Assistent of Persoonlijk begeleider minimaal 18 uur Eibergen
Estinea

Functieomschrijving

Waar kom je te werken?
Voor de locatie Groenloseweg in Eibergen zoeken we persoonlijk of assistent begeleiders voor mensen met een beperking. Je komt te werken met bewoners met speciefieke begeleidingsvragen, waaronder moeilijk verstaanbaar gedrag. Ga jij samen met ons de uitdaging aan? 
Wij werken met twee teams die veel samenwerken en waarin een prettige sfeer heerst. Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de bewoners. Jullie kennen elkaars sterke punten en kunnen op elkaar bouwen. Wanneer het nodig is, kun je snel extra deskundigheid inzetten. Bijvoorbeeld van een gedragskundige, een arts Verstandelijk Gehandicapten of iemand van de ondersteunende diensten. Onze collega’s staan voor elkaar klaar en een antwoord laat nooit lang op zich wachten.

Wat ga je doen?
Als assistent begeleider geef je uitvoering aan ondersteuningsplannen en werk je samen gericht aan de doelen in het plan. Je begeleidt bewoners in hun dagelijkse bezigheden en bedenkt oplossingen waar ze echt iets aan hebben.
Als persoonlijk begeleider maak je zelf afspraken over de ondersteuning die nodig is. Je bedenkt oplossingen waar mensen met een beperking echt iets aan hebben. Je schrijft ondersteuningsplannen en werkt samen aan de doelen in het plan. Wat we ook belangrijk vinden, is dat je nauw samenwerkt met het sociale netwerk van een cliënt. Zoals ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je het vaste aanspreekpunt. Daarnaast ondersteun je de cliënten bij de meest eenvoudige dagelijkse handelingen en biedt ze een veilige omgeving.
Daarnaast maak je deel uit van een klein team die zich inzet voor de begeleiding rondom één bewoner. Ouders zijn hierbij nauw betrokken. Ook ben je aanspreekpunt voor ouders, familie, vrienden en vrijwilligers en werk je nauw samen met dit sociale netwerk.
Je werkt vroege en late diensten, dagdiensten en slaapdiensten.
Zowel in de ochtend als in de avond sta je met meerdere collega’s op de werkvloer. Overdag ben je enkele uren alleen omdat alle cliënten voorzien zijn van een dagbesteding/werkplek. Je werkt vroege en late diensten, dagdiensten en sporadisch een slaapdienst.

Functie eisen

Wie ben jij?

Vanwege de specifieke begeleidingsvragen moet je stevig in je schoenen staan. Je straalt zelfvertrouwen uit, bent daadkrachtig en besluitvaardig. Je hakt knopen door en houdt vast aan wat je zegt. Daarnaast bezit je over een goede dosis geduld. Je bent een assistent of persoonlijk begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

Pas jij bij Estinea?

  • Voor de functie van assistent begelieder heb een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig. Voor de functie van persoonlijk begeleider heb een relevant diploma op MMZ-niveau 4 of gelijkwaardig.
  • Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt.
  • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.
  • Je staat er, ook op momenten dat het spannend wordt.
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van cliënten met een autistische stoornis

Inschaling

Wat bieden wij?

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?

  • Je krijgt een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling, voor minimaal 18 uur per week. Of je zet je huidige dienstverband binnen Estinea voort.
  • De inschaling is in FWG 3.0 conform CAO Gehandicaptenzorg schaal 30 voor de functie assistent begeleider en FWG 40 voor de functie van persoonlijk begeleider.
  • Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuzesysteem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie.
  • Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
  • Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’.

Bijzonderheden

Is Estinea jouw nieuwe werkplek?

Zijn wij op zoek naar jou? Reageer dan vóór 15 november. Reageer met de knop ‘Solliciteer direct!’ Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met team Groenloseweg via telefoonnummer 0884950730. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Femke Rhebergen via telefoonnummer 0884950253.

Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentie.

Type Vacature
Intern nummer v19.0134
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Groenloseweg
Postcode 7151HW
Stad Eibergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 22-10-2019
Reageer voor 15-11-2019
Nummer 49079

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea