Ambulant Jeugdhulpverlener (24-32 uur per week)
Sius

Ambulant Jeugdhulpverlener

Sius biedt Ambulante Jeugdhulpverlening in alle acht Achterhoekse gemeenten. Als Ambulant Jeugdhulpverlener ondersteun je kinderen, jongeren en hun opvoeders in hun thuissituatie. Door intensief contact met zowel de ouders als het kind kom je tot het meest passende hulptraject voor de situatie. Je begeleidt het gekozen hulptraject vanaf het begin tot het einde met als doel dat het kind zo lang mogelijk in het eigen gezin kan opgroeien. Enkele voorbeelden van de ondersteuning die je gaat bieden zijn: ondersteuning in de opvoeding, aanleren van nieuwe vaardigheden aan het kind of het aanleren van nieuwe vaardigheden aan de ouders waardoor zij in staat zijn hun kind beter te begeleiden.

Een greep uit de werkzaamheden zijn:

 • Je stelt begeleidingstrajecten samen op basis van de hulpvraag in een gezin.
 • Je voert de door jou opgestelde behandeltraject uit.
 • Je voert gezins- en of netwerkanalyses uit.
 • Je evalueert de begeleidingstrajecten met de cliënt en stelt deze waar nodig bij.
 • Je bemiddelt in crisissituaties.
 • Je signaleert of de veiligheid van kinderen voldoende geborgd is. Hierbij heb je nauw contact met ouders, netwerk en andere hulpverlenende instanties.
 • Je bent het aanspreekpunt voor vragen vanuit scholen, gemeenten, andere hulpverleners en betrokkenen.

Deze functie biedt ruimte voor scholing en ontwikkeling. Je komt te werken met een leuke, gevarieerde groep cliënten en medewerkers. Wij overleggen graag met jou hoeveel uur per week je beschikbaar bent. In ruil voor jouw inspanning ontvang je een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functiegroep 50 (dit komt uit op minimaal € 2728,00 en maximaal € 3894,00 bruto op basis van een 36-urige werkweek). Bovendien ontvang je naast een vakantietoeslag van 8% ook een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van één jaar met de intentie om dit om te zetten naar een vast dienstverband.

Onze ideale kandidaat kan analytisch denken en handelt snel in crisissituaties. Je bent in staat om de uitvoering van het begeleidingstraject te regisseren. Jij:

 • hebt een voor de functie relevante opleiding op hbo-niveau en bent SKJ-geregistreerd (of bent bereid je te laten registreren en benodigde opleidingen en trainingen te volgen);
 • hebt aantoonbare ervaring met de doelgroep;
 • hebt kennis van opvoedings- en ontwikkelingsproblematiek;
 • bent in het bezit van een rijbewijs en een auto;
 • kunt ook ’s avonds en in de weekenden werken.

Werken bij Sius
Leven is ontdekken!

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen. Bij Sius is iedereen welkom die ondersteuning nodig heeft. Waar ze vandaan komen, hun leeftijd, wat ze wel of niet kunnen, waar ze in geloven, alles is goed. Want het gaat om hen, om wie zij zijn. We willen graag ontdekken wat zij belangrijk vinden. Wat hun kracht is en wat hen gelukkig maakt. En hoe zij het leven kunnen leiden dat zij graag willen. Wij ondersteunen hen daarbij.

Wij zijn geen doorsnee zorgverlener. Bij ons werken vakmensen met een intrinsieke motivatie om het leven van anderen fijner te maken. Juist omdat ieder mens anders is, geloven we dat een vastomlijnde werkwijze, volgens vooraf bepaalde stappen, zelden alleen de best passende oplossing is. En daarom kijken we verder dan dat.

We ondersteunen meer dan 850 mensen in de hele Achterhoek. Dat doen we met ongeveer 750 medewerkers en 350 vrijwilligers.

Benieuwd hoe een dag uit het leven van een Ambulant Jeughulpverlener eruit ziet? Zie https://www.sius.nl/nieuws/een-dag-uit-het-leven-van-een-ambulant-jeugdhulpverlener

Vragen?
Bert Zuidersma (Zorgteammanager) vertelt je graag meer. Hij is bereikbaar op 06 57484722 of via [email protected]

Solliciteren?
Wij zien je reactie graag tegemoet! Ben jij de geschikte kandidaat? Dan maken we een afspraak voor een gesprek.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 117459 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Organisatie Sius
Locatie Sius, diverse locaties
Postcode 7131 PE
Stad Lichtenvoorde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
begeleider ambulant
Publicatiedatum 01-02-2023
Ingangsdatum Z.s.m.
Reageer voor 04-04-2023
Nummer 117459
Doorsturen Bekijk PDF

Sius

Sius biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij Sius is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij Sius.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over Sius