Assistent Ondersteuner (Flexpool) m/v
Baalderborg Groep

Functieomschrijving

Het Flexbureau van Baalderborg Groep is voor specifieke doelgroepen, in de gehandicaptenzorg, op zoek naar:

                                              

ASSISTENT ONDERSTEUNERS m/v

(flexcontract; diverse zorgteams binnen de organisatie) 

 

Waar ga jij werken?

Doelgroep ouder wordende cliënten

De cliënten, in de leeftijd van 51 tot 87 jaar, hebben een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en soms een lichamelijke beperking. Bij een aantal cliënten is er daarnaast sprake van syndroom van down, psychiatrische problemen, autisme, emotionele stoornissen of verpleeg- of palliatieve zorg. De cliënten zijn mobiel, beperkt mobiel of rolstoel gebonden. Er is zowel verbale als non-verbale communicatie mogelijk. De begeleiding is gericht op het in stand houden van vaardigheden, het begeleiden bij de geestelijke en lichamelijke achteruitgang en het bieden van structuur en rust. De bewoner zorg-hulpvraag bestaat uit een gedeelde of volledige overname van ADL.

Doelgroep EMB

De cliënten, in de leeftijd van 23 tot 73 jaar, functioneren op een zeer ernstig tot licht- verstandelijke beperkt niveau. Het merendeel van de cliënten is ernstig meervoudig beperkt en door de cognitieve-, zintuigelijke- en motorische beperking is er sprake van een intensieve ondersteuningsvraag. Bij een aantal cliënten is er daarnaast sprake van niet aangeboren hersenletsel, dementie, autisme, epilepsie, gedragsproblematiek of een specifiek syndroom (o.a. Angelman, ASS, Mowat-Wilson). Gezien de zorgvraag van de cliënten gaat de aandacht vooral uit naar verzorging, lichaamsgebonden en belevingsgerichte activiteiten, het behouden/eventueel aanleren en van vaardigheden en/of activiteiten. Daarnaast wordt begeleiding en ondersteuning geboden bij achteruitgang.

Doelgroep (jong)volwassenen

De cliënten, in de leeftijd van 20 tot 26, met uiteenlopende hulpvragen, zijn mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking (midden/hoog niveau) met behoefte aan structuur en duidelijkheid. Het een aantal cliënten is er sprake van gedragsproblematiek, emotionele stoornissen en autisme. Het is daarom belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, doet wat je zegt, je komt de gemaakte afspraken na en biedt structuur. De cliënten ontvangen 24-uurszorg. Elke dag zijn er groepsmomenten, maar er wordt veelal ook individuele begeleiding geboden bij de begeleidingsmomenten die elke cliënt wekelijks heeft. De begeleiding varieert op van het bieden van veiligheid, structuur, continuïteit, verzorging en het behouden of uitbreiden van de (sociale) zelfredzaamheid en vaardigheden. Eigen regie en zeggenschap zijn daarbij belangrijke thema’s.

 

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

 

Wat ga jij doen?

Als Assistent Ondersteuner lever je een bijdrage aan de begeleiding van cliënten en doet de  praktische uitvoering van de begeleidingsplannen. Je ondersteunt de collega’s Ondersteuner en Persoonlijk Ondersteuner in de uitvoering van de dagelijkse zorg en begeleiding van de cliënten op individueel en op groepsniveau. Je biedt deze ondersteuning zowel in de woon- als in de vrijetijdssituatie.                                                                                                    

Wat breng je mee?

Naast een relevante afgeronde Mbo-zorgopleiding niveau 2 of een SAW opleiding is ervaring met de doelgroep een pré. Je hebt een duidelijke zorgvisie, staat stevig in je schoenen en beschikt over een goede dosis humor. Je bent flexibel en bereid wisselende diensten te werken.                            

Benieuwd wat er verder van je verwacht wordt in deze functie? Check dan de bijgevoegde functieomschrijving.

Inschaling

Wat hebben wij te bieden?

  • Eén of meerdere werklocaties binnen het werkveld van de Baalderborg Groep
  • Een transparante werkomgeving, met korte directe lijnen
  • Informele werkcontacten, waar de samenwerking voorop staat
  • Prettige en enthousiaste collega’s
  • Een salaris ingedeeld in FWG 25 en bedraagt afhankelijk van de ervaring maximaal € 2413,- op basis van 36 uur
  • Arbeidsvoorwaarden conform de cao-Gehandicaptenzorg
  • Invloed op je werkrooster. Je ontvangt 4 tot 6 weken van te voren het definitieve werkrooster en daarnaast zijn er mogelijkheden bij ziekte en calamiteiten
  • Een overeenkomst voor 7 maanden met mogelijkheid tot verlenging op basis van parttime uren

 

 

Bijzonderheden

Ben jij onze nieuwe Assistent Ondersteuner?

Reageer dan via ZorgSelect op deze vacature. Vermeld in je motivatiebrief voor welke doelgroep de interesse naar uit gaat. Er wordt binnen twee weken contact met je opgenomen.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sylvia Kosters of Marinka Jansen. Bereikbaar op 0523-287263 of 0523-287264. Een email kun je versturen naar: flexbureau@baalderborggroep.nl

Type Vacature
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, diverse locaties
Postcode 7772MK
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met één van de flexconsulenten. Telefoonnummer 0523–287263, 264, 265 of 294.
Functie(s) ADL medewerker
Afdelingsassistent
Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Woonbegeleider
Publicatiedatum 14-03-2019
Ingangsdatum per direct
Reageer voor 15-05-2019
Nummer 44401
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep