'Weer happy naar mijn werk en happy thuiskomen' - Sterk in je werk

27-07-2021

Jolande werkte de afgelopen 23 jaar bij een welzijnsorganisatie. Toen haar functie door interne veranderingen anders werd ingevuld, begon ze te twijfelen. Was dit nog het werk wat ze tot haar pensioen wilde blijven doen? Ze miste de uitdaging maar ze had al tientallen jaren niet gesolliciteerd. Brieven schrijven en sollicitatiegesprekken voeren waren niet echt haar ding. Met hulp van loopbaancoach Petra Harink gooide ze het roer om.

Al met al is de overstap van Jolande een proces geweest van een paar jaar. Ze had fijne collega’s en het op zich wel naar haar zin: “Eigenlijk ben ik gewoon door blijven sukkelen. Na een moeilijke periode van mantelzorg en het overlijden van mijn man kreeg ik lichamelijke en geestelijke klachten en kwam ziek thuis te zitten. Ik vroeg me af of ik ooit weer met plezier terug zou kunnen naar de facilitaire en administratieve baan die ik had. Daarna volgde gesprekken met mijn baas en deed ik met mijn 57 jaar een sprong in het diepe. Met mijn baas ben ik er goed uitgekomen.”

IMG_20210707_093656

Loopbaancoach
Voor Jolande zat er toen niet veel anders op om uit te kijken naar een andere baan: “Ik kende Sterk in je werk van een oud-collega.” Zij was een paar keer bij Sterk in je werk geweest en had voor Jolande een boekje van het loopbaantraject meegebracht: “Ga je licht maar eens opsteken bij Sterk in je werk. Ik denk dat het je veel zal brengen.” Dat heeft Jolande gedaan en kwam na haar aanmelding bij loopbaancoach Petra Harink terecht.

Happy naar mijn werk 
Jolande voelde echt een klik met haar coach: “Petra leefde erg mee met mijn situatie. Ik werkte toen nog wel bij mijn werkgever maar ik kreeg wel het besef dat een andere baan beter voor mij was. Met Petra kreeg ik de steun in de rug die ik nodig had. Ze was begripvol en degene die me tips en kracht gaf om weer door te kunnen. Ik voelde dat ik er zelf sterker uit zou komen. Je hoeft het allemaal niet alleen te doen.“ Samen met Petra pimpte ze haar cv en paste ze haar motivatiebrieven. Ook werd Jolande voorgesteld aan werkgevers: “Ik had jaren niet gesolliciteerd dus ik moest wennen. Maar ik wilde weer happy naar mijn werk en weer happy thuiskomen. Inmiddels is het gelukt en mag ik starten in de ouderenzorg. Dankzij het vertrouwen van mijn loopbaancoach. Dankzij haar geloof in mij heb ik deze ommezwaai kunnen maken.”

Heeft me veel gebracht
Op donderdag 8 juli 2021 heeft de 40.000e deelnemer zich aangemeld voor een traject van Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Jolande is een van die 40.000 mensen. Jolande heeft anderen die ook in de zorg willen werken, over Sterk in je werk, zorg voor jezelf verteld. “Het heeft mij zoveel gebracht omdat de loopbaancoach kundig is. Ik wilde weg en ben van een werkgever in welzijn naar een werkgever in de zorg gegaan omdat dat gewoon bij mij past. Als je dicht bij jezelf blijft, dan kun je ver komen.“

IMG_20210707_094434

Logo_Sterk_in_je_Werk_-_2.[1].[1]