Assistent begeleider in Winterswijk voor 20 uur per week, ter vervanging van zwangerschapsverlof
Estinea

Functieomschrijving

Organiseer jij met Olaf een spelletjesavond?  

 

 

 20 uur per week

Reageren voor 5 maart a.s.

 

Wat ga je doen?

Als assistent begeleider begeleid je mensen in hun dagelijkse vaardigheden en verzorgmomenten. De mensen die je begeleid zijn bekend met niet aangeboren hersenletsel, autisme, een verstandelijke beperking, epilepsie, gedragsproblematieken of psychische problematieken.

Jij sluit je aan bij de hulpvraag van de cliënt en begeleidt ze bij hun dagelijkse bezigheden. Een aantal cliënten hebben ook een zorgvraag, denk hierbij aan douchen, toiletbezoek, aankleden en in en uit bed helpen.

Samen met de persoonlijk begeleider geef je uitvoering aan ondersteuningsplannen en werkt samen gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers.

Waar kom je te werken?

Voor de woonlocatie Hesselinkweg 2 zoeken we een assistent begeleider voor mensen met een beperking. De locatie ligt op het landgoed Hesselink in het prachtige buitengebied van Winterswijk- Ratum. Op deze woonlocatie wonen 13 cliënten in de leeftijd van 30 tot 70 jaar.

Je werkt in een enthousiast team met leergierige collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoners. Jullie kennen elkaars sterke punten en kunnen op elkaar bouwen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Functie eisen

Wie ben jij?

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een assistent begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

  • Pas jij bij Estinea?
  • Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie. Past Estinea bij jou?

  • Je krijgt een contract voor de duur van het zwangerschapsverlof. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
  • De inschaling is in schaal 30 conform CAO Gehandicaptenzorg.
  • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.

Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’ en daar zijn we best trots op. 

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?

We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Reageer voor 5 maart met de knop ‘Solliciteer direct!’ knop. De eerste gesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 10 maart. 

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel dan met het team Hesselinkweg via 088-4950660

Heb je vragen over de procedure? Bel dan met Mariët Ruesink via telefoonnummer 088-4950250 

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Hesselinkweg
Postcode 7106CM
Stad Winterswijk Ratum
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 13-02-2020
Reageer voor 05-03-2020
Nummer 51376

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea