Assistent begeleider 18 uur per week Houtdreef in Varsseveld
Estinea

Functieomschrijving

Bij Estinea zetten we ons in voor het levensgeluk van mensen met een beperking. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Soms met ondersteuning van anderen en soms helemaal op eigen houtje. Om dat mogelijk te maken, werken we al twintig jaar in zelfsturende teams. Heb je een goed idee? Neem het initiatief en creëer kansen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Of waar jouw collega’s iets aan hebben. Want bij Estinea krijg je niet alleen verantwoordelijkheid, we geven je ook de ruimte om daar iets mee te doen. Werkplezier staat hier hoog in het vaandel. Er werken bijna 850 medewerkers en 450 vrijwilligers en er wonen 950 cliënten bij Estinea.

Waar kom je te werken?
Voor woonlocatie Houtdreef zoeken we een assistent of persoonlijk begeleider voor mensen met een beperking in de leeftijd van 29-54 jaar . In het appartementencomplex zijn 9 appartementen.  Op de locatie wordt 24-uurs zorg geboden en hierbij is structuur en duidelijkheid bieden het belangrijkst. Er wonen cliënten met een licht verstandelijke beperking met bijkomende problematieken zoals gedragsproblematiek, epilepsie en autisme.
De mensen die je begeleidt hebben intensieve ondersteuning nodig, structuur en voorspelbaarheid. Ze zijn sociaal-emotioneel kwetsbaar en kunnen zich moeilijk verplaatsen in de gedachten en gevoelens van anderen.
Met de collega’s in het team ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de cliënten. Jullie kennen elkaars sterke punten, zo werkt jouw team optimaal samen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Wat ga je doen?
Als assistent begeleider maak je zelf afspraken over de ondersteuning die nodig is. Je bedenkt oplossingen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Geen dag is hetzelfde. Je werkt samen met cliënten aan de doelen in het plan. Wat we ook belangrijk vinden, is dat je nauw samenwerkt met het sociale netwerk van een cliënt. Zoals ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt. De diensten van ma tm vrijdag zijn van 07:00-10:00 of 14:00-22:00. In het weekend van 10:00-15:00 of van 16:30-22:00. Als assistent begeleider werk je, op een overdracht van een half uur in het weekend na, altijd alleen. Het is dus belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en zelfstandig beslissingen durft te nemen.

Als persoonlijk begeleider schrijf je ondersteuningsplannen en maak je zelf afspraken over de ondersteuning die nodig is. Je bedenkt oplossingen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Je werkt samen met cliënten aan de doelen in het plan. Wat we ook belangrijk vinden, is dat je nauw samenwerkt met het sociale netwerk van een cliënt. Zoals ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt.

Functie eisen

Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten, gedreven is en ondernemend. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Je kunt een luisterend oor bieden, maar je durft ook een adviserende rol aan te nemen.

 

Pas jij bij Estinea?

  • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig.
  • Je hebt verstand van het werken met ondersteuningsplannen.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?

  • Je krijgt een jaarcontract voor 18 per week, met uitzicht op een vaste aanstelling. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
  • De inschaling is in FWG 3.0 schaal 30 conform CAO Gehandicaptenzorg.
  • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
  • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?

 

We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze baan bij één van de "https://www.estinea.nl/nieuws/estinea-weer-beste-werkgever.aspx" . Reageer vóór 1 juli 2019 met de knop ‘Solliciteer’. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 5 juli tussen 10:15 en 13:00 in Aalten. Een eventueel tweede gesprek vind plaats op 8 juli vanaf 11:00 in Varsseveld.


Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team Houtdreef via telefoonnummer 088-4950520. Op 24 juni tussen 09:00 en 10:00 ben je welkom op de Houtdreef in Varsseveld om alvast de sfeer te proeven op de locatie.

<i>Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijk gebleken geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.</i>

 

Type Werkplein
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Houtdreef
Postcode 7051SC
Stad Varsseveld
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 21-06-2019
Reageer voor 01-07-2019
Ingangsdatum 01-08-2019
Nummer 45142

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea