Assistent begeleider 50%, de Kalter
Estinea

Functieomschrijving

18 uur per week - Locatie de Kalter
Reageren voor 25 maart

Bij Estinea zetten we ons in voor het levensgeluk van mensen met een beperking. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Soms met ondersteuning van anderen en soms helemaal op eigen houtje. Om dat mogelijk te maken, werken we al twintig jaar in zelfsturende teams. Heb je een goed idee? Neem het initiatief en creëer kansen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Of waar jouw collega’s iets aan hebben. Want bij Estinea krijg je niet alleen verantwoordelijkheid, we geven je ook de ruimte om daar iets mee te doen. Werkplezier staat hier hoog in het vaandel. Bijna 850 medewerkers en 450 vrijwilligers ondersteunen zo’n 950 cliënten vanuit ruim 75 locaties in de Achterhoek en Twente.

 

Waar kom je te werken?

Voor de locatie de Kalter zoeken we een assistent begeleider voor mensen met een beperking. De locatie is een prachtig appartementencomplex in het centrum van Haaksbergen. Op de locatie wordt 24-uurs zorg geboden aan 18 cliënten. Er wonen cliënten, in de leeftijd van 23 tot 71 jaar, met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme, psychische problematiek, verslaving en NAH. De diensten bestaan uit vroege diensten, dagdiensten, late diensten en slaapdiensten.

 

Het team

Je komt te werken in een team met leergierige en enthousiaste collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van 18 mensen met een beperking. Daarbij maak je optimaal gebruik van elkaars sterke punten en kwaliteiten. Als dat nodig is kun je snel extra deskundigheid inzetten, bijvoorbeeld van een gedragskundige, een Arts Verstandelijk Gehandicapten, of iemand van de ondersteunende diensten.

Wat ga je doen?

Als assistent begeleider maak je zelf afspraken over de ondersteuning die je biedt. Je geeft uitvoering aan ondersteuningsplannen en werkt samen gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt.

Functie eisen

 

 Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een assistent begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten, gedreven is en ondernemend. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

  

Pas jij bij Estinea?

  • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt, je durft het conflict aan te gaan en weet hoe je hiermee om moet gaan.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

 Past Estinea bij jou?

  • Je krijgt een jaarcontract van 18 uur per week.
  • De inschaling is in FWG 3.0 schaal 30 conform CAO Gehandicaptenzorg.
  • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (7,05%) en vakantiegeld (8%).
  • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek? 
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer voor 25 maart 2019 met de knop ‘Solliciteer’. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 26 maart 2019.


Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team de Kalter via telefoonnummer: 088-4950795. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met de afdeling P&O, telefoonnummer 088-4950250.


Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijk gebleken geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en referentie. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen De Kalter
Postcode 7481LR
Stad Haaksbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Publicatiedatum 11-03-2019
Reageer voor 25-03-2019
Nummer 44309

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea