Administratief Medewerker (ter ondersteuning team Pleegzorg te Apeldoorn)
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Ben jij de administratief medewerker die ons team kan ondersteunen zodat wij  “Samen Sterk” kunnen staan rondom onze pleeggezinnen? Weet jij van aanpakken en goed overzicht te houden tussen een grote diversiteit aan werkzaamheden? Vind je het leuk om onderdeel te zijn van een team dat volop in ontwikkeling is? Dan maken wij graag kennis met jou.

Wat ga je doen

Als team Pleegzorg van het Leger des Heils regio Oost geloven we in “Samen Sterk” staan met ouders en pleegouders rondom het kind. Dit doen we door op een betrokken en persoonlijke manier te begeleiden, ons te blijven ontwikkelen om kwaliteit te leveren en ook als team elkaar te ondersteunen en te versterken. We zijn dichtbij wanneer nodig en bereid om net dat stapje extra te zetten als dat gewenst is.

We zijn actief in regio Oost (Provincies Overijssel -exclusief Steenwijkerland en omgeving Zwolle- en Gelderland -exclusief omgeving Nijmegen) Zie: https://www.legerdesheils.nl/locatie/leger-des-heils-regio-oost. Jouw standplaats is in Apeldoorn waar je geregeld je collega’s zult ontmoeten en waar ook de vergaderingen zijn.

Je begeleidt en ondersteunt, 4 ochtenden in de week, het pleegzorgteam (9 pleegzorgwerkers, 2 gedragswetenschappers en een teamleider) bij administratieve klussen en bent het visite kaartje voor (potentiële) pleeggezinnen. Daarnaast ben jij een kei in sociale media en met name Instagram waarbij jij goed weet hoe je deze kunt onderhouden maar ook kunt laten groeien.

Je bent goed in communicatie en weet hoe je ondersteunend kunt zijn in de taken van de pleegzorgwerkers en het team. Jij bent onze stabiele factor die overzicht houdt in alle taken en ervoor zorgt dat het reilen en zeilen binnen de afdeling faciliteert. 

Een greep uit jouw werkzaamheden zijn: het inplannen, faciliteren en notulen van vergaderingen, up-to-date houden van diverse bestanden, het maken en versturen van pakketten en brieven, het opstellen van brieven en uitnodigingen, het beantwoorden van binnenkomende telefoontjes en e-mail en het onderhouden en versterken van Sociale media en Instagram. Kortom een veelzijdige functie!

Meer zien over Pleegzorg Samen Sterk? Bekijk de video https://www.youtube.com/watch?v=LXB-GnM6g6w

Functie eisen

Om de functie van Administratief Medewerker (team Pleegzorg) goed uit te voeren, beschik jij over:

 • Een relevante MBO niveau 4 diploma
 • Aantoonbare werkervaring
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Het vermogen om prioriteiten te stellen en overzicht te houden
 • Organisatietalent
 • Gerichtheid op samenwerking en teamontwikkeling waarbij je ook goed zelfstandig kan werken
 • Kennis en ervaring met Sociale media en met name Instagram

Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Inschaling

 • Een baan van betekenis met een verantwoordelijke en afwisselende rol
 • Een overeenkomst voor 20 uur per week (4 ochtenden, waarbij je in ieder geval beschikbaar bent op dinsdag- en donderdagochtend)
 • Een contract voor 12 maanden met de intentie daarna te verlengen naar onbepaalde tijd
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 7 van de cao Jeugdzorg
 • (€ 2.298,- tot € 3.285,- bruto per maand bij 36 uur per week)
 • 25 Vakantiedagen
 • Vakantiegeld 8%
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Reiskostenvergoeding
 • Een goede pensioenregeling (Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn)
 • Een passend aanbod van trainingen via onze LdH Academie
 • Een klein en betrokken team van deskundige collega’s om mee samen te werken

Bijzonderheden

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij: de mensen zonder helper. Onze 560 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.

Pleegzorg regio Oost
Pleegzorg regio Oost biedt verschillende vormen van pleegzorg aan voor jongeren van 0 – 23 jaar. Denk aan langdurige pleegzorg (de opvoedingsvariant) en weekend- en vakantiepleegzorg. Onze zorg is er altijd op gericht dat een kind uiteindelijk weer naar huis kan of gezond kan opgroeien in een plaatsvervangend gezin.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of of www.legerdesheils.nl/oost

 Interesse en contact

Enthousiast over deze veelzijdige baan? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie. Reageren op deze vacature kan via de button ‘Solliciteer direct’ op https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/administratief-medewerker-pleegzorg-v167123

De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat gevonden hebben.
Heb je nog vragen? Teamleider Kim Rensen zal ze graag beantwoorden. Je kan haar bereiken via tel. 06 15541662. Heb je vragen over de procedure, dan kan je contact opnemen met Marja Hartkamp (Recruiter regio Oost) tel. 06-12407703 (bereikbaar op di/do/vr.morgen)

 

 

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

 

Type Vacature
Intern nummer 56-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Pleegzorg
Postcode 7339 GK
Stad Ugchelen
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Jeugdzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Kim Rensen, teamleider 06-15541662
Functie(s) Administratief medewerker
Medewerker Zorgadministratie
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 05-08-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 28-08-2022
Nummer 111250

Leger des Heils regio Oost

Pleegzorg regio Oost biedt verschillende vormen van pleegzorg aan voor jongeren van 0 – 21 jaar. Denk aan langdurige pleegzorg (de opvoedingsvariant) en weekend- en vakantiepleegzorg. Onze zorg is er altijd op gericht dat een kind uiteindelijk weer naar huis kan of gezond kan opgroeien in een plaatsvervangend gezin.

Meer over Leger des Heils regio Oost