Afdelingscoördinator in opleiding - 32/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Ben jij toe aan eenvolgende stap in je carrière? Heb jij leidinggevende capaciteiten die je verder wilt ontwikkelen en is de rol van afdelingscoördinator de vervolgstap waarin jij je toekomst wilt vervolgen? Heb je tevens passie voor de jeugdzorg en durf jij de grenzen op te zoeken? Kun jij je verplaatsen in de wereld van jeugdigen? Dan ben jij onze toekomstige Afdelingscoördinator in opleidingvoor de JeugdZorgPlusgroepen bij Horizon Rijnhove!

Wat ga je doen
Wanneer je start als afdelingscoördinator in opleiding, lijkt je rol in het begin veel op de rol van werkbegeleider. Je start als het ware 'met de voeten in de klei' en ben je meewerkend voorman / voorvrouw. Vanuit die hoedanigheid en met goede begeleiding, krijg je steeds meer leidinggevende taken en verantwoordelijkheden. Dit proces zal (ookkijkend naar jouw capaciteiten) voor de duur van 6 maanden zijn, want we willen dat je goed voorbereid de rol kan oppakken!

Wanneer het opleidingstraject voorbij is, geef jeintegraal leiding aan meerdere teams op de locatie Horizon Rijnhove in Alphen aan den Rijn. Je zorgt voor een kwalitatieve en kwantitatieve bezetting van de afdeling en voor correcte uitvoering van het HR-beleid. Je zorgt mede voor efficiënte en effectieve werkprocessen en je legt verantwoordelijkheid af aan de locatiemanager. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en de begeleiding van verzuimtrajecten. Als afdelingscoördinatorbouw je samen met de andere afdelingscoördinatoren aan de toekomst van de locatie en houd je je bezig met de transformatie en ontwikkeling die voor de deur staat. Je denkt mee over de vertaalslag van strategische plannen naar concrete plannen op papier. Je neemt de medewerkers van je teams mee in deze ontwikkelingen. Als afdelingscoördinator in opleiding geef je tevens mede-invulling aan de kwaliteitscyclus van de locatie. Je bent medeverantwoordelijk voor een veilig pedagogisch klimaat en het welzijn van de jeugdigen op de groepen. Tot slot ben je, samen met je collega afdelingscoördinatoren, verantwoordelijk voor een goede samenwerking met onderwijs en werk je aan een positieve en proactieve cultuur.

Locatie Rijnhove te Alphen aan den Rijn

Met geheel eigen sport- en onderwijsvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Hierdoor hebben zij extra aandacht en begeleiding nodig die hun ouders/opvoeders niet voldoende zelf kunnen geven. De jeugdigen verblijven zowel overdag als s nachts op de groep. De JeugdZorgPlus 2.0 behandelgroepen bestaan uit acht tot tien jeugdigen, welke samen met de pedagogisch medewerkers een woning delen. We spreken over 2.0 omdat we hier echt anders omgaan met onze jeugdigen. Geen gesloten groepen; op deze locatie is de transitie in JeugdzorgPlus in volle gang. Een 8-20 uur programma waar leren en ontwikkelen centraal staat en behandeling, onderwijs, outdoor- en sportactiviteiten, gezonde leefstijl en mind o.a. onderdeel van zijn.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent een aankomend manager met visie en je herkent je in de kernwoorden samenwerking, daadkracht, resultaatgericht en coaching;
  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding;
  • Je bent ambitieus, communicatief vaardig, integer, slagvaardig en je hebt reflecterend vermogen;
  • Ervaring met de gesloten doelgroep is een must.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 10. Het salaris bedraagt minimaal €2.832,96 en maximaal €4.255,95 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact
Ben jij de Afdelingscoördinator in opleiding die zich in dit profiel herkent en denkt "deze baan is op mijn lijf geschreven!"? Solliciteer dan direct! Wij gaan graag met jou in gesprek. Voor vragen en extra informatie kun je contact opnemen met Bianca Bassant, op telefoonnummer 06-18548067/ 0172-448800 .

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Manager overig midden kader
Publicatiedatum 28-12-2021
Reageer voor 21-01-2022
Nummer 74151

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon