Ambulant begeleider jeugd in regio Zwolle
Omega Groep

Functieomschrijving

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

In regio Zwolle hebben we een mooie vacature voor een ambulant begeleider (24-32 uur per week). Wil jij werken aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur in de thuissituatie? Lees dan snel verder!

DE BAAN
Als ambulant begeleider ga je in de thuissituatie werken waarbij je de cliënt, de ouders en/of het kind begeleiding biedt. Er is vaak sprake van een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek en de cliënten hebben daarvoor een Jeugdzorg- of WMO-beschikking. Je bent beschikbaar, werkt vanuit onze visie en onder andere aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur binnen het gezin en het dagelijks leven. De hulpvragen hiervoor zijn divers. Je maakt een ondersteuningsplan en rapporteert na ieder bezoek op de doelen. Je hebt waar nodig contact met sociale wijkteams voor een passende beschikking en betrekt de cliënt/ouders in de begeleiding.

De meeste cliënten hebben dagbesteding, werk of school. De begeleidingsmomenten vinden in overleg vooral plaats op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 20.00 uur.

Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl, aansluitend op wat de cliënt nodig heeft. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om contact te maken met de cliënt, netwerk en andere betrokkenen zoals werk of een andere zorgaanbieder. Daarnaast weet je vanuit jouw ervaring jouw bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het team.

HET TEAM
Het ambulante team is heel collegiaal en betrokken bij elkaar. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Zo wordt er intervisie en werkbegeleiding georganiseerd en heb je de mogelijkheid om samen op kantoor te werken. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen.

Jouw clustermanager heeft een coachende begeleidingsstijl en is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper.

Wie ben jij?

  • Je hebt een (maatschappelijke) zorggerelateerde opleiding afgerond op hbo-niveau;
  • Je bent SKJ-geregistreerd;
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van gezinnen met ASS, LVB, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek;
  • Je bent beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld;
  • Je beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer.

Wie bieden:

  • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans;
  • Je krijgt een contract voor 24-32 uur per week (uren nader overeen te komen) met een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg, functiegroep 45 (€ 2.151,- tot € 3.289,- bruto o.b.v. fulltime);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, balansverlof, thuiswerkregeling en een goede reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen.

Ontmoeten

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Clustermanager Herman Schreurs via 06 83 70 63 65.

Ben je enthousiast geworden? Wij zijn nieuwsgierig naar wie je bent! We ontvangen graag jouw sollicitatie via [email protected] onder vermelding van 2022-45 ambulant begeleider Zwolle. We werven net zo lang door tot we de juiste kandidaat gevonden hebben! Je hoort binnen enkele werkdagen na jouw sollicitatie of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

 

Type Vacature
Intern nummer 2022-45
Organisatie Omega Groep
Locatie Omega Groep
Postcode 8025 BC
Stad Zwolle
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
begeleider ambulant
Publicatiedatum 22-04-2022
Reageer voor 30-06-2022
Nummer 110274
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep