Adviseur HR
Frion

Functieomschrijving

Adviseur HR

30 uur per week (83,33%)

 

In deze omgeving kom jij te werken

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties en er werken meer dan 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

Omdat de professionals die dagelijks werken met deze personen het beste kunnen bepalen wat hiervoor nodig is, hebben zij ruimte nodig om zoveel mogelijk zelf beslissingen te kunnen nemen. Daarom werken ze in resultaatverantwoordelijke teams. Ze werken daarbij nauw samen met de orthopedagoog/psycholoog en de bedrijfsvoeringspartner. De bedrijfsvoeringspartner is een stevige, resultaatgerichte en ondernemende business partner op het gebied van HR en bedrijfskunde en het eerste aanspreekpunt voor de teams.

De teams en de bedrijfsvoeringspartner worden geadviseerd en ondersteund door de afdeling HR. 

Wat wij zoeken

In samenwerking met de collega’s binnen de HR afdeling, bestaande uit de personeelsadministratie, de capaciteitsplanning en HR advies, ondersteun je de bedrijfsvoeringspartners en adviseer je het management over het HR beleid en coördineer je de uitvoering daarvan. Het werk varieert van individuele casuïstiek tot ontwikkelen van beleid en begeleiden van verandertrajecten. Belangrijke thema’s zijn: werving & selectie, verzuim, leren & ontwikkelen en inzetbaarheid. Met jouw werk lever je een belangrijke bijdrage aan het succes van Frion waarin betrokken en bevlogen medewerkers centraal staan.

Ben jij die energieke, enthousiaste, ervaren adviseur HR die management en medewerkers oplossingsgericht weet te adviseren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functie eisen

Dit ben jij

Als Adviseur HR:

  • Adviseer, informeer en ondersteun je het management, de bedrijfsvoeringspartners en de teams bij de uitvoering en implementatie van HR beleid op operationeel en tactisch niveau; 
  • Geef je gevraagd en ongevraagd advies ten aanzien van alle HR aangelegenheden;
  • Adviseer je de manager HR en de Bedrijfsvoeringspartner bij uiteenlopende individuele casuïstiek van medewerkers op het gebied van bijvoorbeeld loopbaanvraagstukken, verzuim, aanname en ontslag, (dis)functioneren, opleidingen en salarissen en overige individuele trajecten;
  • Ondersteun, adviseer en stuur je op de uitvoering van de opleidingsplanning in relatie tot de strategische personeelsplanning;
  • Signaleer en onderzoek je de impact van in- en externe ontwikkelingen, kansen en structurele knelpunten binnen HR thema’s, doe je (verbeter)voorstellen aan manager HR en ondersteun je bij de implementatie hiervan;
  • Neem je vanuit het expertisegebied HR deel aan projecten en/of leidt (organisatie brede) uitvoerende HR projecten, in- en externe werkgroepen en overlegvormen;
  • Draag je zorg voor de opzet, coördinatie, analyse en uitvoering van organisatie brede onderzoeken op het gebied van HR;
  • Ben je slim en analytisch sterk, snap je hoe de “business” werkt, heb je oog voor mens en organisatie en kun je als gelijkwaardige gesprekspartner overtuigen en beïnvloeden. 

Wat wij vragen

Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van HR aangevuld met ruime ervaring. Je hebt ruime ervaring met adviessituaties en je hebt bij voorkeur kennis van de CAO Gehandicaptenzorg en relevante wet- en regelgeving.

Ervaring in de zorg is geen vereiste, maar is een voordeel om snel aan te kunnen haken bij waar Frion voor staat. Daarom zijn kennis van de dienstverlening van Frion en inzicht in relevante werkprocessen noodzakelijk.

Inschaling

Wat bieden wij?

Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld op maximaal € 3.948,-- (FWG 55) afhankelijk van uren, opleiding en ervaring.

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Daarnaast maakt een referentiecheck onderdeel uit van de procedure.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Centraal Bureau
Postcode 8021ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 30
Uren tot 30
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Personeelsadviseur
Publicatiedatum 15-04-2019
Reageer voor 29-04-2019
Nummer 45151

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion