Ambulant hulpverlener/gezinshulpverlener
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid.  

En dit ga je doen  

Je bent als ambulant hulpverlener/gezinshulpverlener onderdeel van een team ambulant hulpverleners, gezinshulpverleners, therapeuten en een gedragswetenschapper. Jullie geven samen uitvoering aan het plan van de cliënt waarbij de ambulant hulpverleners en gezinshulpverlener de praktische ondersteuning voor zijn/haar rekening neemt. 

Je rapporteert accuraat en signaleert mogelijke knelpunten en eventuele aanpassingen voor het behandelplan. Als ambulant hulpverlener/gezinshulpverlener werk je per week wisselende uren, afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt en het systeem. 

Ben jij: 

 • Betrokken 
 • Vakkundig 
 • Toekomstgericht 

En heb jij:

 • Een hbo-opleiding 
 • Een SKJ-registratie
 • Voor de tijdelijke vacature ter vervanging van een medewerker binnen baby-IOG - een IOG-opleiding? 

Onze ambulante behandeling is vraaggericht. De vorm en intensiteit hangt af van de hulpvraag van cliënt. Daardoor bieden we op maat gesneden behandelingen. We hebben diverse ambulante behandelingen. De hulpverlener komt thuis op bezoek om aan te sluiten bij de specifieke situatie van de cliënt. De behandeling is gericht op verandering en het toepassen en behouden van geleerde vaardigheden. Voor een zo zelfstandig mogelijk leven. Baby-IOG richt zich op ouders met een LVB en kinderen in de leeftijd tot twee jaar. De behandeling gebeurt tijdens de dagelijkse zorg voor en contact met het kind. Het bestaat uit 6 behandeltrajecten op basis van leeftijd van het kind. Hiervoor zoeken we een gezinshulpverlener. Daarnaast zoeken we ter overbrugging van de periode tussen Families First en IOG een ambulant hulpverlener B. Families First ondersteunt gezinnen die er samen niet meer uitkomen. Het gaat vaak om crisissituaties. Het doel is uithuisplaatsing voorkomen. Als de crisis weer voorbij is kunnen ze van de verbeterde situatie weer verder, waarbij wij eventueel blijven ondersteunen.

Ambiq in het kort 

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes: 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht  

 Solliciteer dan op één van deze functies! Solliciteren kan tot 24 mei 2020. 

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht   
   
  Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  

Functie eisen

Voor een ambulant hulpverlener is een beroepsgerichte HBO diploma voldoende.

Wij zoeken voor een collega met werkervaring in het werken in een ambulante zorgvorm en met de doelgroep van Ambiq.

Daarnaast verwachten wij dat je:

- Stevig in je schoenen staat;
- Zelfstandig kunt werken;
- Flexibel bent;
- Beschikt over zelf reflecterend vermogen;
- Een energieke teamspeler bent, gericht op resultaat;
- Beschikt over doorzettingsvermogen en empathisch vermogen, klantgericht en probleemoplossend;
- Sterk bent, en werkt vanuit gemeenschappelijke verantwoordelijkheid;
- Afgeronde relevante HBO opleiding;
- Geregistreerd in het SKJ register, of de mogelijkheid hebben om je te registreren in het SKJ register;

Daarnaast beschik je over goede behandelings- en rapportagevaardigheden en kun je binnen de kaders van het multidisciplinair behandelplan zelfstandig werken. Je kunt omgaan met weerstanden en conflicten en je bent in staat de cliënt en haar systeem te motiveren.

 

Inschaling

Deze functie is ingeschaald in schaal 45 of 50 van de CAO Gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

- Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

- Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod (BHV, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken en Weerbaarheid & bejegening).

- Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente/Achterhoek
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Afdeling P&O, telefoon 088-7776006
Functie(s) Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 14-05-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 08-06-2020
Nummer 52936
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq