Ambulant begeleider jeugd voor regio Noord-Veluwe
Omega Groep

Functieomschrijving

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit. Nieuwsgierig naar onze visie? Kijk dan eens op www.omegagroep.nl/organisatie/.

Vanwege groei zoeken we een aantal nieuwe collega’s voor ons ambulante team in regio Noord-Veluwe voor 24-32 uur per week. Wil jij werken aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur binnen gezinssituaties? Lees dan snel verder!

DE BAAN
Jouw werk bestaat uit het begeleiden van de cliënten, veelal in de thuissituatie en soms op een andere locatie. Je hebt waar nodig contact met sociale wijkteams voor een passende beschikking en betrekt de cliënt/ouders in de begeleiding. In overleg plan je zelf de begeleidingsafspraken in. De meeste cliënten hebben dagbesteding, werk of school. Er is veel aandacht voor een goede matching. Daarom wordt er bij aanmelding van een nieuwe cliënt gekeken of er een wederzijdse match is tussen jouw kwaliteiten en mogelijkheden en het profiel van de cliënt.

Voor iedere cliënt maak je een ondersteuningsplan en rapporteer je na ieder bezoek op de doelen. Jouw clustermanager heeft een coachende begeleidingsstijl en is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper. Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl, aansluitend op wat de cliënt nodig heeft. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om contact te maken met de cliënt, netwerk en andere betrokkenen zoals (vrijwilligers-)werk of een andere zorgaanbieder. Daarnaast weet je vanuit jouw ervaring jouw bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het team.

De begeleidingsmomenten vinden vooral plaats op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 20.00 uur.

DE CLIENTEN
De cliënten die je gaat begeleiden hebben een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek en hebben daarvoor een Jeugdhulpbeschikking. Je gaat met name werken in de gezinssituatie waarbij je de ouders en/of het kind begeleiding biedt. Je bent voor het gezin/ het kind beschikbaar, werkt vanuit onze visie en onder andere aan het ontwikkelen van overzicht, veiligheid en structuur binnen het gezin. Je helpt bij het overzichtelijk maken en houden van het dagelijks leven. De hulpvragen hiervoor zijn divers.

Jij:

  • Hebt een relevante afgeronde opleiding op hbo-niveau;
  • Bent SKJ geregistreerd;
  • Hebt ervaring met het begeleiden van gezinnen met ASS, LVB, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek;
  • Bent beschikbaar voor 24 tot 32 uur per week. De contracturen worden in overleg vastgesteld;
  • Beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer.

Wij bieden:

Het betreft een dienstverband van 24 tot 32 uur per week (uren nader overeen te komen) met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 45 (€ 2.151,- tot € 3.289,- bruto o.b.v. fulltime). Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, goede pensioenregeling, Persoonlijk Budget Levensfase, reiskostenvergoeding voor zakelijke kilometers en een aanvullende reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

Ontmoeten

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Henrieke Boeve. Zij is de Regiomanager en te bereiken op 06 82 01 22 74.

Herken jij jezelf in bovenstaand en ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag met je in contact! Stuur jouw motivatiebrief en cv naar [email protected] onder vermelding van 2021-83 Ambulant begeleider Noord-Veluwe. We nemen kort na jouw sollicitatie contact met je op.   

Type Vacature
Intern nummer 2021-83
Organisatie Omega Groep
Locatie Noord-Veluwe (Nunspeet)
Postcode 8071 AA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
begeleider ambulant
Publicatiedatum 17-12-2021
Reageer voor 31-01-2022
Nummer 73852
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep