administratief medewerker Personeel en Organisatie
Jarabee

Functieomschrijving

Ben jij die vakbekwame collega?

Jarabee jeugdzorg heeft als missie dat kinderen en jongeren zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Wij zijn er voor gezinnen waarbij complexe vraagstukken de ontwikkeling van het kind of de jongere in de weg staan. Zij komen er zelf of met lichte ondersteuning niet uit. Met betrokken professionals, pleeggezinnen en in samenwerking met andere organisaties ondersteunen we kinderen, jongeren en gezinnen in de gehele regio Twente om er sterker uit te komen.

Wij zoeken in verband met het vertrek van een collega een vakbekwame administratieve duizendpoot die op korte termijn inzetbaar is binnen het team PenO van Jarabee.

Administratief medewerker Personeel en Organisatie (22 uur)

Hier ga je werken:

Het team PenO faciliteert de professionals, directie en bestuur op het brede gebied van personeels- en organisatieaangelegenheden. Het team bestaat uit drie administratief medewerkers PenO, een salarisadministrateur, twee personeelsadviseurs en een verzuimcoördinator onder aansturing van de directeur Bedrijfsvoering.

De werkzaamheden van het team hebben onder anderen betrekking op: werving en selectie, ontwikkeling en opleiding, in- en uitdiensttredingen, arbeidsvoorwaarden, managementinformatie en CAO ontwikkelingen.

Zo ziet je werk eruit:

 • je bewaakt meerdere administraties op het gebied van in-, door- en uitstroom van Personeel en voert deze uit;
 • je beheert het personeelsarchief en de personeelsdossiers;
 • je verzamelt een grote hoeveelheid aan administratieve personeelsgegevens (met een hoog afbreukrisico voor de organisatie) en controleert deze op juistheid, volledigheid en tijdigheid. Je kunt hierbij denken aan personeelsmutaties.
 • je ondersteunt bij brede en meer complexe administratieve vraagstukken op bijvoorbeeld het gebied van Werving en selectie, Trainingen/opleidingen en uitstroom van personeel.
 • je fungeert als expert en aanspreekpunt ten aanzien van personeel gerelateerde vragen bijvoorbeeld rondom Werving- en selectieprocedures, CAO artikelen, of relevante wetgeving. Je verzamelt en verstrekt informatie aan in- en externe belanghebbenden en geeft gevraagd en ongevraagd inhoudelijk toelichting over de uitvoering van het vastgestelde personeelsbeleid;
 • je voert diverse gesprekken met (geeft toelichting aan) in- en externe betrokkenen ten aanzien van operationele aangelegenheden binnen het vakgebied van Personeel en organisatie zoals bijvoorbeeld over reiskosten en verlof;
 • je stelt overzichten, analyses en rapportages op (ten behoeve van managementinformatie). Je maakt berekeningen en geeft inhoudelijk toelichting op de cijfers richting de leidinggevende en andere betrokkenen;
 • je volgt en signaleert relevante ontwikkelingen (zoals gewijzigde wet- en regelgeving), beoordeelt de consequenties van de ontwikkelingen/ wijzigingen voor PenO, vertaalt deze naar voorstellen voor activiteiten/(deel)projecten en zorgt voor realisatie hiervan danwel informatieverstrekking hierover;
 • je concipieert correspondentie aan de hand van (on-)volledige aanwijzingen;
 • je verzorgt interne communicatie betreffende onderwerpen die van belang zijn voor het personeel van Jarabee;
 • je stelt verbeteringen voor bij gesignaleerde knelpunten/ verbetermogelijkheden in werkprocessen, procedures en dienstverlening van PenO en voert deze verbeteringen door.

Functie eisen

Dit ben jij: 

 • je bent een teamplayer en hebt een klantgerichte instelling;
 • je beschikt over een relevant diploma op MBO-niveau (bijv. medewerker HRM);
 • je hebt MBO+ werk- en denkniveau;
 • je hebt kennis van en ervaring met administratieve procedures op een afdeling PenO;
 • je beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • je bent accuraat, nauwgezet en besluitvaardig;
 • je gaat integer en zorgvuldig om met privacygevoelige informatie;
 • je hebt een uitstekende beheersing van MS office en bent bekend met relevante applicaties en automatiseringspakketten, zoals RAET Youforce en Beaufort online;
 • je bent bekend met Arbo-gerelateerde onderwerpen, zoals verzuim, Wet Verbetering Poortwachter, UWV e.d.

Inschaling

Dit bieden wij jou:

Een functie in een professionele werkomgeving met een informele en collegiale sfeer. Wij bieden arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg.

 • een contract voor 22 uur per week;
 • werkdagen bij voorkeur maandag en vrijdag, de rest in overleg;
 • het betreft een vacature voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot omzetting naar onbepaalde tijd;
 • salariëring als Administratief medewerker 1 in schaal 7 (tot maximaal € 3.285,52 op basis van een 36-urige werkweek);
 • pensioenvoorziening bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • goede secundaire voorwaarden zoals eindejaarsuitkering, studiefaciliteiten en aantrekkelijke collectieve verzekeringen.

Bijzonderheden

Meer informatie en solliciteren

Spreekt de vacature jou aan en voldoe je aan het profiel? Wij maken graag kennis met je! Mail ons je CV en motivatiebrief vóór 7 februari a.s. via Zorgselect.  Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden en de procedure kun je informatie inwinnen bij het team P&O via telefoonnummer (074) 256 19 33. Voor meer informatie betreffende de vacature neem je contact op met Personeelsadviseur, Jeroen Maschhaupt  (074) 2561900.

Het opvragen van schriftelijke referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 10 februari 2022 en de tweede gespreksronde vindt plaats op 15 februari 2022 (allebei na 11.30 uur).

Type Vacature
Organisatie Jarabee
Locatie Jarabee, locatie Hengelo
Postcode 7555SJ
Stad Hengelo
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 22
Uren tot 22
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Jeugdhulpverlening
Functie(s) Administratief medewerker
Publicatiedatum 18-01-2022
Reageer voor 07-02-2022
Ingangsdatum 18-01-2022
Nummer 74051
Doorsturen Bekijk PDF

Jarabee

Jarabee is er voor jeugdigen van 0 tot 27 jaar en de mensen die belangrijk voor hen zijn. Als zij het zelf even niet redden, helpen wij bij lastige vragen over opgroeien en opvoeden. Met meer dan 400 betrokken jeugdzorgprofessionals en zo’n 500 pleeggezinnen staan we in Twente dag en nacht klaar. De regie over het eigen leven en de hulpverlening ligt bij de jeugdigen en hun opvoeders zelf. Hun vraag is ons vertrekpunt. Alles draait om het versterken van de eigen kracht en de omgang met elkaar. Samen zoeken we naar de beste oplossing. Liefst in de eigen omgeving. Waar nodig treden we ook buiten de gebaande paden. Dat is de kracht van Jarabee: Jarabee versterkt!

Meer over Jarabee