Ambulant begeleider WLZ A
Frion

Functieomschrijving

Op deze locatie kom jij te werken
Vanuit het team Ambulant Zwolle WLZ wordt op dit moment aan ongeveer 40 cliënten met een WLZ indicatie, ondersteuning geboden in de thuissituatie. Er wordt VPT, volledig pakket thuis geboden en MPT (modulair pakket thuis).

Ambulant WLZ maakt het mogelijk dat een cliënt zijn/haar leven zoveel mogelijk volgens eigen voorkeur, wensen en mogelijkheden kan blijven leven, in de eigen vertrouwde omgeving.. Cliënten kunnen dan telefonisch een beroep doen op begeleiding. Er is naast de verstandelijke beperking vaak sprake van bijkomende problematiek zoals psychiatrische problematiek, verslavingsproblemen en signaalgedrag. De ondersteuningsvragen zijn vaak complex, binnen meerdere levensgebieden en moeilijk uit te stellen.

Wat ga je doen?
Als begeleider binnen Frion heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij durf jij een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de persoon met de verstandelijke beperking en ondersteun je hem/haar in het vergroten van zijn/haar competenties. Ook weet jij rust en veiligheid te bieden zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen.

Je biedt ondersteuning aan onze cliënten op een persoonlijke, respectvolle en kwalitatieve manier en geef je daarbij nét dat stukje extra. Je begrijpt de disbalans tussen verstandelijke en sociaal emotioneel functioneren van de cliënt en kunt hier naar handelen. Jij blijft rustig in onrustige omstandigheden. De diverse doelgroep vraagt van jou om snel schakelen en effectief werken in verschillende situaties. Waar gevraagd verleen jij niet uitstelbare zorg en zoek jij afstemming met andere disciplines. Affiniteit met zorgtaken is belangrijk omdat de zorgbehoeften van de cliënten toe neemt.

Als Begeleider Ambulant WLZ A treed je op als vraagbaak en sparringpartner voor begeleiders ambulant B en helpt / coacht hen bij vraagstukken in de cliëntondersteuning. Je hebt kennis van, onderhoudt en verbreedt je kennis in het werkterrein.

Functie eisen

 • Je hebt minimaal een relevante HBO opleiding aangevuld met aantoonbare ervaring in het ambulante werken.
 • Je hebt kennis van de doelgroep(en).
 • Je kent de sociale kaart van Zwolle en hebt actuele kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Jij bent uiterst zelfstandig en beschikt over een sterk probleemoplossend vermogen.
 • Door jouw affiniteit met de doelgroep biedt jij zorg op maat, ook in de avonden en weekenden.

Inschaling

 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45;
 • 8% vakantiegeld én een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten en korting op verzekeringen.

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Lees meer over Frion…

Ben je enthousiast geworden?
Reageer dan voor 24 juni 2021 op de vacature via de 'direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl.

De eerste gesprekken zullen in de middag van 25 juni 2021 plaatsvinden.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Annemieke Waardenburg (Werving & Selectie) op 06- 82 43 17 24 of via awaardenburg@frionzorg.nl.Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Tineke Stoffelsma op 06- 125 81 102 of via tstoffelsma@frionzorg.nl of Els Emmink, 06- 125 81 106 of eemmink@frionzorg.nl.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Daarnaast maakt een referentiecheck onderdeel uit van de procedure.

 Direct solliciteren op deze functie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Ambulant Wlz
Postcode 8021 GA
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) begeleider ambulant
Publicatiedatum 11-06-2021
Reageer voor 24-06-2021
Ingangsdatum 11-06-2021
Nummer 68965
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion