Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG)
De Twentse Zorgcentra

Deze uitdagende baan in het mooie Twente biedt ruimte om jouw werkzaamheden zelf in te vullen en mee te denken over ondersteuningsprogramma’s voor diverse doelgroepen.

Functie-inhoud
Als AVG richt je je aandacht op een breed terrein van de geneeskunde; onze cliënten kunnen aandoeningen hebben op allerlei gezondheidsgebieden. Vanuit jouw deskundigheid ben je in staat zowel gezondheids- en gedragsproblematiek te behandelen, en hierover adviezen te geven aan de cliënt, cliëntvertegenwoordigers, professionele begeleiders, gedragskundigen en andere artsen die betrokken zijn bij de behandeling. Hierbij staat de vraag van de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger centraal. Tevens onderhoud je contacten met ziekenhuizen en andere instellingen in de gezondheidszorg in de regio.
Je komt in een team terecht van basisartsen, huisartsen, een aios AVG en praktijkverpleegkundigen, aan wie je functioneel leidinggeeft en waarmee je intensief samenwerkt. Zij ondersteunen je op een dusdanige wijze dat jij je kunt richten op de vakinhoud. Samen draag je zorg voor goede medische zorg waarbij jij je vooral bezighoudt met het specialistische AVG gedeelte. Als AVG ben je functionaris Wet Zorg en Dwang vanuit waar je de rol hebt de onvrijwillige zorg binnen de organisatie te toetsen en beoordelen.
Je maakt onderdeel uit van de vakgroep artsen. Samen komen jullie regelmatig bijeen om over lopende zaken, casuïstiek, scholing en nieuwe ontwikkelingen te discussiëren. Er is structureel overleg  met de manager Behandeling en de bestuurders waarbij o.a. de toekomstvisie van de dienst Behandeling binnen de organisatie besproken wordt. Samen willen we komen tot een medisch beleid waarbij recht gedaan wordt aan de verschillende doelgroepen binnen onze zorg. Jouw inbreng, kennis en AVG-expertise is daarbij van wezenlijk belang.

De organisatie
De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente met vestigingen in Losser, Enschede en Almelo en kleinschalig wonen in de regio. Ruim 1.900 cliënten – van jong tot oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht tot ernstig verstandelijk beperkt – maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening.

Wij werken vanuit de missie: ‘Jouw leven ondersteunen we samen, dichtbij en deskundig.’

Om goede zorg te kunnen leveren aan mensen met een verstandelijke beperking, hanteert de medische dienst een holistische mensvisie en kijkt zij naar het functioneren van de cliënt in zijn omgeving. Hierbij is teamwork en een professionele interdisciplinaire samenwerking noodzakelijk.

Klik hier voor het filmpje om te zien wat deze baan zo uitdagend maakt.

Jij bent?
Een geregistreerde AVG (of bijna afgestudeerd) die,

 • Goed kan samenwerken.
 • De Wet Zorg en Dwang op een juiste manier kan toepassen.
 • Aansluit bij de holistische mensvisie die wij hanteren.
 • Kan omgaan met onverwachte omstandigheden.
 • Stressbestendig is.
 • Communicatief vaardig is.
 • Laagdrempelig en toegankelijk is en houdt van improviseren.
 • Hoofd- en bijzaken kan onderscheiden.
 • Zich kan vinden in de visie van de organisatie en de vakgroep.
 • Bij voorkeur erkend is als opleider AVG of hiervoor in aanmerking komt.
 • Bereid is achterwachtdiensten en zo nu en dan bereikbaarheidsdiensten te verrichten. Deze diensten worden in samenwerking met meerdere zorgorganisaties onderling evenredig verdeeld.

Aanbod en arbeidsvoorwaarden

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 24-36 uur per week. De exacte uren worden in overleg met jou vastgesteld.
 • Een salaris van min. € 5.487,- en maximaal € 8.438,- (FWG 75) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een aanstelling met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Mogelijkheden waarin je je eigen ontwikkeling vorm kunt geven.
 • Mogelijkheid om opleider te worden.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
 • De Twentse Zorgcentra heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, studiefaciliteiten en korting op de zorgverzekering.
 • Wij helpen je met een baan voor je partner en huisvesting voor jullie hier in de regio.

Procedure
Voor inhoudelijke vragen kun je via het medisch secretariaat doorverwezen worden naar een arts via telefoonnummers 088-4304218 of 088 4304219.

Voor overige vragen kan je ook contact opnemen met John Keunen manager dienst Behandeling op het mobiel nummer 06 11374854.

Jouw sollicitatie wordt zo snel als mogelijk in behandeling genomen waarna jij binnen 10 werkdagen een reactie en eventueel datum voor een gesprek zal ontvangen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvangt u tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 19.504
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 07-03-2023
Reageer voor 04-04-2023
Nummer 118356
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra