Adviseur Patiëntencommunicatie
Medisch Spectrum Twente (MST)

Werkomgeving

Voor de afdeling communicatie van Medisch Spectrum Twente zijn wij op zoek naar een
Adviseur Patiëntencommunicatie

Ben jij de adviseur patiëntencommunicatie die ervoor zorgt dat de communicatie tussen zorgprofessional en patiënt gedurende de gehele patiëntreis in MST vlekkeloos verloopt? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Werkomgeving

Je gaat onderdeel uitmaken van de afdeling Communicatie. Binnen deze afdeling coördineer je de patiëntencommunicatie, waarbij je veel samenwerkt met je directe collega’s. Wij zijn een enthousiast team waarbij iedereen eigen specialisaties heeft en we tegelijkertijd nauw samenwerken. Onze afdeling bestaat uit:

 • Manager Communicatie
 • Management assistente
 • Projectcoördinator
 • Communicatieadviseurs
 • Communicatiespecialisten (redactie en social media)

Functieomschrijving 

Als adviseur patiëntencommunicatie ben je eindverantwoordelijk voor alle communicatie met onze patiënten. In MST willen we patiënten helpen om informatie over de eigen gezondheid en alle keuzes die daarbij komen kijken zo inzichtelijk, bruikbaar en zoveel mogelijk op maat beschikbaar te krijgen. Daarom is jouw rol onmisbaar.

Wat ga je doen?
Je monitort, analyseert en vertaalt trends en ontwikkelingen op het gebied van (digitale) patiëntencommunicatie, ontwikkelt beleid en voert dit uit. Je onderzoekt hoe patiënten de communicatie met het ziekenhuis ervaren en doet verbetervoorstellen. Andersom vertaal je MST-brede doelen naar concrete online en offline communicatiemiddelen en –kanalen, teksten en beelden.

En ook dit vind je in deze afwisselende en uitdagende functie:

 • Je neemt deel aan relevante MST-brede projecten en voert daarbij de regie op de communicatie.
 • Je toetst en organiseert feedback van patiënten over de communicatie en voert desgewenst wijzigingen door.
 • Je onderhoudt contacten in en buiten MST met relevante partijen zoals de Cliëntenraad, ZGT en Santeon.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, over beleid, aanpak, inhoud en (nieuwe) middelen en methodes voor patiëntencommunicatie, zoals internet, MijnMST (het online patiëntenportaal), voorlichtingsmodules, virtual care, folders en narrowcasting.

Functie eisen

Jij bent een ervaren allround communicatieadviseur, met bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie in een complexe organisatie. Je hebt een sterk analytisch vermogen, kunt snel verbindingen leggen en houdt daarbij overzicht. Je hebt daarnaast een goed ontwikkeld inlevingsvermogen, bent creatief en oplossingsgericht. Je bent in staat om afdelingen, zorgprofessionals en andere collega’s te inspireren en overtuigen van de gewenste aanpak.

Je snapt zorgorganisaties en weet wat er nodig is om mensen te overtuigen, betrekken of mee te nemen. Je denkt mee over communicatie op strategisch niveau, maar steekt tegelijkertijd graag je handen uit de mouwen om samen met je collega’s goede resultaten neer te zetten. Je vindt het leuk om de verschillende belangen in een organisatie bijeen te brengen om gezamenlijk resultaten te boeken. Ook herken jij jezelf in onderstaande punten:

 • je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding op gebied van communicatie (bijvoorbeeld wetenschapscommunicatie), aangevuld met meerdere jaren relevante werkervaring;
 • je bent analytisch sterk, doorziet hoe onderwerpen organisatorisch of vakinhoudelijk samenhangen en je kunt communicatie-uitingen vertalen naar verschillende niveaus passend bij de doelgroep;
 • je hebt kennis van het vakgebied patiëntencommunicatie en actuele ontwikkelingen daarin;
 • je hebt kennis over het gebruik van online communicatiemiddelen, met name digitale zorgtoepassingen (virtual care);
 • je bent een teamspeler, gemakkelijk in de omgang en je kunt omgaan met uiteenlopende belangen in de organisatie;
 • je hebt goede redactionele vaardigheden en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
 • je beschikt over goede adviesvaardigheden en bent gesprekspartner voor diverse niveaus.

Wij bieden

Arbeidsovereenkomst: De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor een jaar met de intentie om die om te zetten in onbepaalde tijd.
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: 36 uur per week
Salaris: Jouw functie is ingedeeld in FWG 65 en bedraagt afhankelijk van je ervaring, minimaal € 3.850,- (65-0) en maximaal € 5.801,-  (65-16) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
CAO: Ziekenhuizen
Aangezien wij onze medewerkers graag stimuleren te blijven ontwikkelen, heb je bij MST toegang tot het platform Good Habitz. Hier kun je allerlei workshops en trainingen volgen, zodat jij je op persoonlijk, maar ook professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen. We kennen een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, ORT toeslagen, reiskostenvergoeding, etc. Ook hierop is de CAO Ziekenhuizen van toepassing.

Meer weten

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan een kijkje op onze vacaturesite:

www.werkenbijmst.nl 

Type Vacature
Organisatie Medisch Spectrum Twente (MST)
Locatie Medisch Spectrum Twente in Enschede
Postcode 7512KZ
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Ziekenhuizen
Functie(s) Adviseur
Communicatie-/Voorlichtingadviseur
Publicatiedatum 18-07-2022
Reageer voor 31-08-2022
Ingangsdatum 18-07-2022
Nummer 112615
Doorsturen Bekijk PDF

Medisch Spectrum Twente (MST)

Medisch Spectrum Twente is een topklinisch ziekenhuis in Twente en opleidingscentrum voor toekomstige (para) medici en verpleegkundigen. Het ziekenhuis is een regionaal traumacentrum en biedt eerste opvang bij ernstige ongevallen of rampen in het regionale grensgebied. MST is onderdeel van Santeon, een uniek samenwerkingsinitiatief van zeven topklinische ziekenhuis in Nederland. Het afgelopen jaar bezochten [300.000] patiënten voor onderzoek en behandeling onze locaties in Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. In 2016 is een volledig nieuw ziekenhuis met een uiterst modern OK complex geopend in Enschede. Met deze nieuwe infrastructuur is MST in staat haar strategische ambitie om hoogcomplexe zorg in Twente te behouden en te ontwikkelen verder vorm te geven. De vernieuwde buitenpoliklinieken in Oldenzaal bieden een patiëntvriendelijke toegang tot poliklinische zorg van nagenoeg alle specialismen. In 2016 is de kwaliteit van de zorg beoordeeld door het Nederlands Instituut voor de Accreditering in de Zorg (NIAZ) en heeft MST cum laude beoordeling ontvangen.

Meer over Medisch Spectrum Twente (MST)