Ambulant begeleider (HBO) Noord-Oost en locatie Lavendel in Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als begeleider A regisseer en coördineer je de zorg en begeleiding. Je biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn om de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Hierin staat het geloof in eigen kunnen centraal. Je werkt vanuit je passie en brengt mensen graag in beweging.
Je bent in staat om jouw collega’s (zorginhoudelijk) te coachen. Je ziet wat er speelt in een team en weet daarover op de juiste manier met je collega’s in gesprek te gaan. Het coachen van het team is een belangrijke taak binnen deze functie. Je bent een verbindende schakel, zowel in het team als in contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.
Als begeleider A houd je de regie over het zorgproces van de cliënten binnen jouw caseload. Je ondersteunt de begeleiders B bij de uitvoer van het werken aan doelen met de cliënt.

Ons team Noord-Oost

Wij zijn een klein, fijn en hardwerkend team van zes collega’s. Een ieder met zijn eigen kwaliteiten, waardoor we casussen soms teambreed kunnen inzetten. Ons werkgebied bevindt zich in Apeldoorn Noord Oost. We werken allemaal zelfstandig, plannen onze eigen agenda, waardoor we flexibel zijn. Soms ook in de avonduren. Iedere dag is anders, hierdoor moeten we veel kunnen schakelen. Niet alleen binnen het team, maar vooral ook bij de cliënten. Omdat we een klein team zijn, zijn de lijntjes tussen elkaar ook kort. Dat is belangrijk, want wij zien elkaar niet dagelijks. Wel hebben wij onze vaste teamoverleggen. Wij weten elkaar te vinden en denken mee in de verschillende casussen.

Team Lavendel

Dit kleine hechte team is gekoppeld aan team Ambulant Noord-Oost. We hebben korte lijnen met elkaar waarin de term nauwe samenwerking van toepassing is. De locatie is gelegen in de wijk Zevenhuizen. De drive-in woningen bestaan uit 9 appartementen die bewoont worden door 9 jongerenvolwassenen. Ervaring op het gebied van verschillende psychiatrische beelden is een pré. Ook hebben we te maken met verslavingsproblematiek.  Het is belangrijk dat je kunt handelen vanuit vertrouwen en gelijkwaardigheid.

In samenwerking met de Gemeente Apeldoorn zijn we aan de lavendelstraat een pilot begonnen. Op deze locatie scheiden we wonen en zorg.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Van jou vragen we dat jij:

 • Collega's kunt coachen;
 • In staat bent om jezelf te motiveren en te sturen;
 • Goed kunt plannen en organiseren;
 • Betrouwbaar bent;
 • Een analyserend vermogen hebt en besluitvaardig bent;
 • Een hoge mate van verantwoordelijkeheidsgevoel hebt.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd HBO diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • gemiddeld 24-36 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Ingangsdatum contract is 1 april 2023;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ;
 • De functie Ambulant begeleider (Begeleider A)  is ingedeeld in FWG 45 (min. € 2.181,00 / max. € 3.536,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan via onze eigen website, werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen Femke Kreté (Begeleider A Ambulant Noord-Oost) op telefoonnummer 06 - 282 36 900 of Eline Roelofs (Begeleider A, locatie Lavendel) op telefoonnummer 06 - 284 57 288

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 234
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) begeleider ambulant
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 06-03-2023
Reageer voor 31-03-2023
Ingangsdatum 01-04-2023
Nummer 118336
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn