ASSISTENT ONDERSTEUNERS BIJ WOONVOORZIENING DE HAZELAAR TE OMMEN
Baalderborg Groep

Functieomschrijving

De bewoners van woonvoorziening de Hazelaar zijn met ingang van 1 mei 2019 op zoek naar een

  Assistent ondersteuner 
10 uur per week voor slaapdiensten

Waar ga je werken?
De Hazelaar biedt ruimte aan veertien (oudere) cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking en lichamelijke beperking, in combinatie met gedragsproblemen en dementie. De begeleiding is gericht op het in stand houden van vaardigheden en het begeleiden bij de geleidelijk lichamelijke en geestelijke achteruitgang. Het doel is cliënten een veilige woonomgeving te bieden, met de nadruk op structuur, rust en gezelligheid. De Hazelaar is een locatie met een BOPZ-kenmerk. De Hazelaar ligt aan de rand van Ommen, in een groene omgeving. Het maakt onderdeel uit van een cluster/ketenvorming met de twee naastgelegen voorzieningen De Linde en De Esrand-Wilg. Hierdoor is er in geval van nood 24 uur per dag iemand aanwezig op wie bewoners kunnen terugvallen. Binnen De Hazelaar wordt vijf dagen in de week dagbesteding aan huis aangeboden voor cliënten van De Hazelaar en De Linde, genaamd De Hazelin. Hier worden activiteiten aangeboden passend bij de ouder wordende doelgroep. Er is een nachtdienst op De Hazelaar aanwezig, waar bewoners in de nacht op terug kunnen vallen middels het gebruik van een peerdrukker. Indien noodzakelijk kunnen bewoners worden uitgeluisterd door de nachtzorg op de hoofdlocatie in Hardenberg. De nachtdienst op De Hazelaar is ook voor de naastgelegen twee voorzieningen aanwezig.

Wat ga je doen?
Als assistent ondersteuner ondersteun je de nachtzorg bij het uitvoeren van verzorgende en begeleidende taken en aansluitend op de vragen en wensen van de cliënten.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wat breng je mee?
Naast een minimaal een afgeronde relevante mbo-opleiding niveau 2 heb je ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Een duidelijke zorgvisie ten aanzien van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Je hebt affiniteit met de doelgroep en de bijbehorende gedragsproblematiek. Je hebt een doortastende persoonlijkheid, die in staat is de bewoner duidelijkheid en structuur te geven. Je neemt initiatieven die binnen de grenzen van je verantwoordelijkheid liggen. Je kan zelfstandig functioneren, maar ook samenwerken. Je bent initiatiefrijk, doortastend (kunt ‘knopen’ doorhakken) en neemt beslissingen die binnen de grenzen van je verantwoordelijkheid liggen. Je kunt hierbij indien nodig de juiste personen betrekken.

Benieuwd wat er verder van je verwacht wordt in deze functie? Check dan de bijgevoegde functieomschrijving.

Inschaling

Wat hebben we jou te bieden?
Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Het salaris is ingedeeld in FWG 25 en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.413,- op basis van 36 uur.

Bijzonderheden

Wat je verder nog moet weten
De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangeboden voor 8 maanden. Bij een groot aantal interne reacties zal er een selectie plaatsvinden op basis van de sollicitatiebrief.

Je wordt via de mail op de hoogte gehouden, maar reserveer alvast woesndag 17 april a.s. in je agenda voor een sollicitatiegesprek.

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, locatie de Hazelaar te Ommen
Postcode 7731VH
Stad Ommen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 10
Uren tot 10
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jeanine of Christa, ondersteuner, te bereiken via het telefoonnummer 0529-455772.
Functie(s) Begeleider assistent
Publicatiedatum 26-02-2019
Reageer voor 11-04-2019
Ingangsdatum 01-04-2019
Nummer 44003
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep