AIOS revalidatiegeneeskunde in opleidingsregio Noordoost Nederland
Roessingh, centrum voor revalidatie

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een opleidingsplaats revalidatiegeneeskunde? Voor 1 december 2022 (1 plek in Enschede) en januari 2023 (3 plekken, in Enschede, Zwolle en UMCG) hebben we  opleidingsplaatsen beschikbaar in regio Noordoost Nederland (OOR-NO). Onze regio biedt een uitdagende werkomgeving met veel ontwikkelmogelijkheden voor enthousiaste en ambitieuze revalidatieartsen in spé. Past dit bij jou? We zien je sollicitatie graag tegemoet!

De opleiding

Het OOR-NO bestaat uit 3 opleidingscircuits, UMCG (Groningen-Friesland), Twente en Zwolle, die intensief samenwerken en de opleiding revalidatiegeneeskunde regionaal organiseren. Gedurende de opleiding loop je stages in de

volwassenenrevalidatie (klinisch en poliklinisch), kinderrevalidatie en ziekenhuisrevalidatie. Gedurende de stages participeer je in inter- of multidisciplinaire behandelteams, zowel in het revalidatiecentrum als in het ziekenhuis. Je voert spreekuren en consulten op de ziekenhuisafdelingen.

Je volgt je opleiding grotendeels in één van de drie circuits. Daarnaast doe je, als je in opleiding bent in Enschede of Zwolle,  gedurende 3 maanden een academische stage in het UMCG. Je doet tevens een verdiepingsstage van 6 maanden over een onderwerp naar keuze in één of meerdere circuits. Je kunt vanuit het instroomcircuit ook delen van de opleiding volgen in één van de andere circuits en zo profiteren van de specifieke expertise die in het OOR-NO aanwezig is. Thema’s van expertise zijn onder meer dwarslaesierevalidatie, bewegingsanalyse, revalidatietechnologie, amputatie-prothesiologie van onderste en bovenste extremiteit, spasticiteitsbehandeling en handrevalidatie.

Je volgt gedurende de opleiding meerdere cursussen en trainingen ten behoeve van het ontwikkelen van competenties en revalidatiegeneeskunde-inhoudelijke kennis en vaardigheden.  Gedurende de opleiding voer je een wetenschappelijk onderzoek uit onder begeleiding van een onderzoeksgroep met als doel het schrijven van een submittable artikel voor een peer-reviewed tijdschrift. Er bestaan meerdere wetenschappelijke onderzoekslijnen binnen de verschillende circuits welke worden ondersteund door researchteams in UMCG, Roessingh Research and Development (RRD) en Isala academie/Vogellanden. Je participeert in de bereikbaarheidsdiensten voor de in de kliniek opgenomen patiënten.

Gedurende de opleiding tot revalidatiearts wordt er een beroep gedaan op persoonlijk leiderschap, eigen regie en zelfstandigheid in het vormgeven van de inhoud, begeleiding, structuur en planning van de opleidingsactiviteiten.

Wat vragen wij

  • Je bent BIG-geregistreerd basisarts en hebt aantoonbare interesse in de revalidatiegeneeskunde. Ervaring in aanverwante specialismen, zoals orthopedie of neurologie, strekt tot aanbeveling.
  • Je bent enthousiast, hebt goede communicatieve vaardigheden, bent verbindend en in staat leiding te geven aan een interdisciplinair team professionals.
  • Je toont persoonlijk leiderschap en je voert regie over jouw opleiding tot revalidatiearts.

Wat bieden wij

Goede arbeidsomstandigheden conform Cao Ziekenhuizen of Cao – universitair medische centra (O-UMC/NFU). Een voltijd (38 uur/week) of deeltijd arbeidsovereenkomst is mogelijk. De arbeidsovereenkomst als arts-assistent in opleiding is gelijk aan de duur van de opleiding.

  • Bij indiensttreding bij Roessingh of Vogellanden is het salaris gebaseerd op de ‘salarisschaal werknemers die een opleiding volgen tot medisch specialist’.
  • Bij indiensttreding bij het UMCG is het salaris gebaseerd op schaal 11A.

Ervaring opdoen binnen de revalidatiegeneeskunde als ANIOS behoort tot de mogelijkheden, evenals het doorlopen van een ontwikkelassessment voorafgaand aan de start van de opleiding. Voor de indiensttreding wordt een verklaring omtrent gedrag gevraagd (VOG). Alle organisaties voeren een preventief Hepatitis B beleid. Dit betekent dat je (aantoonbaar) voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld.

Bijzonderheden

Solliciteren

Het is mogelijk om in de sollicitatiebrief vooraf een voorkeur voor een instroomcircuit aan te geven. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 13 september 2022 in revalidatiecentrum Roessingh te Enschede. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteren via Zorgselect’ onderaan de vacaturetekst op de website Vacatures Roessingh, Centrum voor Revalidatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

  • Circuit Groningen: Prof. Dr. Corry van der Sluis, opleider UMCG, tel. (050) 361 7665
  • Circuit Twente: Drs. J Wagenaar, plaatsvervangend opleider Roessingh Enschede, tel. (053) 4875875
  • Circuit Zwolle: Dr. Erwin Baars, opleider Vogellanden Zwolle, tel. (038) 4981314.

Voor meer informatie over de opleidingscircuits:

Circuit Groningen:

Circuit Twente:

Circuit Zwolle:

Type Vacature
Organisatie Roessingh, centrum voor revalidatie
Locatie Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede
Postcode 7522AH
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Zie kopje bijzonderheden
Functie(s) AIOS
Publicatiedatum 01-07-2022
Reageer voor 01-09-2022
Nummer 112132
Doorsturen Bekijk PDF

Roessingh, centrum voor revalidatie

Mensen kunnen door verschillende oorzaken gehandicapt raken. Ongevallen, ziekten of aangeboren afwijkingen kunnen het leven ingrijpend veranderen. In Roessingh, centrum voor revalidatie, worden volwassenen en kinderen met lichamelijke beperkingen behandeld en begeleid om daarna weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de samenleving, niet alleen in fysiek maar ook in sociaal opzicht.

Meer over Roessingh, centrum voor revalidatie