Ambulant begeleider regio Zwolle
Omega Groep

Functieomschrijving

Omega Groep levert een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen, vanuit een contextuele benadering. Binnen het ambulante team Overijssel hebben we veel nieuwe aanvragen liggen voor begeleiding en zijn daarom op zoek naar uitbreiding van ons team. Wil jij je talenten inzetten en iedere dag vanuit de relatie bijdragen aan de kwaliteit van leven voor de doelgroep 8 tot 15-jarigen? Lees dan verder!

HET TEAM
Het team is heel collegiaal en betrokken bij elkaar. Hoewel je veelal alleen werkt, zijn er veel mogelijkheden om je collega’s te ontmoeten. Collega’s helpen elkaar en waar nodig maken we gebruik van elkaars talenten en deskundigheid om tot de optimale begeleiding voor onze cliënten te komen. 

DE BAAN
Er is veel aandacht voor een goede matching, waarbij rekening gehouden wordt met jouw kwaliteiten en mogelijkheden. Jouw werk bestaat uit het begeleiden van cliënten bij hen thuis of bij ‘De Ruimte’, een prachtige plek in Dalfsen. Hier kom je ook andere begeleiders met hun cliënten tegen. Je hebt waar nodig contact met sociale wijkteams voor een passende beschikking en betrekt de ouders in de begeleiding. In overleg plan je zelf de begeleidingsafspraken in. De meeste cliënten gaan naar school, waardoor de begeleidingsmomenten vooral plaats vinden op doordeweekse dagen tussen 15:00 en 19:00 uur. Voor iedere cliënt maak je een ondersteuningsplan en rapporteert na ieder bezoek op de doelen. De clustermanager heeft een coachende begeleidingsstijl en is nabij en beschikbaar. Als er vragen zijn over problematiek of gedrag van een cliënt, dan kun je terecht bij de gedragswetenschapper. In overleg kun je ook ingezet worden bij de woensdagmiddag- of zaterdagmiddag opvang met een groep in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar. Van jou vragen we een enthousiaste en energieke begeleidingsstijl. Je kunt zelfstandig werken en bent goed in staat om contact te maken met de cliënt en zijn/haar ouders en andere betrokkenen zoals school of een andere zorgaanbieder.

DE CLIENTEN
De meeste cliënten die je gaat begeleiden zijn tussen de 8 en 15 jaar oud en hebben een (licht) verstandelijke beperking zoals bijvoorbeeld een stoornis in het autistisch spectrum. Jij helpt hen bij het opdoen van succeservaringen in de omgang met anderen, het plannen van hun werkzaamheden of het doen van ontspannende activiteiten.

Functie eisen

JIJ:

  • hebt een relevante hbo-opleiding afgerond;
  • bent SKJ geregistreerd of bereid om de registratie te gaan doen (intern opleidingsprogramma);
  • hebt bij voorkeur ervaring in het werken met jongeren met autisme;
  • beschikt over een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer.

Inschaling

WIJ BIEDEN:

  • afhankelijk van jouw beschikbaarheid een dienstverband van 20 tot 32 uur per week,
  • contract voor een jaar met intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd;
  • arbeidsvoorwaarden conform CAO gehandicaptenzorg, functiegroep 45;
  • een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis;

Bijzonderheden

VRAGEN?
Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Herman Schreurs. Hij is de clustermanager van het team en te bereiken op 06- 83706365 of via hschreurs@omegagroep.nl.

ONTMOETEN
Herken jij jezelf en zou je graag onderdeel willen zijn van dit team? Stuur dan uiterlijk 15 december 2019 je motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van ambulant begeleider Overijssel.

Op 20 december 2019 zijn de individuele gesprekken gepland.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Type Vacature
Organisatie Omega Groep
Locatie Omega Groep
Postcode 8025 BC
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Heman Schreurs
Functie(s) begeleider ambulant
Publicatiedatum 28-11-2019
Ingangsdatum 1 janauari 2020
Reageer voor 15-12-2019
Nummer 49868
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep