Anders Opgeleiden
De Twentse Zorgcentra

Wil jij werken in de verstandelijke gehandicaptenzorg?

De Twentse Zorgcentra biedt jou de kans om de overstap te maken! Als je een vooropleiding op niveau 3 hebt, ben je van harte uitgenodigd om te reageren of om eerst kennis te maken met ons. Dat kan tijdens de informatiebijeenkomst op 28 juli van 17.00 uur - 19.00 uur op de LosserHof.

Na twee succesvolle trajecten, gaan we starten met een derde traject. Je komt in aanmerking voor dit Anders Opgeleiden traject, als je in het bezit bent van een mbo- niveau 3, 4 of hbo-diploma. Daarbij denken wij aan de volgende opleidingen: KVJV, pedagogisch medewerker, gespecialiseerd pedagogisch medewerker, sport en bewegen, onderwijsassistent, Pabo, sociaal werker, sociaal cultureel werk en maatschappelijk werk. In jouw achtergrond zien wij waarde, je diploma heeft namelijk al zorg en/of agogische raakvlakken, waarbij wij jou de kennis en vaardigheden bieden die relevant zijn om te werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg, middels dit maatwerktraject.

Je gaat direct aan de slag als begeleider wonen op een van de woongroepen in de regio Almelo, Enschede of Losser. Daarnaast volg je een leertraject bestaande uit verschillende modules. Sommige verzorgen wij zelf, andere modules worden door het ROC van Twente gegeven. Binnen één jaar rond je alle modules van het leertraject af en ontvang je een getuigschrift. Met dit getuigschrift ben je gekwalificeerd om binnen De Twentse Zorgcentra aan de slag te gaan als (persoonlijk) begeleider.  

De doelgroep binnen De Twentse Zorgcentra is veelzijdig. De vraag van de cliënten die bij ons wonen loopt uiteen van intensieve zorg tot begeleiding van complex probleemgedrag. Samen met jou gaan we op zoek naar de groep die het beste bij je past. We kijken waar jouw interesses en competenties liggen en zoeken samen naar de beste match. Samen met je collega’s zorg je voor een stabiele en vertrouwde omgeving, zo draag je bij aan het goede leven van onze cliënten. Dit alles mét oog voor het behoud van eigen regie. Want daar geloven we in.

Wat krijg jij van ons?

  • De overstap naar het werken in de zorg!
  • Afwisselend en uitdagend werk voor 24 tot 32 uur per week. Het exacte aantal uren is afhankelijk van de groep waar je komt te werken en van jouw wensen.
  • Een leertraject in samenwerking met het ROC, waarbij je diverse modules aangeboden krijgt die aansluiten op het werken binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Je gaat eens in de 14 dagen één dag naar school gedurende 10 maanden waarbij de start in september 2022 is.
  • Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de duur van het leertraject. Je mag al eerder starten als begeleider, als je maar binnen 6 maanden met het leertraject start. Deze arbeidsovereenkomst wordt omgezet naar onbepaalde tijd, mits je je leertraject succesvol afrondt.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) of een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154,- (FWG 40), afhankelijk van het type groep waar je aan de slag gaat. Dit salaris geldt bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.
  • Een afwisselende functie met volop ruimte voor jouw inbreng en ontwikkeling.

Enthousiast?
Heb jij interesse in dit Anders Opgeleiden traject? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op 28 juli van 17.00 uur - 19.00 uur door een e-mail te sturen naar [email protected]. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we wat over de organisatie en geven we informatie over het traject voor anders opgeleiden.

Daarnaast kun je natuurlijk solliciteren tot uiterlijk 19 augustus. Solliciteren doe je middels je cv en een motivatiebrief.

Liever eerst meer informatie?
Voor vragen of meer informatie, mag je telefonisch contact opnemen met Yolande Wieldraayer via 06-10933204 of Mironne Kuiphuis via 06-42720577.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.041
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 20-07-2022
Ingangsdatum 20-07-2022
Reageer voor 19-08-2022
Nummer 112700
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra