Maatwerktraject anders opgeleiden: begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Twentse Zorgcentra biedt jou de kans om de overstap naar het werken met mensen met een verstandelijke beperking te maken!

Na de succesvolle start van de eerste klas komt er een tweede klas voor kandidaten met een mbo- niveau 4 of hbo-diploma op gebied van sport en onderwijs, sociaal cultureel werk en maatschappelijk werk. Want in jouw achtergrond zien wij waarde. Je diploma heeft al zorg en/ of agogische raakvlakken waarbij wij je net dat beetje extra bieden om de stap naar de verstandelijk gehandicaptenzorg te maken. We hebben een maatwerktraject ontwikkeld waarbij je competenties verwerft die je direct inzet in je dagelijkse werk.

Wat ga je doen?
Je gaat direct aan de slag als begeleider wonen op een van de woongroepen in de regio Enschede, Losser of Almelo. Daarnaast volg je een leertraject bestaande uit verschillende modules. Sommigen verzorgen wij zelf, andere modules worden door het ROC van Twente gegeven. Binnen één jaar rond je alle modules van het leertraject af en ontvang je een getuigschrift. Met dit getuigschrift kun je de opleiding Maatschappelijke Zorg op niveau 4 verkort volgen, mocht je dat later willen.

Samen met jou gaan we op zoek naar de groep die het beste bij je past. De vraag van de cliënten die bij ons wonen loopt uiteen van intensieve zorg tot alleen begeleiding. We kijken waar jouw kracht ligt en zoeken samen naar de beste match. Dit kan betekenen dat je cliënten gaat verzorgen en begeleiden die soms niet 1-2-3 te begrijpen zijn. Cliënten met ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’. Zij hebben jou nodig om zich veilig te voelen. Ook in de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) ben jij belangrijk voor cliënten. Dat varieert van controle op bijvoorbeeld lichamelijke hygiëne tot hulp of overname bij het aan- en uitkleden. Uitdaging vind je in de afwisseling en onvoorspelbaarheid die het werken met onze cliënten met zich meebrengt. Samen met je collega’s zorg je voor een stabiele en vertrouwde omgeving door structuur, duidelijkheid en nabijheid te bieden. Vaste afspraken, leefregels en grenzen zijn belangrijke pijlers. Dit alles mét oog voor het behoud van eigen regie van cliënten. Want daar geloven we in.

Wij bieden

  • De overstap naar het werken in de zorg!
  • 18 tot 32 uur afwisselend en uitdagend werk. Uren zijn afhankelijk van de groep waar je komt te werken.
  • Een leertraject in samenwerking met het ROC, waarbij je diverse modules aangeboden krijgt die aansluiten op het werken binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Je gaat om de week één dag naar school gedurende 10 maanden waarbij de start in oktober is.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden, mits je natuurlijk je leertraject goed afrondt.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een afwisselende functie met volop ruimte voor eigen inbreng.
  • Een warm Welkom! In deze introductie hoor en zie jij wie wij zijn en waar wij als organisatie voor staan.

Procedure
Heb je een diploma op gebied van sport of onderwijs, sociaal cultureel werk of maatschappelijk werk en dienstverlening? We ontmoeten jou graag op woensdagmiddag 26 februari om 14.30 uur. 
Klik op de button ‘solliciteren’, laat je cv achter (motivatiebrief is niet vereist) en je ontvangt op donderdag 20 februari of vrijdag 21 februari een uitnodiging voor deze middag.
We vertellen je op deze middag meer over onze organisatie, geven informatie over het leerwerktraject en er vindt een speeddate plaats als eerste selectie voor een plek in klas 2. Na deze middag stellen we je voor bij een groep waarvan wij denken dat deze bij jou past en daar vindt een tweede selectiegesprek plaats. Komt het tot een match? Dan kun je direct starten als begeleider. 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. 

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Werkplein
Intern nummer 20.053
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 06-02-2020
Reageer voor 19-02-2020
Nummer 51216
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra