Basisarts
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een veelzijdige en specialistische functie bij een ambitieuze waarden gedreven organisatie? Ben jij de arts die op een oplossingsgerichte wijze bijdraagt aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking en kenmerken slagvaardigheid en resultaatgericht werken jouw functioneren? 

Dan zijn wij op zoek naar jou en jij daarmee naar ons.

Aveleijn zoekt een

Basisarts
(minimaal 24 uur) 

die de afdeling Zorg Ondersteuning en Behandeling (ZOB) te Borne komt versterken.

Wat ga je doen?
Cliënten bij Aveleijn hebben allemaal een eigen huisarts en als arts binnen het medische team van Aveleijn lever je medische zorg met betrekking tot de meer complexe medische vraagstukken.

Als arts ga je:

 • samen met de cliënt en de omgeving het verhelderen van de zorgvraag en daarop volgend een behandeling inzetten gericht op zoveel mogelijk zelfstandigheid en zelfbeschikking;
 • deelnemen aan het multidisciplinaire behandelteam van paramedici en gedragskundigen en samenwerking met de andere professionals (verpleegkundig specialist en de huisarts);
 • adviseren en coachen van medewerkers betreffende medische vraagstukken;
 • leveren van inhoudelijke bijdragen aan de ontwikkelingen binnen de vakgroep artsen;
 • deelnemen aan intervisiebijeenkomsten;
 • Het kwalitatief waarborgen van de specifieke medische dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking.

Je leert medische controles uit te voeren gerelateerd aan het syndroom, oorzaak van de verstandelijke beperking of medicatiegebruik van de cliënt.

Waar ga je werken?  
De afdeling Zorgondersteuning en Behandeling (ZOB) bestaat uit ruim 80 medewerkers van diverse disciplines, zoals gedragskundigen, psychodiagnostisch medewerkers, vaktherapeuten, doktersassistentes, verpleegkundigen, twee AVG’s, één AVG in opleiding, huisarts, specialist ouderengeneeskunde, een consulterend psychiater, een consulterend kinderpsychiater en een BOPZ-arts.

In dit professionele team wordt constant gewerkt aan de beste kwaliteit van advisering aan medewerkers en zorg voor cliënten. De actuele wetenschappelijke inzichten worden gevolgd en collega’s zijn actief op het gebied van praktijkgericht (wetenschappelijk) onderzoek. Er zijn contacten met diverse universiteiten.

Verdere professionalisering en permanente ontwikkeling zijn centrale thema’s binnen de afdeling.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een opleiding tot basisarts
 • Werkervaring in en affiniteit met de medische ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking
 • Een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid om te kunnen communiceren op verschillende niveaus met cliënten en hun verwanten en je beschikt over goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Je bent: flexibel, enthousiast, humorvol en je staat stevig in je schoenen. Daarnaast ben je geduldig, ordelijk, integer en betrouwbaar.

Je kunt:

 • Met de nodige verantwoordelijkheid, oplettendheid en nauwkeurigheid uitvoering geven aan je taken;
 • Zelfstandig werken en goed omgaan met stressvolle situaties.

Verpleegkundig specialisten worden ook uitgenodigd te solliciteren.

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in een financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden in scholing, coaching en takenpakket
 • De mogelijkheid om opgeleid te worden tot AVG
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure

Ben je geïnteresseerd en wil je direct solliciteren?
Graag ontvangen wij jouw CV en motivatie via Zorgselect. 

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Christien Rippen, manager Zorgondersteuning en Behandeling, te bereiken via 074-2556600 of c.rippen@aveleijn.nl.

Het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Liever eerst een kop koffie drinken?
Ben je geïnteresseerd geraakt en benieuwd naar de mogelijkheden die deze functie jou kan bieden?

Wil je eerst graag een kop koffie komen drinken met één van onze gedragskundigen die jou meer kan vertellen over het werken bij Aveleijn? Maak dan een afspraak via het secretariaat van de afdeling ZOB, te bereiken via 074-2556600 en dan zien we elkaar snel.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, afdeling ZOB in Borne
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Christien Rippen, manager, c.rippen@aveleijn.nl of 06-51222427.
Functie(s) Arts
Publicatiedatum 06-02-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 30-04-2020
Nummer 51198
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn