(Assistent) begeleider Slaadreef 43 in Aalten, minimaal 18 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Lijkt het je wat om te werken op een uitdagende groep waarbij geen dag hetzelfde is?
Kun je de vraag achter de vraag herkennen?


Waar kom je te werken?
Vind je het leuk om op kleinschalige woonlocatie te werken met mensen met een intensieve begeleidingsvraag? Op deze locatie is plaats voor 6 cliënten, variërend in leeftijd van 30 tot en met 60 jaar; het is een WZD-locatie. Een locatie waar een kleine groep cliënten woont met complex- en moeilijk verstaanbaar gedrag; een laag emotioneel ontwikkelingsniveau, met o.a. hechtingsproblemen en autisme. Binnen het zelfsturende begeleidingsteam bouw je aan een sfeer waarin voor jou een goede balans ontstaat tussen werk en privé. Een werkomgeving waarin de cliënten een volwaardig wonen beleven en jij jouw eigen vaardigheden en talenten verder kunt ontwikkelen. Dit is waarom mensen hier willen wonen en werken! Kleine groepsmomenten worden gestimuleerd en de cliënten wordt veel nabijheid geboden. Enkele cliënten hebben een lichamelijke beperking waarbij de verzorging grotendeels wordt overgenomen door de begeleiding.

Je werkt intensief samen met gedragsdeskundigen en adviseurs zorgprocessen en de regiomanager is nauw betrokken. De nadruk ligt op het begeleiden van de cliënten. De verzorgende werkzaamheden bestaan uit het ondersteuning bieden bij het douchen. De diensten bestaan uit vroege diensten, dagdiensten en late diensten. Nachtdiensten komen niet voor.

Functie eisen

Wie ben jij?
Je bent in staat een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan richting de cliënten. De kern is om – samen met je team - te zoeken naar de behoefte achter het gedrag om juist daarop aan te sluiten. Daarnaast jezelf te blijven ontwikkelen in deze vorm van begeleiden. Je kan klein denken wanneer het gaat om het inschakelen van cliënten in hun eigen leven. Je kan succeservaringen creëren en bouwen aan meer zelfstandigheid en eigen regie, daar waar de cliënt dit aankan. Je bent een begeleider die rust uitstraalt en weet dat ritme belangrijk is voor onze cliënten. Jij weet hoe je kunt begeleiden en de kunt regie uitvoeren terwijl je in contact en in dialoog blijft met de cliënt.

Pas jij bij Estinea?
• Je beschikt minimaal over mbo 3 werk- en denkniveau en een relevante zorggerelateerde opleiding
• Je bent in het bezit van rijbewijs B
• Op het moment van agressie weet je de rust te behouden en sta je stevig in je schoenen
• Je ziet moeilijk verstaanbaar gedrag als een uitdaging, niet als moeilijk verstaanbaar
• Je ziet het als een uitdaging om diensten waarin spanning heerst goed te laten verlopen, de onvoorspelbaarheid spreekt jou aan
• Werken volgens de tripple C methodiek is een pré
• Wij vinden het belangrijk dat je onbevooroordeeld kunt luisteren en de vraag achter de vraag kunt achterhalen.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Je krijgt een contract voor minimaal 18 uur per week, een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.
• De inschaling is in schaal 30 conform CAO Gehandicaptenzorg. Per 1 januari 2021 zal in de inschaling in schaal 35 zijn.
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende en afwisselende baan. Je kunt solliciteren tot en met donderdag 17 december. Hebben we onze match nog niet gevonden? Dan zoeken we soms wat langer door. Heb je nog vragen over deze vacature? Bel voor meer informatie naar het telefoonnummer 088-4950430 of 088-4950252.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Slaadreef
Postcode 7123EA
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 20-11-2020
Reageer voor 17-12-2020
Ingangsdatum 20-11-2020
Nummer 56105

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea