AMBULANT CRISIS HULPVERLENER
Ambiq

Functieomschrijving

Wil jij uithuisplaatsing voorkomen en gezinnen helpen om op een betere manier met elkaar om te gaan?

Je telefoon gaat. Je collega heeft je hulp nodig.  

‘‘Waarschijnlijk zit je aan je bord macaroni maar ik heb een probleemgeval waarbij ik écht je hulp nodig heb. In Almelo is een meisje van 14 jaar weggelopen van huis. Ouders vertellen mij dat de ze ruzie hebben gehad en dat dit niet de eerste keer is. Het meisje is bij ons bekend maar dat ze nu de keuze heeft gemaakt om weg te lopen is niet zo’n goed signaal. De politie is al naar haar op zoek maar het is belangrijk dat het gezin nu direct ondersteuning krijgt. Ik rijd er nu naar toe, aangezien ik de melding net heb gehad van het Coördinatiepunt, ga je mee? In verband met de veiligheid gaan we samen. Ik app je de adresgegevens’’.  

‘Ben jij onze bevlogen nieuwe collega die flexibel is en het uitdagend vindt om te werken met complexe (crisis) situaties? Heb je een professionele werkhouding en ben je bereid om te leren met en van collega’s? Dan zijn we opzoek naar jou en gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden van onze toekomstige samenwerken! Tot snel.’ 

 • Esther Roenhorst – Clustermanager 

Wat ga je doen?  

Je bent als gezinshulpverlener onderdeel van het ambulante crisisteam in Twente.  Je ondersteunt gezinnen die er samen niet meer uitkomen en in een crisissituatie zitten. Het doel is om uithuisplaatsing te voorkomen en het gezin te helpen op een betere manier met elkaar om te gaan.  

Als gezinshulpverlener werk je per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem. Bereikbaarheidsdiensten verrichten is onderdeel van het werk. 

Wat doet mijn team dan precies?  

Ambulante Spoedhulp / Families First is een intensieve en kortdurende behandelvorm, waarbij wij gezinnen dagelijks ondersteunen. Als de crisis voorbij is kunnen ze vanuit de verbeterde situatie weer verder, waarbij wij eventueel blijven ondersteunen. Als team ben je, samen met collega-instellingen, voor enkele dagdelen per week telefonisch bereikbaar voor CPSH, het Crisis Coördinatiepunt SpoedHulp.    

Wat bieden wij?

 • Een team van gedreven en specialistische toppers (gezinshulpverleners, gedragswetenschappers en clustermanager) die met hart en ziel onze cliënten vraaggericht helpen met wie je intensief samenwerkt
 • Een warm welkom binnen Ambiq!
 • Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving gericht op LVB-cliënten, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid.  
 • Daarnaast mag je de Families First en Ambulante Spoedhulp scholing op kosten van Ambiq gaan volgen, om je helemaal voor te bereiden op je nieuwe functie! 

Functie eisen

Functie eisen

 • Minimaal een afgeronde beroepsgerichte HBO opleiding.
 • Een SKJ-registratie of de mogelijkheid dit op korte termijn te realiseren.
 • Je bent voorspelbaar en betrouwbaar voor de cliënt en gaat creatief om met alledaagse problemen.
 • Je kan omgaan met situaties waarin spanningen en onvoorspelbaarheid optreden.
 • Je bent zelfsturend en durft buiten de kaders te denken en te handelen. 
 • Je kunt je keuzes goed verantwoorden en verwoorden. 
 • Je bent niet bang om hulp te vragen wanneer dit nodig is en bent bereid om te leren van en met collega’s.
 • Het werk kan veelal overdag verricht worden. Daarnaast ben je bereid om ook flexibel onregelmatige tijden te werken, waarin je minimaal 4 werkdagen beschikbaar bent. 

 

Inschaling

Deze functie is ingedeeld in FWG 50 (maximaal € 3.894,- bruto bij 36 uur) van de CAO Gehandicaptenzorg. 

De CAO gehandicaptenzorg heeft per 01-05-2023 een algemene loonstijging van 3,2%  in FWG 50 (maximaal € 4.019,- bruto bij 36 uur).

Bijzonderheden

Ambiq is een orthopedagogisch behandelcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Op onze website staat welke hulp we kunnen bieden: www.ambiq.nl. 

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, een fiscaal gunstige regeling voor aanschaf fiets, laptop, telefoon of sportcontributie en sportkleding en een aantrekkelijk scholingsaanbod.  

Je kunt je bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Of wil je op een ander gebied wat leren zoals bijvoorbeeld Frans of Duits, dit kan ook via WIJZER! 

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure. 

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Wil je meer weten? 
Bel gerust met Esther Roenhorst (clustermanager) te bereiken via 088-7776000 of 06-41053584. 

Kijk ook eens op Facebook en LinkedIn onder "Werken bij Ambiq" om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie. 

 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Esther Roenhorst (clustermanager) tel.nr. 088-7776000 of 06-41053584. . Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) begeleider ambulant
Gezinshulpverlener
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 21-10-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-12-2022
Nummer 114872
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq