Ambulant hulpverlener - Enschede
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven professional die ervaring heeft met cliënten met LVB en meervoudige en complexe problematiek? 

Ambiq is specialist op het gebied van LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. Binnen Ambiq wordt een compleet pakket aan zorgvormen aangeboden waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. De werkzaamheden van de ambulant hulpverlener worden verricht vanuit de ambulante Poli. De poli biedt multidisciplinair hulp aan licht verstandelijk beperkte kinderen, jongeren en jongvolwassenen die kampen met trauma gerelateerde problemen en seksuele gedragsproblemen. 

Je bent als ambulant hulpverlener onderdeel van een team ambulant hulpverleners, gezinshulpverleners, therapeuten en een gedragswetenschapper die samen uitvoering geven aan het plan van de cliënt waarbij de ambulant hulpverlener de praktische ondersteuning voor zijn/haar rekening neemt. Je rapporteert accuraat en signaleert mogelijke knelpunten en eventuele aanpassingen voor het behandelplan. Als ambulant hulpverlener werk je per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem. 

Voorkeur is de werkomgeving Enschede, maar past Almelo of Hengelo beter dan is dat ook zeker mogelijk. 

Functie eisen

Ambulante werkervaring is niet vereist. We leren het je graag binnen onze organisatie. 

Wij verwachten dat je:

  • Stevig in je schoenen staat; 
  • Zelfstandig kunt werken; 
  • Flexibel bent; 
  • Beschikt over zelf reflecterend vermogen; 
  • Een energieke teamspeler bent, gericht op resultaat; 
  • Beschikt over doorzettingsvermogen en empathisch vermogen; 
  • Klantgericht en probleemoplossend werkt; 
  • Werkt vanuit gemeenschappelijke verantwoordelijkheid; 
  • Afgeronde relevante hbo-opleiding; 

Je bent vooraangemeld of geregistreerd in het SKJ register, of je hebt de mogelijkheid om je te registreren in het SKJ register; 

Gevraagde competenties: Klantgericht, Oplossingsgericht, Zelfstandig, Probleemoplossend vermogen en het hebben van verantwoordelijkheidsgevoel. 

Daarnaast beschik je over goede behandelings- en rapportagevaardigheden en kun je binnen de kaders van het multidisciplinair behandelplan zelfstandig werken. Je kunt omgaan met weerstanden en conflicten en je bent in staat de cliënt en haar systeem te motiveren. 

Inschaling

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket  
CAO gehandicaptenzorg is van toepassing FWG 45 of 50 (profiel B/A). 

Ook word je deelnemer van het pensioenfonds PFZW. Na een jaar kun je gebruik maken van ons uitruilsysteem zodat je financieel voordelig een fiets, computer of telefoon en sportbenodigdheden kunt aankopen. 

Een warm welkom 
Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat. 
Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. 

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken. 
 
Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorg- en behandelvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. 
Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerkmogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Type Vacature
Intern nummer 202207193
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) begeleider ambulant
Gezinshulpverlener
Publicatiedatum 19-07-2022
Ingangsdatum Zo snel mogelijk
Reageer voor 19-08-2022
Nummer 112673
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq