Ambulant begeleider (MBO) Apeldoorn Noord-Oost
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als ambulant begeleider B bied je begeleiding bij wonen, werken en welzijn om de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Hierin staat het geloof in eigen kunnen centraal. Je werkt vanuit je passie en brengt mensen graag in beweging. 

Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de begeleiding binnen je eigen caseload. Uiteraard wordt je hierin gecoacht door een begeleider A. Je krijgt veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen en de mogelijkheid om te groeien in je functie. Je belangrijkste taak is om aansluiting te vinden bij de cliënten. Onze doelgroep is zeer divers. Geen dag is daarom het zelfde binnen het ambulante werk.  

Locatie / team

Wij zijn een klein, fijn en hardwerkend team van zes collega’s. Een ieder met zijn eigen kwaliteiten, waardoor we casussen soms teambreed kunnen inzetten. Ons werkgebied bevindt zich in Apeldoorn Noord Oost. We werken allemaal zelfstandig, plannen onze eigen agenda, waardoor we flexibel zijn. Soms ook in de avonduren. 

Iedere dag is anders, hierdoor moeten we veel kunnen schakelen. Niet alleen binnen het team, maar vooral ook bij de cliënten. Omdat we een klein team zijn, zijn de lijntjes tussen elkaar ook kort. Dat is belangrijk, want wij zien elkaar niet dagelijks. Wel hebben wij onze vaste teamoverleggen. Wij weten elkaar te vinden en denken mee in de verschillende casussen.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Van jou vragen wij dat je

 • In staat bent om jezelf te motiveren en te sturen; 
 • Goed kunt plannen en organiseren; 
 • Betrouwbaar bent; 
 • Een analyserend vermogen hebt en besluitvaardig bent; 
 • Een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel hebt. 

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • 32 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid wordt je arbeidsovereenkomst na een jaar omgezet in onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
 • De functie (ambulant) begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00/max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 9 december 2022, bij voorkeur via onze website werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Harriët Prins (Teamleider), telefoonnummer 06-28465951. 

Type Vacature
Intern nummer 139
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
begeleider ambulant
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 15-11-2022
Reageer voor 09-12-2022
Ingangsdatum 01-12-2022
Nummer 115526
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn