Aveleijn zoekt een ervaren persoonlijk begeleider ambulant in Haaksbergen
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren ambulant begeleider en op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ondersteun jij graag gezinnen en geniet je daarnaast van individuele begeleiding?
Sta jij daarnaast stevig in je schoenen en werk je graag met een diverse doelgroep?
Dan is dit de kans voor jou!

Aveleijn zoekt namelijk per direct een 

persoonlijk begeleider

met ervaring in gezinnen

(28 uur per week) 

om het ambulante team in Haaksbergen te versterken.

Waar ga je werken?
Het ambulante team in Haaksbergen bestaat uit 5 begeleiders en is gespecialiseerd in de ambulante begeleiding van gezinnen en individuele cliënten. Het betreft zelfstandig wonende cliënten die begeleiding en ondersteuning krijgen bij o.a. het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het vergroten en onderhouden van het netwerk. In de gezinnen bieden wij gezinsbegeleiding en/of opvoedingsondersteuning. Deze begeleiding in de thuissituatie is op alle gebieden van het leven en in alle levensfasen. Een luisterend oor, of begeleiding bij het gewone dagelijkse leven.

De cliënten hebben naast hun verstandelijke beperking bijkomende vraagstukken zoals psychiatrische problematiek, verslaving, schuldhulpverlening, reclassering, sociale problematiek en huiselijk geweld. Door het bieden van maatwerkbegeleiding leren cliënten zich staande te houden in de maatschappij. Jouw deskundigheid en ervaring als ambulant begeleider is in elke hulpvraag bepalend.

Jij en de cliënt
Kun je meebewegen met de cliënt en op zoek gaan naar de vraag achter de vraag?
Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt en de cliënt in zijn kracht zetten? Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Er wordt ook gewerkt met doelen die door de gemeente opgesteld zijn De cliënt heeft de regie en wij zorgen ervoor dat de cliënt actief is in het zoeken van oplossingen en dat ze zoveel mogelijk zelfstandig zijn.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • minimaal een MBO4-diploma, MZ4 of vergelijkbare opleiding
 • ruime ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking en bij voorkeur in het ondersteunen van gezinnen
 • ruime ervaring in het ambulante werken en kennis van het sociaal domein
 • kennis van en ervaring met systeemgericht werken

Je bent: reflectief, inventief, flexibel, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • met een helicopterview naar vraagstukken kijken en hierbij oplossingen aandragen

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 40 (maximaal € 3.154,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende en afwisselende functie in Haaksbergen?
Solliciteer dan met jouw cv en motivatie via ZorgSelect en wij nemen contact met je op.

Wil je graag meer informatie over de functie? Hiervoor kun je contact opnemen met Jolinda Beumer, manager, via [email protected]

Liever eerst een kop koffie drinken?  
Is jouw nieuwsgierigheid gewekt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden die deze functie jou kan bieden?
Wil je eerst graag een kop koffie komen drinken, zodat we je meer kunnen vertellen over het werken bij Aveleijn en in dit team?
Neem hiervoor contact op met Jolinda, via 06-13394700, en dan zien we elkaar snel! 

 

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, ambulant Haaksbergen
Postcode 7483 BE
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jolinda Beumer, manager, via [email protected]
Functie(s) begeleider ambulant
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 21-09-2022
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 05-10-2022
Nummer 113987
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn