Ambulant Begeleider
Humanitas Onder Dak Twente

Functieomschrijving

Bij Humanitas Onder Dak vinden wij het belangrijk dat we onze cliënten zo goed mogelijk zelfstandig laten deelnemen aan de maatschappij. Als Begeleider van Wonen bied je woonbegeleiding op maat aan meerderjarige kwetsbare mensen die dak- en thuisloos zijn geraakt. Zij hebben dikwijls meervoudige problematieken. Dit kunnen verstandelijke, lichamelijke en economische problemen zijn die normaal maatschappelijk verkeer in de weg staan. Sommige mensen hebben al een woning en anderen zoeken nog een woning en verblijven bijvoorbeeld bij vrienden en familie op de bank, of in een onhoudbare thuissituatie. Wonen zet zich in om een passende, betaalbare, veilige en duurzame woonplek te vinden voor deze mensen. Maar helpt ook wanneer er sprake is van buurtoverlast of financiële zorgen dat mogelijk tot gevolg heeft dat de woning moet worden verlaten. Uiteindelijk helpt Wonen bij het verhogen van de kwaliteit van leven op de thema’s werken, inkomen, gezondheid en het opbouw en van een sociaal netwerk.


Begeleider

(24 tot 32 uur per week)

Als Begeleider ben jij er voor onze cliënten; je hebt intensief contact met hen. Bij de begeleiding gaan we vooral uit van de kracht, talenten en passies van cliënten en niet van hun problemen. Deze herstelgerichte manier van werken heet Krachtwerk. Krachtwerk maakt gebruik van de kracht en mogelijkheden van cliënten en hun hulpbronnen in de omgeving en biedt methodische handvatten om de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie te versterken. Krachtwerk richt zich op zelfsturing en neemt de keuzes van de cliënt als vertrekpunt van de begeleiding. Je bent als Begeleider sociaal en communicatief vaardig, zelfstandig en staat stevig in je schoenen.

Functie eisen

 • Je hebt een MBO diploma niveau 4, richting Maatschappelijke Zorg.
 • Je hebt kennis en inzicht van de doelgroep.
 • Je hebt kennis en affiniteit met de methodiek Krachtwerk.
 • Je hebt basiskennis van de sociale systemen voor begeleiding en ondersteuning van cliënten.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart.
 • Je hebt kennis van ambulante begeleiding.
 • Je hebt affiniteit met jongeren.

Inschaling

De functie is ingedeeld in salarisschaal 6, cao Sociaal Werk. Het salaris bedraagt
maximaal € 3.428,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.
Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een pensioenregeling en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • Een arbeidsmarkttoeslag van 1,13% over je bruto salaris.
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Een individueel Loopbaanbudget.

Bijzonderheden

Heb je interesse in deze boeiende functie en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag vóór 1 mei 2023 tegemoet.

Even goed om te weten:
Het kunnen overhandigen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Humanitas Onder Dak vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

Type Werkplein
Organisatie Humanitas Onder Dak Twente
Locatie Arrangement Wonen
Postcode 7551 AG
Stad Hengelo
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Functie(s) begeleider ambulant
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Begeleider/Werkbegeleider
Publicatiedatum 22-05-2023
Ingangsdatum Nader te bepalen
Reageer voor 05-06-2023
Nummer 119320
Doorsturen Bekijk PDF