Balkenhof 1 / Nieuw-Wehl / Combi Facilitair medewerker & Begeleider wonen I / Verzorging en begeleiding / 53 % / Per direct / (m/v)
Elver

Functieomschrijving

Organisatie

In alles wat we doen bij Elver stellen we de cliënt centraal. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De verwant en begeleider ondersteunen hem of haar om dit zoveel als mogelijk vorm te geven en te realiseren. Samen vormen zij “de driehoek” dat het fundament is van waaruit de zorg, begeleiding en ondersteuning inhoud krijgt. We werken met zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging.

 Binnen welk team ga je aan de slag

Wij zijn 6 mannen met een ernstige (meervoudige) beperking. De jongste is 38 jaar, de oudste 70. Door onze wisselende leeftijden zijn onze behoeften en interesses verschillend en hebben we iemand nodig die zowel in begeleiding als benadering  snel kan schakelen. Begeleiding heeft vertrouwen in ons en helpt ons verder te ontwikkelen waar nodig. We worden begeleid middels de LACCS en Triple C methodiek. Ook worden we ieder weekend vergezeld door een logé.

 Binnen onze werksfeer vinden wij de onderlinge punten belangrijk:

-             Respect

-             Humor

-             Elkaar aanvullen

-             Acceptatie/jezelf kunnen zijn

-             Vertrouwen

-             Kritisch durven zijn

Door openheid te creëren geven wij iedereen de mogelijkheid om zoveel mogelijk zichzelf te zijn.

Functie

Wij bieden jou een afwisselende baan van 19 uur per week (= 53% dienstverband). Je functie zou bestaan uit huishoudelijke taken binnen de woning (+/-10 uur) en uit assisterende taken (+/-9 uur) binnen de woongroep. We willen voor de bewoners een ‘zo gewoon mogelijk leven’. Jij kan hieraan bijdragen door bijvoorbeeld: te ondersteunen tijdens het ontbijt (zodat zij gezellig en ontspannen de dag kunnen beginnen), koken met de bewoners, hen wegbrengen naar dagbesteding, samen met de bewoners slaapkamers, badkamer of woonkamer schoonmaken en af en toe individuele activiteiten doen met de bewoners.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

 Kennis op niveau mbo 1 is vereist alsmede enige ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, globale kennis van de organisatie, taken en regels binnen het team en elementaire kennis van informatisering behorend bij de functie.

Voert de opgedragen werkzaamheden volgens concrete werkinstructies uit met in achtneming van gangbare regels en richtlijnen; en rapporteert gebreken.

Luisteren, tact en empathisch vermogen in de omgang met cliënten en / of familieleden en collega’s; klantgerichtheid in het kader van ondersteuning en begeleiding.

Helder en duidelijk communiceren over de gang van zaken m.b.t. de woonsituatie.

Oplettendheid is vereist bij het uitvoeren van de ondersteunende werkzaamheden en bij het signaleren van bijzonderheden ten opzichte van het zorgplan.

Geduld en doorzettingsvermogen zijn vereist bij het stimuleren van de zelfredzaamheid van bewoners; eisen worden gesteld aan ordelijk en hygiënisch werken bij het verrichten van huishoudelijke en verzorgende werkzaamheden; integriteit is aan de orde vanwege inzage in persoonlijke gegevens van bewoners.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een collega die naast het doen van de huishoudelijke taken ook affiniteit heeft met de bewoners. Je zorgt voor het schoonhouden van ruimtes volgens schema’s en voorschriften.

Daarnaast ben je in staat om de cliënten te ondersteunen waar nodig. Je draait geen verantwoordelijke diensten. Minimale opleiding: niveau 1, zorg gerelateerd.

Werktijden zijn in principe dagelijks van 08:00 tot 11:30. Andere werktijden zijn in overleg met de groep bespreekbaar.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Elver biedt diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen. Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met onder andere een fietsplan, pc-plan (voordeliger een tablet of laptop bijvoorbeeld aanschaffen) en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.

 Je contract zal worden ingedeeld in FWG 15: Facilitair medewerker (huishoudelijke taken, en ondersteunen in ‘het gewone leven’).

Bijzonderheden

Vervolg

Heb jij interesse om bij ons aan de slag te gaan? Dan zien wij graag jouw brief en cv tegemoet. Je kunt reageren tot 26 februari 2019 . Sollicitatie gesprekken zullen plaats vinden op 7 maart 2019.

 Wil je eerst antwoord op je vragen voordat je solliciteert? Neem dan contact met ons op (0314 696 931) of mail naar balkenhof1@elver.nl.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Balkenhof 1-2
Postcode 7031 HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 1
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij (0314 696 931) of mail naar balkenhof1@elver.nl.
Functie(s) Begeleider assistent
Medewerker facilitair
Publicatiedatum 12-02-2019
Reageer voor 26-02-2019
Ingangsdatum 12-02-2019
Nummer 43603
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver