Ambulant Gezinshulpverlener
Ambiq

Functieomschrijving

Baby-IOG (Intensieve Orthopedagogische Gezinsbehandeling) richt zich specifiek op ouders met een licht verstandelijke beperking en kinderen in de leeftijd tot vier jaar. De behandeling gebeurt ambulant, tijdens de dagelijkse zorg voor en contact met het kind. Hiervoor zoeken we in Twente een

Ambulant Gezinshulpverlener

24 – 32 uur per week

Wat ga je doen?

Deze ouders hebben hulp nodig bij de zorg voor het kind waarin jij gaat ondersteunen. De eerste periode na de geboorte is het belangrijk dat de ouders en het kind ‘kennis’ met elkaar leren maken. Je helpt hen bij het tot stand brengen van een gezonde hechting en begeleid hen in de eerste periode.

Als gezinshulpverlener werk je per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem. Je bent als gezinshulpverlener onderdeel van een team gezinshulpverleners, therapeuten en een gedragswetenschapper. Jullie geven samen uitvoering aan het plan van de cliënt waarbij de gezinshulpverlener de ambulante praktische ondersteuning voor zijn/haar rekening neemt.

Je rapporteert accuraat en signaleert mogelijke knelpunten en eventuele aanpassingen voor het behandelplan.

‘De eerste periode na de geboorte is van groot belang om ouders en kind te laten wennen aan hun nieuwe situatie. Het is fantastisch om te zien dat ouders écht stappen weten te maken met de hulp van mijn collega’s.’

  • Martin Klomp – Clustermanager -  

Functie eisen

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega met werkervaring in een ambulante zorgvorm, met de doelgroep van Ambiq en met een afgeronde relevante HBO opleiding. Een collega die beschikt over goede behandelings- en rapportagevaardigheden en, binnen de kaders van het multidisciplinair behandelplan, zelfstandig kan werken. Je kunt omgaan met weerstanden en conflicten en je bent in staat de cliënt en haar systeem te motiveren.

Daarnaast verwachten wij dat je:

- Stevig in je schoenen staat;
- Zelfstandig kunt werken;
- Flexibel bent;
- Beschikt over zelf reflecterend vermogen;
- Een energieke teamspeler bent, gericht op resultaat;
- Beschikt over doorzettingsvermogen en empathisch vermogen, klantgericht en probleemoplossend werkt;
- Sterk bent, en werkt vanuit gemeenschappelijke verantwoordelijkheid;
- IAG opleiding is een pré
- Geregistreerd in het SKJ-register, of de mogelijkheid hebben om je te registreren in het SKJ-register;

Inschaling

Wat krijg je terug?

Deze functie is ingeschaald in schaal 50 (in bezit van IAG-diploma) of 45 (zonder IAG-diploma) van de CAO Gehandicaptenzorg. Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Bijzonderheden

Over Ambiq

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Solliciteren

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Kyra Klister via 088-7776000. Direct solliciteren mag natuurlijk ook.

Wij hanteren voor deze vacature geen sluitingsdatum. De vacature blijft online totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck.

Type Vacature
Intern nummer 202208291
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie dienstencentrum Hengelo
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Gezinshulpverlener
Publicatiedatum 29-08-2022
Reageer voor 31-10-2022
Ingangsdatum 29-08-2022
Nummer 113567
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq