Ambulant Begeleider / Gezinscoach
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Ben jij een begripvolle en doortastende Gezinscoach/Ambulant Begeleider die het gesprek aangaat met kwetsbare mensen die net even wat extra’s nodig hebben? Zoek je een uitdagende en afwisselende baan met veel vrijheid om je eigen agenda in te delen? (Uren in overleg tussen de 24 en 28 per week). Lees dan verder.

Wat ga je doen

Als Gezinscoach/Ambulant begeleider bied je begeleiding aan de deelnemer/het gezin die te maken heeft met meervoudige problematieken op verschillende leefgebieden. Je werkdag is afwisselend, actief en nooit saai. Als gezinscoach sta je naast de ouders waarbij je de eigen mogelijkheden van het gezin centraal stelt. Je werkt met een caseload van meerdere gezinnen, waarbij er sprake kan zijn van gedragsproblematiek van kinderen, echtscheiding van ouders, psychische klachten bij tieners of situaties rond huiselijk geweld. In alle situaties gaat het om een combinatie van problematiek. Jouw begeleiding is gericht op stabilisatie van de situatie en op herstel. Met de focus op een goed en veilig leefklimaat in het gezin. Je kijkt welke hulpvraag er speelt en bouwt verder aan wat goed gaat.  Je formuleert samen met het gezin persoonlijke doelen en legt die vast in het begeleidingsplan die je samen met de gedragswetenschapper opstelt. Je motiveert en inspireert ouders om zelf stappen te ondernemen. De activiteiten variëren van het aanleren van opvoedvaardigheden, het creëren van een prettig leefklimaat voor het gezin, coaching op psychische problemen, het leren omgaan met financiën of het op orde krijgen van de huishouding. Je werkt hierin samen met andere disciplines, zoals jeugdbescherming, ggz-instellingen, huisartsen, scholen en kinderopvang waarbij jij het centrale aanspreekpunt bent. Naast intervisie heb je regelmatig overleg met de gedragswetenschapper, je afdelingsmanager en de gezinscoaches uit je team.

Als Ambulant Begeleider motiveer en stimuleer je de deelnemer om zo veel mogelijk de eigen mogelijkheden op te pakken in hun leven. Jouw doel is dat de deelnemer in de toekomst weer zelfstandig verder kan gaan, openstaat voor aanvullende hulp of leert om te gaan met de beperkingen. Je verheldert de problematiek door middel van het verzamelen van informatie over de betreffende deelnemer. Je werkt hierin systeemgericht.
In deze functie werk je in samenwerking met de deelnemer aan zijn zorgplan. Hierin geef je uitvoering aan het hulpverleningsproces en begeleid je richting gedragsverandering en hulp bij omgang relaties. Je biedt hele praktische hulpverlening op het gebied van o.a. huishouding, zelfzorg en financiën, signalering, stimulering en activering. Je helpt de deelnemer met conflictbemiddeling en belangenbehartiging en schakelt samenwerkingspartners in en onderhoudt de contacten met hen.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO Social Work, MWD, SPH of daarmee vergelijkbaar
 • Je bent in het bezit van een SKJ-registratie (of je hebt de bereidheid en mogelijkheden om je te laten registreren)
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met het ambulant werken
 • Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en je kan omgaan met onverwachte situaties
 • Goede relationele-, mondelinge- en schriftelijke vaardigheden
 • Je hebt een pré als je beschikt over de post HBO IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling)
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto tot je beschikking

Je bent christen (katholiek, protestant of anders) en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je meer daarover weten, zie: www.legerdesheils.nl/identiteit

 

Inschaling

 • Een betekenisvolle en zelfstandige baan met de vrijheid om zelf je werkzaamheden te plannen
 • Een contract voor in eerste instantie ongeveer 7 maanden (de vacature is in verband met zwangerschapsvervanging in de periode tussen mei en december 2023). Daarna kijken we, afhankelijk van ons werkaanbod, naar de  mogelijkheden tot verlenging.
 • Een afwisselende en verantwoordelijke functie voor 24-28 uur per week (uren in overleg)
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 9 van de cao Jeugdzorg (€ 2.817,- tot € 4.207,- bruto per maand o.b.v. 36 uur/wk)
 • Reiskostenvergoeding
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar en eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 25 vakantiedagen per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband.
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH-Academie, gericht op jouw werkgebiedBijzonderheden

Over het Leger des Heils

'10' voor Toekomst richt zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar. De gezinnen kampen met veel problemen, waardoor ze hun zelfstandigheid dreigen kwijt te raken.

Begeleid Wonen biedt langdurige en zo nodig intensieve, praktische begeleiding aan individuen en eventueel gezinnen die worden bedreigd in hun zelfstandigheid.
Bij zowel ‘10’ voor Toekomst als Begeleid wonen is er aandacht voor specifieke psychische en/of
verslavingsproblemen en het sociale netwerk.

Je werkt samen in een team met 28 enthousiaste collega’s in het brede werkgebied van Twente.

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Leger des Heils Oost is onderdeel van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, dagbesteding, verpleging en verzorging, palliatieve zorg, verslavingszorg en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

Interesse en contact

Wil jij deze betekenisvolle baan oppakken? Reageer dan via https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/gezinscoach-ambulant-begeleider-regio-twente-v180321  bij de button ‘Solliciteer direct’ onderaan de pagina.

De vacature staat open tot we de juiste kandidaat gevonden hebben.

Heb je nog vragen, bel dan naar Marike Noorlander (Afdelingsmanager Ambulant Twente ) tel. 06-1206 5437. Heb je vragen over de procedure, dan kan je contact opnemen met Marja Hartkamp (Recruiter regio Oost) tel. 06-1240 7703 (bereikbaar op di/do/vr-morgen)

Ter info:

 • Conform het Werving- en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.
Type Vacature
Intern nummer 28-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Ambulante Zorg regio Twente
Postcode 7514 AA
Stad Enschede
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Jeugdzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Marike Noorlander, Afdelingsmanager, tel. 06-1206 5437
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
begeleider ambulant
Gezinshulpverlener
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 07-03-2023
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 05-04-2023
Nummer 118388

Leger des Heils regio Oost

Binnen de afdeling bieden we gezinscoaching onder het product ’10 voor toekomst’, woonbegeleiding, kinder- jeugdcoaching en zijn regiehouder in verschillende gezinnen.

Meer over Leger des Heils regio Oost