevonden. De Week werd afgesloten met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn die dit jaar voor de 16e keer werd georganiseerd. De afgelopen week openden in Oost-Nederland ongeveer 300 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Buurtbewoners, scholieren, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het hart van zorg en welzijn en met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er wordt gedaan.
Lees meer

BN-ers openen de Week van Zorg en Welzijn
26-02-2016
In Overijssel en in de Achterhoek trappen we de Week van Zorg en Welzijn op maandagochtend 14 maart af samen met Gerda Havertong, Jan van Halst, Chimène van Oosterhout en Roelof Luinge. Zij brengen een bezoek aan een organisatie in de sector zorg en welzijn en openen daar door middel van een activiteit de week.
Lees meer

Hoe vergroten we de mobiliteit van werkenden in Oost-Nederland?
04-02-2016
Op 1 februari jl. startte de samenwerking tussen Werkend Stedendriehoek en WGV Zorg en Welzijn om mobiliteit van werkenden in de regio te vergroten. Met het instrument Baanbieding kunnen werkenden een baan vinden voor één dag. Hiermee wordt vroegtijdige mobiliteit ondersteund tussen organisaties in de regio’s Achterhoek, IJssel-Vecht, Stedendriehoek en Noord-Veluwe en Twente.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven

Maak je profiel aan

Zoek je een baan, wil je gematchte vacatures ontvangen en direct solliciteren? Maak dan nu je eigen profiel aan en plaats je cv.

Klik hier