(Assistent) begeleider voor 25 uur in Winterswijk
Estinea

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als (assistent) begeleider begeleidt je cliënten in hun dagelijkse vaardigheden en verzorgmomenten. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat de cliënten op tijd klaar staan om naar hun dagbesteding te gaan. Daarnaast zijn er enkele cliënten die ondersteuning nodig hebben bij de ADL. De verzorging van cliënten heeft een prominente rol in jouw dagelijkse werkzaamheden. Aan het einde van de middag kook je het avondeten, soms doe je dit samen met één van de bewoners.

De cliënten die je gaat begeleiden hebben een lichte tot zwaardere verstandelijke beperking. Een aantal cliënten vragen ondersteuning bij onder andere psychische problemen en autisme.

Als (assistent) begeleider geef je samen met de persoonlijk begeleider uitvoering aan het ondersteuningsplan, je werkt gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers.

Waar kom je te werken?
Voor woonlocatie Weverstraat in Winterswijk zoeken we een (assistent) begeleider. Op deze locatie aan de rand van het centrum van Winterswijk wonen 13 cliënten tussen de 44 en 78 jaar oud, ieder in hun eigen appartement. De locatie bestaat uit twee clusters. Elke cluster heeft zijn eigen gezamenlijke ruimte. Hier wordt ook samen gekookt en is er de mogelijkheid om samen te eten. Bijna elke cliënt kiest voor de gezelligheid om samen te eten.

Je werkt in een enthousiast team met leergierige collega’s. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoners. Jullie kennen elkaars sterke punten en kunnen op elkaar bouwen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn. Wegens de uiteenlopende doelgroep van cliënten wordt er van je gevraagd om continu te kunnen schakelen en je aan te passen aan het communicatieniveau van de cliënt.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig.
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
• Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.
• Je bent bevoegd om insuline toe te dienen, of bereid hierin een training te volgen.

Inschaling

Wat bieden wij?
Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
• Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
• De inschaling is in FWG 3.0 schaal 30 conform CAO Gehandicaptenzorg. Per 1 januari 2021 zal in de inschaling in schaal 35 zijn.
• Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
• Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
• Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?
Zijn wij op zoek naar jou? Reageer dan vandaag nog. Reageer vóór 30 november 2020 met de knop ‘Solliciteer direct!’ . De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdagochtend 3 december 2020.

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team Weverstraat via telefoonnummer 088-4950635
Heb je vragen over de procedure? Bel met Mariët Ruesink via telefoonnummer 088-4950250.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Weversstraat
Postcode 7091CM
Stad Dinxperlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 16-11-2020
Reageer voor 30-11-2020
Nummer 55986

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea