Agogisch begeleider met accent op activiteitenbegeleiding
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe collega?

Voor ons activiteitenteam, afdeling Duurzaam Verblijf te Beilen, zijn wij op zoek naar een

Agogisch begeleider niveau 4 met accent op activiteitenbegeleiding
voor 32 uur per week, voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Dit ga je doen
Je bent verantwoordelijk voor het organiseren, aanbieden en begeleiden van
individuele- en groepsactiviteiten aan patiënten. Dit doe je op verschillende locaties.
De activiteiten sluiten aan bij het begeleidings-/activiteitenplan met als doel een bijdrage te leveren aan het herstel van de patiënt. Je levert een actieve bijdrage aan het voorbereiden van (nieuwe) activiteitenprogramma's die afgestemd zijn op de behoefte van de patiënt en passen binnen het begeleidingsplan. De begeleiding van de patiënten kan zowel intramuraal als extramuraal plaatsvinden. Tevens lever je een actieve bijdrage aan de kwaliteit en de ontwikkeling van het vakgebied door deel te nemen aan besprekingen waarbij je gesignaleerde ontwikkelingen en/of knelpunten in het werkproces bespreekt. Je verricht toebedeelde administratieve en organisatorische werkzaamheden.

Functie eisen

Hier herken jij jezelf in
Je beschikt over ervaring in het werken met patiënten met psychiatrische problematiek en of verslavingsproblematiek. Jij bent iemand die in staat is om onze doelgroep te motiveren voor activiteiten en dagbesteding. Je hebt een proactieve, creatieve houding en hebt doorzettingsvermogen. Je kunt blij zijn met kleine resultaten en kan aansluiten bij de patiënt.
In de basis beschik je over een uitnodigende houding, een goede dosis humor en ben je in staat om te denken in mogelijkheden en pak je kansen als die zich aandienen. Daarnaast beschik je over een afgeronde opleiding MBO niveau 4. Je hebt affiniteit met de doelgroep en je bent communicatief vaardig. Ook ben je bekend met verslaglegging zoals rapporteren, etc.
Naast het aanbieden van activiteiten, vind je het ook leuk kookactiviteiten aan te bieden.
We zoeken een verbindende teamspeler in ons activiteiten team met verfrissende ideeën.

Ben je bijna klaar met je opleiding? Dan ben je ook welkom om te solliciteren.

Inschaling

Ons aanbod
Wij bieden je een aantrekkelijke functie binnen Duurzaam Verblijf. Salariëring volgens cao FWG 40.
Een referentenonderzoek en het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sigrid Winters, teammanager, M 06-23893574.

Enthousiast?
Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan vóór 17 april a.s. via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

Bijzonderheden

Over het team
Wij zijn een enthousiast team die volop het activiteitenaanbod als wel ons zelf als professionals ontwikkelen en bezig zijn om ons vakgebied te positioneren.

Dit zoek jij verder in een baan
Ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde verloopt. Heb je een lange adem en kun je ook met kleine stapjes tevreden zijn? Vind je het een uitdaging om contact te maken met zorgmijders en in gezamenlijkheid te onderzoeken welke activiteiten aansluiten? Vind je het leuk om te werken met patiënten met heel veel verschillende nationaliteiten en culturen?
Vind je het niet erg om weekenddiensten te draaien? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Duurzaam Verblijf
Duurzaam Verblijf biedt langdurige behandeling aan 160 Groningse, Amsterdamse en Rotterdamse dak- en thuislozen binnen een beveiligde setting. Bij de patiënten van Duurzaam Verblijf is er sprake van meervoudige complexe problematiek met een combinatie van psychiatrische aandoeningen en verslaving waarbij veelvuldige en intensieve behandelingen binnen de reguliere psychiatrie (als gevolg van non compliance) onvoldoende resultaat heeft gehad. Alle patiënten zijn daarom opgenomen met een Rechterlijke Machtiging.

De vier locaties van Duurzaam Verblijf:
De Heuve is de opname kliniek in Beilen met dertig bedden voor opname, observatie, diagnostiek en crisisinterventie. Vanuit de Heuve worden patiënten doorverwezen naar andere afdelingen binnen Duurzaam Verblijf. Vervolgbehandeling vindt plaats in Beilen op een unieke locatie aan de Klateringerweg waar alle patiënten in een eigen appartement verblijven. DV de Gunne is een kleine afdeling waar de behandeling zich richt op resocialisatie. Duurzaam Verblijf Assen heeft dertig bedden voor LVB patiënten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Intern nummer #4464
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie Beilen
Postcode 9411PA
Stad Beilen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Sigrid Winters, teammanager, M 06-23893574
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Publicatiedatum 02-04-2021
Reageer voor 17-04-2021
Ingangsdatum 01-06-2021
Nummer 63300

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe