Ambulant begeleider Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar jou! Heb jij een relevante MBO of HBO zorgopleiding en wil je graag ambulant werken? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.

De functie

Met jouw MBO diploma kun je aan de slag in de functie van ambulant begeleider B. Hierbij ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering van de begeleiding binnen je eigen caseload. Uiteraard wordt je hierin gecoacht door een begeleider A. Je krijgt veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen en de mogelijkheid om te groeien in je functie. Je belangrijkste taak is om aansluiting te vinden bij de cliënten. Onze doelgroep bestaat uit (jong-)volwassenen vanaf 18 jaar die thuis wonen en erg uiteenlopende hulpvragen hebben. Geen dag is daarom het zelfde binnen het ambulante werk.

Met jouw HBO diploma ga je als ambulant begeleider A aan het werk. Jij regisseert en coördineert de zorg en begeleiding. Je biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn om de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Hierin staat het geloof in eigen kunnen centraal. Je werkt vanuit je passie en brengt mensen graag in beweging.  Je bent in staat om jouw collega’s (zorginhoudelijk) te coachen. Je ziet wat er speelt in een team en weet daarover op de juiste manier met je collega’s in gesprek te gaan. Het coachen van het team is een belangrijke taak binnen deze functie. Je bent een verbindende schakel, zowel in het team als in contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.  
Als begeleider A houd je de regie over het zorgproces van de cliënten binnen jouw caseload. Je ondersteunt de begeleiders B bij de uitvoer van het werken aan doelen met de cliënt.  

Het team

Wij zijn een verbonden en enthousiast team van twaalf collega’s. Alle teamleden werken zelfstandig, maar wij zoeken elkaar veelvuldig op voor overleg en uiteraard ook voor de gezelligheid. Wij vinden het belangrijk dat de communicatie open en transparant is, zowel naar collega’s als naar de cliënten. Het team bestaat zowel uit enthousiaste beginners als ook uit zeer ervaren professionals. Iedereen wordt gezien als gelijkwaardig waarbij we gebruik maken van elkaars expertises en ervaringen. Als team werken wij vanuit de herstelvisie en kijken wij graag naar de mogelijkheden voor ieder individueel cliënt. Wij maken hierbij gebruik van de IRB-methodiek. Als team zien we elkaar om de dinsdag voor overleg, daarnaast zoeken we elkaar op op kantoor voor een kop koffie en een goed gesprek.

 

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 of HBO diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Functie eisen

Wij zoeken iemand die flexibel is, kan samenwerken ondanks het solistische werk, iemand die niet handelingsverlegen is en die houdt van gezelligheid. Ben jij degene die wij zoeken?

Inschaling

Wij bieden

 • 28-32 uur;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst in verband met vervanging van een collega;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ. 
 • De functie Ambulant begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00/max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • De functie Ambulant begeleider A is ingedeeld in FWG 45 (min. € 2.181,00/max. € 3.536,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Dan zien wij jouw sollicitatie graag vóór 21 oktober 2022 tegemoet.

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Harriët Prins (Teamleider), telefoonnummer 06-28465951 

De selectiegesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature.

Type Vacature
Intern nummer 121
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij ziekte
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
begeleider ambulant
Publicatiedatum 30-09-2022
Reageer voor 21-10-2022
Ingangsdatum 01-10-2022
Nummer 113926
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn