Ambulant begeleider (28 uur per week)
Zorggroep Manna

Functieomschrijving

Verslaving, financiële problemen, psychosociale of psychische problematiek, geen werk of geen structuur. Deze situaties kom je vaak tegen als ambulant begeleider bij Manna.

Als ambulant begeleider ben je er voor de cliënt. Je loopt met hem of haar mee, ook al gaat het niet altijd zoals is afgesproken. Bij Manna sluiten we aan bij de cliënt als persoon en samen met de cliënt kijken we naar wat er op dat moment nodig is. Je denkt mee in oplossingen die het beste passen bij de cliënt.

Organisatievisie
Manna levert ondersteuning en persoonlijke aandacht voor iedereen vanuit een christelijke basis. Voortdurend verbeteren en professionaliteit zijn voor onze medewerkers vanzelfsprekend.

Werken bij Manna
In de begeleiding van Manna werken we vanuit de presentietheorie die aansluit op onze identiteit. Deze theorie gaat uit van het er onvoorwaardelijk zijn voor de ander, zodat je een vertrouwensrelatie opbouwt en de ander zich gezien, gehoord en zich een volwaardig mens voelt. En de cliënt vertrouwen krijgt in zijn of haar eigen kracht. Bij ons staan vier kernwaarden centraal. Je werkzaamheden doe je vanuit deze kernwaarden: Je benadert mensen op een gelijkwaardige manier, je bent betrouwbaar, je bent een verbinder en je gelooft in wat je doet.

Functie eisen

Wat vragen wij?
Als ambulant begeleider heb je te maken met complexe en onvoorspelbare situaties. Je bent in staat bijvoorbeeld in crisissituaties alternatieven en adviezen aan te dragen en te ondersteunen bij tegengestelde belangen en behoeften. Je sluit aan bij wensen, mogelijkheden en competenties van de cliënt en samen met de cliënt werk je aan het realiseren van de doelen. Je biedt structuur, ondersteuning en een luisterend oor. Hierbij heb je veel geduld en zie je tegenslag als iets dat hoort bij de ontwikkeling van de cliënt. Opgeven is geen optie.

In de samenwerking met je team sta je open voor het geven en ontvangen van feedback. Je bent iemand die in oplossingen denkt. Je hebt oog voor je collega’s en je bent van toegevoegde waarde voor het team. Je beschikt over een opleiding op MBO SPW niveau 4 of een gerelateerde opleiding. Relevante werkervaring is een pré.

Inschaling

Wat bieden wij?
De contracten worden in eerste instantie geboden voor een jaar met de intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd. Naast een goede werksfeer met enthousiaste collega’s en ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën bieden wij een salaris conform cao VVT en afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring. Daarnaast hebben wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bijzonderheden

Solliciteren
Herken jij je in het bovenstaande? Reageer dan op deze vacature.
Reageren kan door je sollicitatie vóór 28 januari 2022 te mailen naar [email protected] Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kun je contact opnemen met Hans Westra, teamcoach via telefoonnummer: 053-3030600.

Wij vragen aan iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Manna
Locatie Zorggroep Manna Persoonlijke begeleiding
Postcode 7523EN
Stad Enschede
Werkveld Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Hans Westra
Functie(s) begeleider ambulant
Publicatiedatum 12-01-2022
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 28-01-2022
Nummer 107125
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Manna

Manna biedt een totaal pakket zorg, ondersteuning en persoonlijke aandacht aan burgers in Twente met een ondersteunings- en/of zorgvraag. We doen dit liefdevol, dichtbij, in uw eigen context en bij u thuis of in kleine locaties. Onze zorg- en dienstverlening wordt verleend door gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers. We doen dit vanuit kleine teams, lokaal in de wijk. De teams zijn slagvaardig en zichtbaar. De verantwoordelijkheid ligt laag. In onze houding willen we cliënten en bewoners van de locaties uitdagen in het nemen en benutten van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Manna verbindt en zet het (in)formeel (christelijk) netwerk rond elke cliënt in.

Meer over Zorggroep Manna