Basisbegeleider (één op één) Logeeropvang
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

Ik wil gaan logeren.

Dit kan ik niet alleen. Wil jij me helpen?

Logeeropvang
De Passerel heeft - in het weekend - logeeropvang voor kinderen met (ernstig) meervoudige beperkingen. Binnen de logeeropvang werk je met kinderen/jongeren met (ernstige) meervoudige beperkingen, kinderen met licht verstandelijke beperkingen en/of kinderen met autisme en die behoefte hebben aan structuur. Het is dus heel divers.
Een klein team begeleiders zorgt een heel weekend voor de kinderen en ontlast daarmee de ouders. Het team creëert een huiselijke sfeer, er worden activiteiten georganiseerd, er wordt gekookt en samen gegeten. Twee teamleden overnachten samen met de kinderen op de locatie.

Mag ik me even voorstellen?
Ik ben een meisje van bijna 8 jaar en wil 1 keer per maand een nachtje gaan logeren bij logeeropvang De Baskuul in Apeldoorn. Ik heb het Rett-syndroom en epilepsie en heb voortdurend toezicht en nabijheid nodig van jou. Ik kan vrij lopen in een groep, ook al ben ik instabiel in mijn motoriek en zie ik geen gevaar. Ik spreek een paar woorden in de Nederlandse en Turkse taal.
Wil jij mij leren kennen en mij helpen? 

Functie eisen

Wie ben jij en wat breng jij mij?
Doordat je een intensieve band met mij opbouwt, weet jij wat ik nodig heb en denk je in mogelijkheden. Voor jou hoort ieder kind erbij en zorg je dat ik dit gevoel ook kan ervaren.
Naast begeleiding heb ik ook lichamelijke verzorging en begeleiding nodig bij het eten, spelen, verschonen en slapen. Jij biedt mij veiligheid, structuur, overzicht en uiteraard gezelligheid.
Met jouw ervaring weet je als geen ander hoe je met mij om moet gaan. Je staat stevig in je schoenen, kunt de-escalerend werken en weet goed de balans te bewaken tussen afstand en nabijheid. Lastige situaties weet jij feilloos het hoofd te bieden, je hebt een lange adem en je voelt je niet snel persoonlijk aangesproken.
Jij bent iemand die enthousiast is en vanuit een positieve benadering werkt. Daarnaast ben je in ieder geval beschikbaar om mij 1 keer per maand te verzorgen.
De invulling van deze vacature bestaat uit een dagdienst of een nachtdienst (waakdienst) op zaterdag. Een dagdienst is 5 - 10 uur (deze dienst is deelbaar in 2 x 5 uur met een collega).
De waakdienst is van zaterdagavond 23.00 uur tot zondagochtend 7.00 uur. Je andere 2 collega’s in de logeeropvang slapen dan en zijn altijd bereikbaar voor hulp.

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Een arbeidsovereenkomst van 5 uur per maand. Je werkt 1 zaterdag per maand met mij,  samen met je collega’s. Bij de logeeropvang zijn 2 groepen van maximaal 7 kinderen en minimaal 4 begeleiders. ‘s Nachts slapen er altijd 2 begeleiders voor de opvang van alle kinderen. Tijdens jouw diensten zorg jij alleen voor mij en bent je in nood in staat je collega’s te helpen op de groep.

Uiteraard word je ingewerkt door een enthousiaste collega. Je krijgt mogelijkheden jezelf te ontwikkelen via (online) trainingen. Je werkt in een zelfregulerend team met collega’s die gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Je wordt aangenomen in de functie van basisbegeleider.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg.

De arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd.

Meer uren werken?
Werk jij graag mee met je collega’s bij de logeeropvang en wil jij meer uren werken met alle kinderen? Solliciteer dan op vacaturenummer 021-35. Bij deze vacature is het noodzakelijk dat je 2 weekenden per maand kan werken in een shift van 6-8 uur. De vacature vind je hier: https://www.de-passerel.nl/passerel/vacancy/vacatures/vacancy_id,426/mooi-werk-in-het-weekend---basisbegeleider-logeeropvang 

Bijzonderheden

Goed om te weten
Voor vragen kun je contact opnemen met Myriam Muusz (teamcoördinator) op 06-41627398 of de afdeling Personeel en Opleidingen van de Passerel op 055-3683838.

We gaan graag met je in gesprek als we voldoende aansluiting zien. De vacature kan daarom eerder worden gesloten.

Deze vacature wordt zowel intern als extern bekend gemaakt. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.

In het kader van de vergewisplicht worden referenties opgevraagd bij eerdere werkgevers. Tevens vragen we om een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Niemand werkt toevallig bij De Passerel, dat is een bewuste keuze, dat zie en voel je meteen als je een van onze locaties bezoekt. Bekijk het filmpje van Jasmijn, zij vertelt jou wat het werken bij De Passerel voor haar betekent: https://www.youtube.com/watch?v=YM87TnXJigo#action=share

Solliciteren
Kun jij niet wachten om mij te begeleiden en wil jij onderdeel worden van dit team? Reageer dan door je motivatiebrief en CV te versturen, onder vermelding van vacaturenummer 021-75 naar: [email protected] 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 021-75
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Apeldoorn
Postcode 7336 BC
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst.
Functie(s) Basisbegeleider
Publicatiedatum 09-08-2021
Reageer voor 31-01-2022
Ingangsdatum 09-08-2021
Nummer 70368
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

  • Vroeghulp voor jonge kinderen
  • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
  • Wonen en ambulante begeleiding
  • (Arbeidsmatige) dagbesteding
  • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel