Apothekersassistenten farmaceutische patiëntenzorg
ZGT

Functieomschrijving

De ZGT apotheek verzorgt de beide ziekenhuislocaties van ZGT in Almelo en Hengelo en ongeveer 1750 bewoners in diverse instellingen voor intramurale zorg. In 2015 is de poliklinische apotheek in Almelo van start gegaan. Deze is volledig geïntegreerd in de ZGT apotheek. Er is een samenwerkingsverband met de Saxenburgh Groep in Hardenberg en de Regionale Apotheek Vechtdal. ZGT beschikt over een gecertificeerde bereidingsafdeling met een landelijk netwerk van afnemers. De farmaceutische patiëntenzorg is sterk ontwikkeld met een grote betrokkenheid vanuit de ZGT apotheek in het dagelijkse medicatieproces rondom de patiënt. EVS/ETR is integraal ingevoerd. Er werken momenteel ongeveer 150 mensen in de ZGT apotheek, waarvan 8 ziekenhuisapothekers, 2 transmurale openbare apothekers, 3 ziekenhuisapothekers in opleiding en 2 projectapothekers.
Je houdt je bezig met het coördineren en uitvoeren van individuele farmaceutische patiëntenzorg door middel van het bijhouden en bewaken van het farmaceutisch zorgdossier, het zorgen voor het beschikbaar zijn van de benodigde geneesmiddelen op individueel niveau.

Taken in hoofdlijnen:

  • receptverwerking;
  • medicatiebewaking en –begeleiding;
  • het geven van voorlichting aan artsen, verpleegkundigen en patiënten;
  • het uitzetten van medicatie op patiëntnaam;
  • het afleveren van medicatie aan de patiënt;
  • overdracht medicijngegevens bij opname en ontslag.

Functie eisen

Als apothekersassistent beschik je over het MBO-diploma apothekersassistent, bij voorkeur aangevuld met ervaring in een soortgelijke functie. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren. Je bent discreet en beschikt over een flexibele en collegiale werkhouding en goede sociale vaardigheden. Je kunt omgaan met verschillende computerprogramma’s.

Inschaling

Jouw salaris is ingedeeld in FWG 45 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.251,= (45-0) en maximaal € 3.225,= (45-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Bijzonderheden

Voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.
De openingstijden van de apotheek zijn van 08.00 tot 17.30 uur, zeven dagen per week. Dat betekent werkdagen van 9 uur.  

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 27 oktober 2020.

ZGT checkt referenties. De vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Privacy
Wij gaan zorgvuldig om met de door jou aangeleverde informatie. De NVP-sollicitatiecode is voor ons leidend. Voor meer informatie over de wijze waarop je persoonsgegevens worden verwerkt en jouw rechten aangaande deze gegevens, verwijzen wij naar ons privacy statement.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2020-355
Organisatie ZGT
Locatie ZGT
Postcode 7609PP
Stad Almelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 27
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Jeanet Maurits, telefoon 06 12 96 14 01.
Functie(s) Apothekersassistent
Publicatiedatum 08-10-2020
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 24-10-2020
Nummer 55283

ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Meer over ZGT