Basisbegeleider B De Baskuul
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE BASISBEGELEIDER B DE BASKUUL 

Voor het team De Baskuul zijn wij vanaf 5 september a.s. op zoek naar basisbegeleider B voor gemiddeld 21 uur per week. 

De Baskuul
Bij De Baskuul bieden wij ondersteuning aan jongeren en volwassenen met een (ernstige) verstandelijke en/of meervoudige beperking. Op De Baskuul verwelkomen wij dagelijks cliënten die extra begeleiding nodig hebben om zich binnen hun eigen mogelijkheden te kunnen ontwikkelen.

Aandacht voor de cliënt
We houden zoveel mogelijk rekening met de persoonlijke ontwikkelingsfasen. Daarom organiseren we belevingsgerichte en creatieve activiteiten voor de diverse leeftijdsgroepen. Ook dagelijks terugkerende, huishoudelijke, taken krijgen onze aandacht. Iedere groep van zes tot acht cliënten heeft een eigen programma. De groepen worden samengesteld met oog voor wat iedere cliënt kan, wil leren en zijn of haar leeftijd. Hier stemmen we ook de activiteiten op af.

We moedigen iedere cliënt aan door vaardigheden te oefenen en uit te breiden. Elke kleine overwinning, iedere succeservaring draagt hieraan bij en is noodzakelijk om te groeien. Muziek is een van de middelen om contact te maken.

Functie eisen

Aandacht voor jouw talent
Je ondersteunt en begeleidt je cliënten bij activiteiten volgens het zorgplan. Je observeert en waar nodig stimuleer je cliënten bij diverse activiteiten. Je rapporteert en je neemt deel aan interne besprekingen. Ook organiseer, begeleid en verricht je activiteiten. Daarnaast hebben de cliënten veel verzorging nodig, daarbij moet je denken aan verschonen en/of hulp naar het toilet. Je biedt hulp bij het geven van eten en drinken of geeft cliënten sondevoeding en medicatie. Daarnaast verricht je teamtaken in het kader van het zelfregulerende team.

Bij jou voelen alle cliënten zich gezien, gehoord en gewaardeerd. Vanzelfsprekend bezit je goede communicatieve vaardigheden. Wat jij daar nog aan toevoegt, is jouw zelfverzekerde houding. Je werkt graag samen, kan goed observeren en inspireert collega’s met jouw positieve mindset. Daarnaast:

 • heb je een relevante opleiding op MBO-niveau 3;
 • ben je creatief is in het aanbieden van activiteiten en in het stimuleren van de cliënten;
 • heb je ervaring met de doelgroep.

Aandacht voor elkaar
Wij zijn De Passerel. Een stichting die als werkgever een drie-eenheid vormt samen met de cliënten en alle collega’s. De één kan niet zonder de ander. Daar zijn we trots op, want samen verlenen we passende, regionale zorg. Specifiek binnen Apeldoorn, Epe en Voorst. En dat doen we voor cliënten van alle leeftijden met een beperking. Van (arbeidsmatige) dagbesteding tot woonlocaties met begeleiding. Het is onze persoonlijke missie om mensen te helpen hun eigen leven te leiden en zelf keuzes te maken. Door op elkaar te vertrouwen maken we dat waar.

Inschaling

Aandacht voor jou
Vanzelfsprekend zorgen we goed voor onze cliënten. En natuurlijk ook voor jou! Daarom krijg je als basisbegeleider B bij De Passerel:

 • direct een vast contract;
 • een salaris tussen de € 2.110 en € 3.009 (FWG schaal 35), afgestemd op jouw kennis en ervaring;
 • veel ontwikkelingsmogelijkheden. Van scholing tot het meedraaien in projecten;
 • een dertiende maand;
 • 5,5 week aan verlof op jaarbasis en vakantietoeslag;
 • pensioenopbouw;
 • de mogelijkheid om gebruik te maken van het MeerKeuzeSysteem. Denk aan een fietsregeling of een lidmaatschap voor jouw sportschool.

Bijzonderheden

Aandacht voor jouw sollicitatie
Je snapt het: zo’n kans mag je gewoon niet laten liggen. Solliciteer door op de oranje button ‘Direct reageren’ te klikken en voeg je motivatiebrief en cv toe. Het vacaturenummer is 022-70.

Heb je vragen over deze functie? Bel met Mirjam de Vries (teamcoördinator) op 06-52560692 of met Germa Landman (persoonlijk begeleider) op 055-5333949.

Tijdens de looptijd van deze vacature gaan we alvast in gesprek met geschikte kandidaten. De vacature kan daarom eerder gesloten worden.

Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt. In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Ook vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 022-70
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Apeldoorn
Postcode 7336 BC
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Basisbegeleider
Publicatiedatum 13-07-2022
Reageer voor 01-09-2022
Ingangsdatum 13-07-2022
Nummer 112532
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

 • Vroeghulp voor jonge kinderen
 • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
 • Wonen en ambulante begeleiding
 • (Arbeidsmatige) dagbesteding
 • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel